Rechberg

4

Rechberg slovi po bizarnih skalnih oblikah iz gnajsa in granita, zato je del okrožja vključen v naravni park Mühlviertel. Posebno znamenita je skala Schwammerling, ki je še posebej zaščitena kot naravna vrednota, zanimivih in posebej imenovanih mest pa je še več.

Schwammerling

Rechberg se nahaja v Zgornji Avstriji, v pokrajini Mühlviertel. To je blago valovita, gričevnata pokrajina, ki se spušča proti Donavi. Večjih naravnih znamenitosti sicer ni, skalni osamelci pa so dovolj nenavadni, da privlačijo turiste.

Parkiramo kjer koli v vasi, bodisi pri cerkvi ali pa pri majhnem jezercu, urejenem kot kopališče. V središču vasi poiščemo tablice za naravoslovno pot. Če gremo v smeri urinega kazalcan se po cestici odpravimo proti severozahodu, v kraj Winkl. Tam je severno od velike hiše že največja znamenitost: Schwammerling (tudi: Schwammerlstein). Od njega gremo v smeri proti severovzhodu po parkovni poti v gozd. Pot nas vodi skozi njegove najlepše primere, povsod je vse polno nenavadnih, slikovitih skalnih tvorb. Pot nas vodi mimo Fuchsmauern, do Elefantensteina, nato pa do velike kmetije vzhodno od Rechberga. Imenuje se Großdöllnerhof in je urejena kot manjši etnografski muzej na prostem. Od nje se po južni strani vrnemo v Rechberg. Za celotno krožno pot bomo z ogledi potrebovali največ 2 uri.

V gozdovih okrog Rechberga živijo nenavadne pošasti. Tale gozdni morski pes na svoje žrtve preži pri klopci ob poti skozi park.

Ob poti skozi park

Kmetija Großdöllnerhof

Parkirišče: 48.322055, 14.714192