Registre de marina‎ > ‎Corbetas‎ > ‎

Pablo Sensat

Construïda a Blanes per José Vieta (1878)
Arqueo total: 598 tons
Se inscribió a nombre de José María Serra e Hijo.
Al pasar a propiedad de Catasús y Compañía se la rebautizó Villa de Sitges pero al ser comprada por Marcelino Jané recuperó el nombre original.
En nuevos cambios de dominio llevó los nombres María de la Soledad, Carvajal y Julio Orive (matrícula de Las Palmas) aparejado en su última época de bergantín goleta de tres palos. 
Fue éste uno de los mejores veleros construidos en Blanes y es memorable su travesía de Charleston a Gibraltar en quince días.

Masriera (Oliendo a Brea): "Desde 1865, en que fue botada al agua, hasta hoy (1926) en que aún surca el océano, tiene proezas de epopeya y de leyenda. Inauguró su vida naval yendo a las islas Filipinas por el Cabo de Buena Esperanza..."

Gent del Manou335: "Feu una gran gesta. La travessia de l'Atlàntic, des de Charleston a Gribraltar en 15 dies. Construïda per un valor de 180.000 pessetes. Fins al 1901 va estar en actiu a la Comandància de Marina de Barcelona i la donaren de baixa per venda a un estranger i passà a dependre de la de L'Havana. La seva gran gesta ocorregué el 1878, sent-ne capità Salvador Maristany i Sensat, quan, sortint del port de Charleston, als EEUU, amb una tripulació de 15 homes va arribar en tan sols 15 dies a Gibraltar. Salvador Maristany tenia llavors 25 anys i aquell 1878 l'havien nomenat capità de la corbeta Pablo Sensat. I en fou fins al 1884... La proesa fou deguda al fet que, en sortir del port americà, va trobar un gran temporal, un huracà amb el cual lluitaren durant 5 dies. La perícia del capità i els seus homes s'enfrontà, tot i haver de plegar veles, amb les poques que deixaren, a l'huracà que els empenyia per la popa i els feia volar per la cresta de les ones."
Model de mig casc al MMB  inv 186

Bibliografia: 
Oliendo a brea http://biblioteca.mmb.cat/lib/item?id=chamo:9760&theme=MMB
Revista Marítima 1880 pàgines 40-41
Comments