Hallucinogene paddenstoelen

Botanica van psychoactieve paddestoelen

Psilocybe paddenstoelen zijn:

Koninkrijk: Schimmels

Phylum: Basidiomyceten

Klasse: Agaricomycetes

Order: Stropharia

Familie: Bolbitiaceae, Coprinaceae, Cortinariaceae, Pluteaceae, Strophariaceae

* basidiomycotina or -mycetes - Fungi that produce spores on stalks outside the terminal cells.

* agaricales - mushrooms with cap & gills;

Meest voorkomende soorten:

* Panaeolus: subbalteatus, tropicalis

* Psilocybe: baeocystis, caerulescens, cubensis, cyanescens, mexicana, pelliculosa, semilanceata, stuntzii<<br /> * Copelandia: cyanescens, cambodgeniensis

Zelden gebruikte soorten:

* Agrocybe farinacea

* Boletus: manicus, migroviolaceus, niggerimus, kumaeus, reayi

* Conocybe: cyanopus, kuehneriana, siligineoides, smithii

* Copelandia: anomala, bispora, cambodginiensis, cyanescens, tropicalis

* Galerina: steglichii

* Gymnopilus: aeruginosus, liquiritiae, luteus, purpuratus, spectabilis, validipes, viridans

* Inocybe: aeruginascens, coelestium, corydalna, haemacta, tricolor

* Panaeolina: foenisecii

* Panaeolus: acuminatus, antillarum, ater, cambodginiensis, campanulatus, chlorocystis, foenisecii, firmicola, olivaceus, papilionaceus, retirugis, separatus, tropicalis

* Pluteus: atricapillus, nigroviridis, salicinus

De volgende soorten hallucinogene bevatten geen psilocine / psilocybine, maar ibotenisch zuur, muscimol en aanverwante verbindingen:

* Amanita citrine (syn A. mappa, A. citrina), Amanita muscaria, Amanita muscaria var formosa, pantherina, porphyria, Amanita muscaria var regalis, tomentella

Bron:

Erowid Psilocybe paddenstoel FAQ (Engels)

Sacred Mushroom of Visions

Teonanácatl was de naam die gegeven werd aan de visionaire paddestoelen die gebruikt werken in oude Mesoamerikaanse sjamanistische ceremonies, paddestoelen die psilocybin bevatten, de psychoactieve stof geidentificeerd door de Zwitserse Scheikundige Albert Hofmann; de ontdekker van LSD. De herontdekking van deze visionaire paddestoelen door de Mazateekse heler Maria Sabina en mycologist R. Gordon Wasson ontstak een wereldwijde paddestoel cultuur die de bewustzijnsrevolutie van de jaren 60 inspireerde.

The Encyclopedia of Psychoactive Plants

De meest uitgebreide gids voor de botanie, geschiedenis, distributie en cultivatie van alle bekende psychoactieve planten.

Onderzoekt 414 psychoactieve planten en gerelateerde substanties.

Verkent hoe het gebruik van psychoactieve planten in een cultureel gesanctioneerde context belangrijke inzicht in de natuur van de werkelijkheid kan bieden.

Bevat 800 kleuren foto's en 670 zwart-wit illustraties.

In de tradities van elke cultuur hebben planten een hoge waardering vanwege hun voedzame, helende en transformatieve eigenschappen. De meest krachtige planten - diegene die bekend staan om de menselijke geest te transporteren in een andere dimensie van bewustzijn - zijn van oudsher beschouwd als heilig. In The Encyclopedia of Psychoactive Plants detailleerd Christian Rätsch de botanie, geschiedenis, distributie, cultivatie en preparatie en dosering van meer dan 400 psychoactieve planten. Hij discussieert de rituelen en het medicinale gebruik, culturele artefacten gemaakt van deze planten en kunstwerken die ofwel de planten representeren of zijn geïnspireerd door ze.

Engels, Christian Rätsch, 941 pp.

€ 125,00

Duits, Christian Rätsch, 944 pp.

€ 105,00