Voordrachten

Cursussen en voordrachten van Maurice Godefridi

Help jezelf met kruiden.

Een voordracht of cursus (4 tot 8 lessen) over het gebruik van medicinale planten in het dagelijks leven.

Kruiden voor kracht.

Voordracht over versterkende en stimulerende planten (ginseng, rozenwortel)

Planten van hemel en hel.

Magie en magische planten nuchter bekijken. Lezing of weekend.

Groenten als geneeskruid.

Gezondheid en geneeskracht gaan hand in hand bij het gebruik van onze dagelijkse groenten. Wat is de reële geneeskracht van groenten? Een alfabetische bespreking met register.

Keukenkruiden en hun geneeskracht.

Over smaak en genezende werking van peterselie, selder, basilicum, koriander, salie en tijm......

Geur als geneeskracht, Geur voor gevoel! Voordracht over de geurstoffen in planten, te gebruiken voor je gezondheid, in de keuken en voor je plezier. Dus over aromatherapie.

De begeurende tuin.

Over geur in de tuin. Aanleg van een border en gebruik van geurplanten (in potpouris en als aromatherapie).Een introductieavond of een hele cursus van 3 lessen (1ste les: over geur, het ruiken, filosofie en fysiologie. 2de les: over de planten in de tuin. 3de les: het gebruik)

Doen met genezend groen.

Door de seizoenen heen verzamelen we planten om ze te drogen en te verwerken tot zalven, siropen en tincturen. Een cursus van 3 tot 4 avonden verdeeld over het hele jaar (april, juni en oktober) of 2 weekends (april en oktober)

Potterie, Oranjerie!

Over een tuin en planten in potten. Over Datura, Oleander, Myrte, Eucalyptus, Aardbeiboom en anderen planten met een verhaal.

De kruidige siertuin. Cursus of voordracht over de aanleg van een siertuin met kruiden en botanische planten. Zowel de praktische, esthetische als ecologische aspecten kunnen besproken worden. Een tuin die mooi, nuttig en natuurlijk moet zijn.

De onderhoudsvriendelijke natuurtuin. Denken over en doen met. Over veel of weinig werk in de tuin en het plezier van het tuinieren. En natuurlijk bespreken we ook een aantal gemakkelijke planten.

Kleine tuinen zijn ‘grote’ tuinen.

Het plezier van een kleine siertuin. Welke planten kunnen we gebruiken?

Vergane glorie opnieuw ontdekken.

In de vergetelheid geraakte inheemse en geneeskrachtige planten opnieuw ontdekken en toepassen in onze tuin .Over Brunel, Glaskruid, Betonie, Heelkruid, Ereprijs en andere planten met een verhaal.

Wild voedsel.

Veldkers, Winterpostelein, Zuring, Brandnetel. Eten uit de natuur spreekt tot de verbeelding, roept herinneringen op uit de oertijd van ons bestaan en is ook gewoon gezond en goedkoop. Voordracht met het groen erbij. Of een vervolg tijdens een wandeling.

Voor meer informatie: Maurice Godefridi GSM 04877 56440 /

Email : vlaamseherboristen@gmail.com. Website : http://sites.google.com/site/kruidwis/