Mezoterapia

Mezoterapia, tratamentul care intinereste

Injectand sub piele extracte vegetale sau nutrienti, specialistul in mezoterapie va ajuta sa scapati rapid de riduri, vergeturi, piele flasca, alopecie sau dureri musculare

  • Lifting perfect in 15 minute

In ceea ce priveste ridurile, mezoterapia cu ac este cea mai rapida rejuvenare faciala cu efect de lifting. Cu toate efectele spectaculoase, mezoterapia faciala nu opreste imbatranirea, ci doar confera stralucire pielii si intarzie procesul de imbatranire. Un efect impresionant al mezoterapiei faciale cu ac este acela de skin-tightening (retractie a pielii) in zonele cu piele cazuta. Astfel, pielea de la nivelul gatului, obrajilor, sau din zona ochiilor devine mai ferma, sub actiunea de stimulare a colagenului si elastinei cu substantele injectate. In acest mod formarea de noi fibre de colagen reorganizeaza structura tegumentului si acesta devine mai tonifiat. Durata medie a unei sedinte de mezoterapie faciala este de 15 minute, iar a uneia abdominale de 30 de minte. Efectul este imediat. Se recomanda ca mezoterapia faciala cu ac sa se combine cu tratamentele estetice chirurgicale precum laser sau injectari cu botox. Mezoterapia se poate combina si cu tratamentele alopate clasice, dar si cu homeopatia si acupunctura. O sedinta dureaza aproximativ 30 de minute. Este recomandat un numar de 3 sedinte in decursul a 30 de zile si 3 cure pe an. Daca este necesara modelarea anumitor zone, mezoterapia conventionala este cea mai rapida, cea mai sigura si cea mai eficienta metoda.In ceea ce priveste substantele introduse, acestea sunt fie substante existente in organismul uman (acid hialuronic, x-adn, vitamine, minerale), fie extracte din plante (extract de anghinare, extract de rutin si melilot) si, de aceea, nu au contraindicatii medicale.

Mezoterapia este o metoda moderna de infrumusetare si insanatosire a pielii. Putine femei au auzit de ea in Romania, insa, incet-incet, incepe sa devina tot mai populara si la noi. Desi este un tratament estetic, beneficiile mezoterapiei se rasfrang asupra sanatatii in general, dar mai ales, asupra psihicului persoanei care constata pe propria piele ca arata mai bine si are un tonus mai bun. Practic, mezoterapia are efecte in eliminarea celulitei, in scaderea in greutate, imbunatatirea circulatiei sanguine, tratarea alopeciei si intinerirea pielii. Nu necesita spitalizare, nu costa o avere, nu dureaza mult, nu doare, iar rezultatele sunt spectaculoase. Orice femeie ar trebui sa stie ce este mezoterapia si cum o poate ajuta sa aiba o piele frumoasa.

  • Cocteil de frumusete

Estetica moderna propune o gama larga de tratamente corporale si, pentru o femeie, insa tratamentul corect si adecvat poate fi o alegere destul de dificila. Inainte de a lua o decizie, trebuie sa ne informam corect si in detaliu. Mezoterapia este una dintre cele mai noi solutii pentru o piele tanara si sanatoasa. Mezoterapia are legatura, desigur, cu mezodermul, stratul de mijloc al epidermei. In aceasta zona sunt introduse anumite substante, in cantitati minime, care au efecte antiambatranire. Substantele pot fi vitamine, extracte naturale, agenti homeopatici, aminoacizi, minerale, enzime, medicamente și acid hialuronic. Metoda prin care acestea ajung in mezoderm este injectarea. Dar exista si mezoterapie fara ac. Substantele sunt alese in functie de nevoia fiecarui pacient si de eventualele reactii alergice care pot sa apara. Acesta este, pe scurt, principiul de functionare al terapiei. Tratamentul este aplicat in special asupra fetei, gatului, decolteului, mainilor, abdomenului, ajutand in mod natural la refacerea tonusului pielii in cele mai vizibile zone ale unei femei. Ajuta si la estomparea ridurilor si, in anumite cazuri, la corectarea unor semne si cicatrice. Substantele introduse hidrateaza tenul si il ajuta sa produca elastina si colagen, care ii dau aspectul ferm si proaspat. Tratamentul are rol nutritiv, antioxidant, stimuleaza microcirculatia si metabolismul celular local, efectul final fiind cel de rejuvenare (reintinerire). Tenul va deveni catifelat, hidratat, regenerat. Se recomanda 3-5 ședințe la interval de 2-4 saptamani. Cura poate fi repetata de 2-3 ori pe an.

