Kruidenvakanties

Drôme doet kruidig leven

Vakanties en stages voor herboristen en plantenliefhebbers

bij Marie Claire / Citroenmelisseveld

De vakanties en stages zijn steeds met kleine groepen van 6 tot 10 personen. Elke dag is er 4 tot 5 uur stagebegeleiding, soms de hele dag vooral als we een bedrijf gaan bezoeken.

Kruidenvakanties 2013

Lentestage van zaterdag 12 tot zaterdag 19 mei 2012 (tijd van tijm)

Zomerstage mogelijk van 7 tot 14 juli 2012 (tijd van lavendel)

Wandelvakantie in de Alpen. Op zoek naar de Rhodiola, Génépi, Maanvaren en Edelweiss. Eind augustus van 25 augustus tot 1 september 2012. Kosten 390 euro verblijf, halfpension in gîte en begeleiding inbegrepen. Andere data voor groepjes vanaf 6 personen is mogelijk.

Herfststage mogelijk in November (wortel en vruchtentijd)

Seizoensgebonden vakanties en stages van 1 week

  • Mei: hoofdactiviteit: oogsten en verwerken van Tijm / Thymus vulgaris chemotype geraniol (drogen, siroop maken), bezoek distillatie; verder mogelijk bladoogst Es en Beredruif , bloemenoogst Primula en Meidoorn en vele andere planten.

  • Juni: oogst van Sintjanskruid, maken van stjansolie, goudsbloem en andere bloemen oogsten

  • Juli: hoofdactiviteit: oogsten en verwerken van Lavandula angustifolia (wild en cultuur) en Lavandula intermedia (Lavandin), verder oogst Mentha longifolia, Alsem en Lindebloesem

  • Augustus: oogsten en verwerken wilde lavendel in de bergen en Lavandula latifolia (Spijk), verder oogst Bergbonekruid en vele anderen

  • September: op zoek naar de Rozenwortel, Gele gentiaan en Génépi

  • Oktober en November: oogst en verwerken van bessen en vruchten van Sleedoorn, Duindoorn, Meidoorn, Kweepeer, Walnoten. verplanten en scheuren van planten in combinatie met het oogsten van wortels. Oogst en verwerking als likeur van Gele gentiaan.

Algemene Informatie

  • Onze stages zijn eerder praktijk cursussen, waarbij je met verschillende aspecten van het herboristenberoep kan kennis maken (teelt, verzamelen, oogsten en verwerken).

  • De deelnamekosten voor de herboristische activiteiten (wandelingen, bedrijfsbezoeken, oogsten en bereidingen) zijn 120 euro per persoon per week. Voor groepen van minimum 6 personen 110 euro.

  • Voor de partners van deelnemers, die bijvoorbeeld alleen een aantal wandelingen willen meedoen, zijn de deelnamekosten 30 euro.

  • Deelnemers die met openbaar vervoer komen, kunnen opgehaald worden in Luc en Diois en kunnen voor de bezoeken meerijden met de aanwezige auto’s mits deelname in de kosten (samen af te spreken, gemiddeld 0,15 € per km)

  • De reis en het verblijf is voor eigen rekening. Verblijven kun je best in 'La Prasada' in Bellegarde zelf, gemakkelijk en prettiger, omdat we dan samen zijn en ook tussendoor wandelingen en kleine activiteiten kunnen doen.

  • De stages zijn steeds met kleine groepen van 3 tot 10 personen. Elke dag is er 4 tot 5 uur stagebegeleiding, soms de hele dag vooral als we een bedrijf je gaan bezoeken.

Voor inschrijvingen

stort je het vereiste bedrag op rekeningnummer 001 0581884-57 van Maurice Godefridi. Vermeld aantal personen en data van de activiteit. We hebben graag een informatief gesprek met de mogelijke deelnemers. Mail mij dus even op of kom eens langs.

Voor meer foto's stage 2010

http://www.facebook.com/album.php?aid=11639&id=100001035078915&l=612516b200

Voor meer informatie:

Maurice Godefridi GSM O4877 56440

E-mail: vlaamseherboristen@gmail.com. Website: http://sites.google.com/site/kruidwis/

Kruidenblog: http://kruidwis.blogspot.com/

Lid worden van de herboristenvereniging? Zie Website: www.herboristen.be