gorniski_vodnik

Zasnova vodnikov "Gore okrog nas"

Odkar se poznava, z Jasmino obiskujeva gore, na katere vodijo pohodne smeri. Ker nisva plezalca ali alpinistična smučarja, boste v teh vodnikih našli le smeri, ki ne presegajo II. stopnje zahtevnosti po UIAA lestvici.

Vseh zbranih opisov je trenutno za več kot 2.000 strani - od nekaterih tur v Zahodnih Alpah, do lahkih sprehodov po otokih Jadrana (Preglej zemljevid spodaj!). Preden vam jih ponudim, bi jih rad še enkrat pregledal. Pa tudi sicer jih ves čas obnavljam, saj vsakič, ko prideva s kakšne ture, posodobim vsebino vodnika, ki se na obiskano področje nanaša. Upam torej, da se bo seznam v spodnji tabeli kmalu močno podaljšal.

Za spletno mesto, kjer so vodniki shranjeni v PDF obliki, sem izbral storitev Payhip. Klik na naslov v spodnji tabeli vas vodi na ustrezno Payhip stran, če se odločite za nakup (v predogledu je vsakič vsaj kazalo), bo Payhip: zahteval plačilo preko storitve PayPal (ali pa s kreditno kartico), poskrbel za ustrezno plačilo davka (v spodnjih cenah je DDV že vračunan) in vam takoj ponudil gumb, s katerim vodnik prenesete na svoj računalnik. Na primer, če ste na PayPalu, vodnik Dolomiti lahko začnete brati že po nekaj sekundah.

Za konec pa še majhen nasvet. Če želite v hribe s seboj na telefonu odnesti opis samo ene gore, potem doma na računalniku izberite tistih nekaj strani in jih z ukazom "natisni" pošljite v novo PDF datoteko, namesto na papir.

1.6.2017: Opis lepe ture v Karavankah:

Kepa, S-SV greben.

Sicer pa imam na domačem računalniku narejene vodnike, kot kaže spodnja slika:

Oglejte si Vodniki na večjem zemljevidu.