  • Reduce efectul de „coaja de portocala“

Pielea este un obstacol pentru substantele straine, astfel ca nu absoarbe mai mult de 10% din cremele aplicate. Mezoterapia sparge aceasta bariera, actionand direct in mezoderm. Tratamentul cu ac se realizeaza sub anestezie locala, aplicand o crema cu rol anestezic, astfel incat disconfortul pacientului sa fie minim. In cazul zonelor mai sensibile precum fata, gat, decolteu, este bine ca substantele sa fie introduse prin injectare. Nutrientii sunt introdusi manual cu seringa sau cu un pistol special cu ac foarte fin, de 4 mm lungime. Administrarea cocteilului de substanțe active cu ajutorul unui pistolet permite o injectare uniforma, precisa, de eficiența sporita, fapt care reduce disconfortul procedurii, diminueaza reactiile adverse și optimizeaza rezultatele. Metoda este recomandata si pentru eliminarea celulitei. Statisticile spun ca pana la 90% dintre femei sunt afectate de celulita pe diferite zone ale corpului, coapse, fese si abdomen, barbia dubla fiind cele mai frecvente. Pe masura ce inaintam in varsta, celulele care alcatuiesc stratul adipos al pielii se inflameaza si preseaza fibrele invecinate. Din aceasta cauza, fibrele se curbeaza, tragand dupa ele pielea si creaza efectul de „coaja de portocala“. Pentru a combate acest efect, mezoterapia cu ac este metoda ideala. Substantele injectate reduc grasimea la nivelul zonei afectate de celulita, imbunatatesc circulatia sangvina care are de suferit in cazul celulitei si distrug tesutul conjunctiv afectat. Dilueaza adipocitele (lipoliza), ajutand astfel pacienta sa arate mult mai supla. Se spune ca liposuctia mai mult inrautateste aspectul pielii. Potrivit specialistilor in dermato-cosmetica, mezoterapia este unul din cele mai eficente tratamente in combaterea celulitei.

Rezultate rapide in tratarea celulitei

Pentru celulita se recomanda o sedinta la 7 zile, timp de o luna, apoi o sedinta pe luna timp de inca doua luni. Sedintele variaza si in functie de necesitatile fiecarui organism in parte. Aspectul de coaja de portocala al pielii se amelioreaza inca de la primele sedinte, insa sunt necesare mai multe etape pentru a obtine rezultate de durata. Se fac injectari de cate 0,1-0,5 ml, la distante de 1-3 cm, in functie de zona tratata. Procedura nu este scutita de durere, insa este mai putin dureroasa fata de alte tratamente anticelulitice. Dupa efectuarea procedurii, poate sa apara o senzație de tensiune locala, care poate persista cateva ore sau zile. Foarte important de mentionat este faptul ca mezoterapia nu reprezinta o metoda de slabire, deci obezitatea nu poate fi tratata cu aceasta metoda. Insa, prin mezoterapie, celulita sau depozitele localizate de grasime dispar si nu sunt necesare sedinte de intretinere. Conditiile de mentinere pe termen lung a rezultatelor obtinute sunt: alimentatia echilibrata, hidratarea corecta si activitatea fizica. Condiția ca rezultatul sa fie garantat este ca tratamentele prin mezoterapie sa fie efectuate de catre sau sub supravegherea medicului, cu aparatura de ultima generație și in acord cu starea generala de sanatate a pacientului. Exista insa si cazuri cand greutatea si conditia fizica nu reprezinta o problema. Cu toate acestea, exista celulita si depozite de grasime rezistente la diete si sport. Cu ajutorul mezoterapiei conventionale putem rezolva ambele probleme intr-un interval de timp relativ scurt si cu rezultate excelente.

  • Pentru stimularea cresterii parului

In afara de celulita si aspect inestetic facial, mezoterapia are rezultate excepționale si in alopecie (caderea sau pierderea totala a parului). Terapia se constituie astfel intr-o metoda moderna de stopare a caderii parului și stimulare a creșterii lui. Principalele ingrediente ale amestecului injectat in mezoterapia indicata pentru alopecie sunt: acidul fosfatidic (cu rol in stimularea creșterii și proliferarii celulare la nivelul foliculului pilos), superoxid dismutaza (cu rol in protejarea celulelor de oxidare) și riboflavina 2% (intervine in metabolismul energetic al celulelor foliculului pilos). Sunt tratabile prin mezoterapie aproape toate formele de alopecie, prezenta la toate varstele si din diferite cauze, de la stres, la infectie, malnutritie, menopauza. Mezoterapia are riscuri minime, iar efectele adverse sunt reduse. Pot aparea temporar mici vanatai, echimoze sau chiar hematoame minore in zonele cu laxitate, roseata, durere locala, senzatii de arsura, mancarime sau pur si simplu o reactie alergica minora locala. Recuperarea este imediata. Nu sunt necesare bandaje sau pansamente. Insa, trebuie sa avem grija ca in primele 6-8 ore de la interventie sa se evite dusurile fierbinti si hainele stranse in jurul zonei tratate. De asemenea, nu sunt recomandate exercitiile fizice in primele 48 de ore de la efectuarea tratamentului.

