Lămuriri

De ce Fanzinicon? Datorită sonorității și sensurilor. Termen format prin compunerea cuvintelor FANZIN și ICON.

FANZIN înseamnă: o publicație neafiliată și neoficială creată de fani ai unui anumit fenomen cultural (cum ar fi un gen literar sau muzical) pentru plăcerea celor care împărtășesc același interes comun. Termenul a fost inventat în octombrie 1940 de Russ Chauvenet pentru un fanzin science-fiction de la care a fost ulterior adoptat de către alții. (cf. Wikipedia) sau altfel spus mai pe românește (adică de un român) ”revistă cu apariție negarantată calendaristic, nesubvenționată și nedifuzată oficial, care-și datorează existența intermitentă asiduităților și uneori sacrificiilor financiare, ale așa-numiților fani, amatori entuziaști și susținători dezinteresați ai genului” (cf. Cornel Robu)

ICON comportă multe sensuri (printre care imagine, idee, icoană, ramă, formă, manieră etc...) însă eu l-am ales, în special, pentru rezonanța și asemănarea cu Satyricon, scriere în limba latină, atribuită lui Petronius în care acesta satirizează totul, în stilul său cel mai personal, prin intermediul discuțiilor comice filosofice sau proză, versuri, proverbe și povestioare, într-un limbaj variat, de la vulgar la elegant, fără însă a deveni moralizator

Așadar și satiră și fantastic și publicație virtuală creată dintr-un real interes dar total dezinteresat. Cam despre asta este vorba în acest site, pe care mă bucur că îl vizitezi și pe care sper să-ți facă plăcere să-l citești. Lectură plăcută!