DMT

Dimethyltryptamine, ook bekend als DMT is een indoolalkaloïde met een moleculaire structuur verwant aan de neurotransmitter serotonine. De stof wordt van nature aangemaakt door een breed scala aan organismen, waaronder de mens. De functie van de stof is tot dusver niet duidelijk, al blijkt uit onderzoek dat DMT mogelijk een rol speelt bij schizofrenie, bijna-doodervaringen en visueel dromen. DMT heeft psychoactieve eigenschappen en kan worden gerookt, geïnjecteerd of oraal toegediend worden. DMT behoort tot de hallucinogene en entheogene (Grieks, de godheid binnenin opwekkende) drugs.

DMT werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1931 door de Britse scheikundige Richard Manske. In 1946 werd het voor het eerst geëxtraheerd uit de wortel van de plant Mimosa door de Braziliaanse plantkundige en scheikundige Gonçalves de Lima, die de stof nigerine noemde.In 1971 werd DMT illegaal in de Verenigde Staten, wegens de '1971 Convention on Psychotropic Substances'.

In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw werd de drug omschreven als "businessman's trip", omdat een trip maar zo'n 15 á 30 minuten duurt wanneer de stof gerookt wordt. Het roken van DMT gebeurt door middel van een zogenaamde "Freebase-pijp", of door een in DMT geweekt en verzadigde planten of kruidenmix te roken in een joint.

http://www.neurosoup.com/plants_containing_dmt.htm