  • Zero durere

Pentru persoanele care se tem chiar si de durerile mici, exista mezoterapia fara ac (procedeu nedureros, neinvaziv), denumita si mezoterapie virtuala, care accelereaza transportul substantelor active prin epiderm, spre straturile profunde ale pielii. Dispozitivul care poate face acest lucru se bazeaza pe radiofrecvența (prin creșterea temperaturii cutanate se stimuleaza sinteza de colagen și se imbunatațește fermitatea cutanata) și electroporație (prin modificarea permeabilitații cutanate, crește absorbția substanțelor active aplicate pe piele). Se aplica ingredientele pe piele, dupa care se maseaza usor cu electrodul. Se poate selecta curent continuu sau curent alternativ, in functie de afectiuni. Dilatandu-se, porii vor absorbi mai bine substantele nutritive, similar unei injectii intravenoase. Astfel, are loc reactivarea microcirculatiei, drenajul limfei si intesificarea fluxului sanguin. Studiile clinice demonstreaza ca numarul de sedinte necesare pentru rezolvarea problemei este considerabil mai mic fata de mezoterapia clasica (cu ac). In plus, efectul este rapid si cu dureri zero. Este o metoda fara efecte secundare si care nu necesita perioada de recuperare post-tratament. Atat in mezoterapia conventionala, cat si in cea fara ace, exista o schema de tratament care trebuie respectata in vederea obtinerii rezultatului scontat. Numarul de sedinte difera functie de gravitatea problemei, varsta, raspuns la tratament.

  • Utila in terapia durerilor articulare

Mezoterapia mai poate ajuta si in hiperpigmentare. Aceasta afectiune poate aparea ca rezultat al predispozitiei genetice sau al expunerii la lumina ultravioleta, infectie, hormoni, medicamente, acnee sau aplicarea de produse chimice pe piele. De exemplu, aplicarea incorecta a produselor destinate exfolierii poate cauza hiperpigmentarea la tipurile de piele sensibila sau mai inchisa la culoare. Mezoterapia va folosi acele substante care lupta cu depunerea in exces a melaninei. Va aduce o imbunatatire a calitatii pielii si o reducere a pigmentului in zonele afectate. Tratamentul se poate aplica pe membre, barbie, frunte, decolteu si obraji. Alte aplicatii ale acestui tratament sunt: probleme musculo-scheletice, leziuni sportive sau afectiuni cutanate, vergeturi, acnee, eczeme. Putini stiu ca aceasta terapie estetica ajuta si in gestionarea durerii, fiind utila in toate bolile inflamatorii, articulare, periarticulare, musculare, nevralgie intercostala, nevralgie cervicala Arnold sau cervicobrahiala, in durerile din periartrita scapulphumerala (inflamatie a tesuturilor din vecinatatea articulatiei umarului), gonartroza, dupa intinderi musculare sau entorse.

  • Contraindicatii

Exista si contraindicatii pentru mezoterapie. In cazul metodei invazive, tratamentul nu este indicat acolo unde exista infectii locale sau sistemice, boli cronice grave, diabet zaharat, epilepsie, alergie la produsul utilizat, AVC, tulburari de sangerare, boli cardiace. Este interzsa mezoterapia acelor persoane care sunt in tratament cu anticoagulante, sunt diagnosticate cu cancer, gravide, femei care alapteaza. Pentru mezoterapia noninvaziva, contraindicatiile intervin atunci cand pacientul are implante metalice, pacemaker si hipersensibilitate la campul electromagnetic. De asemenea, se recomanda ca inaintea inceperii acestei terapii, pacientele sa faca teste alergologice pentru fiecare dintre substantele care urmeaza a fi injectate. Aceste substante fac parte, de regula, dun grupele: vasodilatatoare, antiinflamatoare, decontracturante, relaxante musculare, enzime proteolitice, vitamine, minerale, extracte din plante, vaccinuri, hormoni, blocanti hormonali, anestezice. Mezoterapia estetica este recomandata in perioadele mai reci ale anului: toamna, iarna, primavara.

  • Descoperire de acum 62 de ani

Datorita medicului francez Michel Pistor (1924-2003), mezoterapia este considerata o specialitate a medicinei, inca din anul 1987, cand a fost recunoscuta de Academia Nationala de Medicina din Franta si s-au infiintat Societatea Nationala si Societatea Internationala de Mezoterapie. Termenul si tehnicile de mezoterapie au fost utilizate pentru prima data de acest medic, in Franta, in anul 1952. Utilizarea mezoterapiei in medicina estetica a inregistrat o dezvoltare exploziva, ca urmare a progreselor realizate in ceea ce priveste tehnicile si dispozitivele de mezoterapie. Termenul de mezoterapie e derivat din greaca, mesos insemnand mijloc. Denumiri alternative sub care mai puteti gasi aceasta specialitate: mesoterapie, mesa therapy, meso, mezaterapie.

Cititi si Drenajul limfatic si Bioptron si Alifii