de Lestrieux Elisabeth

Elisabeth de Lestrieux groeide op in Den Haag. Haar hartstocht voor groen erfde ze van haar moeder. Haar hele leven is ze bezig geweest met bloemen, planten, tuinen, interieurs, dieren en de internationale keuken. Ze heeft ook jarenlang voor Margriet en Avenue gewerkt.

Elisabeth heeft diverse boeken geschreven waaronder: 'Het kleine paradijs', 'Kleur in de tuin', 'Extra's in de tuin', 'Eenjarigen zo gezaaid', 'Pot-Sierlijk', 'Groen in geuren en kleuren', 'Creatief tuinieren', 'De Smaak van bloemen', 'Serres en Wintertuinen', 'De Smaak van Honing', 'Met andere ogen', 'Tuinen van Elisabeth de Lestrieux', 'Pompoenen, lekker mooi', De zon in uw tuin', 'Uit de natuur - Bloemen/Vruchten/Groenten'.

Vertalingen van haar boeken zijn verschenen in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Slovenië, U.S.A. en Australië. Zij heeft prijzen gewonnen met haar boek 'De Smaak van Bloemen'.

Gelukkig heb ik ze nog, die boeken die ik zo'n twintig jaar geleden heb aangeschaft. Naast het boek over éénjarigen heb ik ook "Het kleine paradijs" (waarin echter behoorlijk forse tuinen worden besproken) en "Kleur in de tuin". Ze was enorm populair in die tijd! Strakwit Jan de Bouvrie-interieur en techno-achtige stromingen waren uit de mode, men wilde weer romantiek in het leven, terug naar de natuur. De schilderachtige omschrijvingen en werkelijk prachtige foto's in haar boeken sloten daar perfect op aan!