Petrolul lampant

Adevarul despre leacul numit petrol lampant

Petrolul dublu rafinat este un citostatic natural si un excelent unguent contra durerilor

  • Reteta siberiana

La inceputul secolului XX, vracii rusi din Siberia foloseau petrolul lampant, care patrunde usor in piele, pentru diverse metode de tratament. Ca sa nu irite pielea, petrolul se amesteca cu ulei de floarea-soarelui nerafinat, in proportie de 1:5. in amestec se incorpora pulbere din diferite seminte risnite. De exemplu, pentru vindecarea bronsitei cronice, a amigdalitei, faringitei si sinuzitei, se prepara o pasta groasa, viscoasa, din seminte de lamai nu prea coapte, pisate si risnite bine, amestecate cu petrol si ulei. Cu aceasta pasta se frictiona cosul pieptului, spatele, zona amigdalelor, sinusurile.

Imediat dupa revolutie, escrocii care vindeau naivilor sticle cu gaz pentru vindecarea cancerului au starnit indignarea lumii medicale. Afacerea mergea bine, dar rezultatele in starea de sanatate nu se vedeau. De-atunci, nimeni nu mai vrea sa auda de petrol lampant ca medicament. Si totusi, stramosii nostri il foloseau in tratarea unor afectiuni, mai ales a reumatismului. Greseau ei sau gresesc medicii de azi? Vom incerca sa aflam adevarul si sa cernem avantajele de pericolele pe care le ofera terapia cu produse petroliere.

  • Cercetari moderne asupra unui leac vechi

Petrolul sub forma de unguent a ajuns in atentia cercetatorilor, dupa nenumaratele semnale ca ar fi un antidot excelent in reumatism si cancer. in România, la Institutul de Tehnologie Chimica Brazi, un grup de cercetatori a suntetizat din compusi petrochimici, produse capabile sa trateze boli grave, pentru care medicina moderna inca nu are leac. Se lucreaza la un medicament pentru stoparea psoriazisului si altul pentru tratamentul hepatitei C. Va intrebati cum e posibil sa nu fie toxice niste medicamente din petrol. La dozele folosite, nu exista niciun risc. Din pacate, e nevoie de mai mult timp si mai multe teste pentru ca noile medicamente pe baza de petrol sa poata fi introduse in farmacii. Cercetarile nu se fac doar la nivel local, numeroase institute serioase din intreaga lume cauta modalitati de exploatare a petrolului pentru tratarea unor boli. Pana la omologarea medicamentelor respective, vechile retete populare continua sa fie aplicate cu rezultate incontestabile.

  • Un remediu al secolului XX

Petrolul (Oleum petrae), uleiul de piatra, petrolul lampant sau „gazul“, cum mai este denumit popular acest ingredient din adancurile pamantului, se obtine in urma distilarii titeiului. Acest produs, ridicat la rangul de remediu terapeutic, a fost recomandat initial de catre Samuel Hahneman, parintele homeopatiei, in tratarea cancerului de piele. incepind cu secolul XX, petrolul dublu rafinat a inceput sa fie intens utilizat in tratarea multor boli: ciroza hepatica, hepatita cronica, ulcer gastroduodenal, diabet zaharat, parazitoze intestinale, colite, pancreatita, difterie, amigdalita, variola, boli de piele (scabie), furunculoza si rani. Prin satele romanesti, petrolul lampant se mai foloseste si astazi ca remediu in oprirea sangerarii, dezinfectarii si cicatrizarii plagilor. Naturistul Otto Englisch a utilizat pentru prima data petrolul in amestec cu uleiuri volatile, pentru a-i potenta efectul terapeutic. Astazi, acest remediu se stie ca are proprietati dezinfectante, cicatrizante, antioxidante, antitoxice, hipocolesterolemiante, vasodilatatoare si antitumorale. Potrivit ultimelor cercetari, aceste proprietati rezulta, indeosebi, din „stimularea metabolica si imunitara realizata de reactia elementelor structurale ale hidrocarburii cu anumite enzime din organism“.

  • Dusmanul parazitilor

In primul rand, petrolul nerafinat este considerat o arma redutabila in combaterea parazitilor. Pentru eliminarea paduchilor este utilizat in tamponari locale, urmate de impachetarea zonei afectate timp de 24 ore. Tamponarile nu se repeta mai des de 48 ore, pentru ca pielea se poate irita sau descuama, dar efectul este cert dupa 1-2 tamponari. Asupra podoabei capilare, un astfel de tratament are si un efect intaritor si regenerator, iar mirosul persistent de petrol dispare dupa 2-3 spalari cu sampon. Petrolul face firul de par matasos si gros. Parazitii intestinali, mai ales ascarizii si oxiurii, se pot elimina prin administrarea unor foarte mici cantitati de petrol dimineata, pe stomacul gol, timp de 7 zile, cu repetare dupa 10 zile. Pentru ca gustul este neplacut, cele 20 picaturi de petrol pot fi administrate cu zahar sau miere. Extern, petrolul nerafinat a mai fost utilizat in vechime in tratarea unor rani infectate greu de vindecat, ulceratii ale pielii cu tendinta de extindere sau pentru eliminarea micozelor de pe talpile picioarelor. Dupa unii utilizatori, chiar contemporani, administrarea zilnica a unei lingurite de petrol nerafinat in putin lapte ar putea avea bune rezultate in caz de TBC pulmonar, mastoza chistica, fibrom uterin si diabet in forme usoare.

  • Petrol cu lingurita

Odinioara, cu petrol se prepara un sapun special, obtinut din spirt, petrol, ceara de albine, sapun obisnuit. in amigdalita, unii bolnavi beau gaz sau masau amigdalele cu degetele inmuiate in petrol, procedura care de obicei dadea rezultatele scontate. Efecte pozitive se spune ca avea totusi cura interna cu petrol, in tuberculoza pulmonara si in diabet. Exista marturii ale unor persoane vindecate de prostata datorita tratamentului intern cu petrol distilat. Produsul se ia in doua etape, zilnic. Prima data se va lua o lingura dimineata, inainte de masa, dupa care bolnavul va sta culcat pe partea dreapta un sfert de ora, apoi pe stanga, tot un sfert de ora. Va alterna astfel pozitiile culcat dreapta-stinga, din 15 in 15 minute, pana la scurgerea unei ore. Seara se ia o lingurita. Pentru potentarea tratamentului, se recomanda ca seara sa se puna si o cataplasma cu argila pe locul tumorii, care se va arunca ulterior, fiind incarcata cu toxine.

  • Citostatic natural

Unii cercetatori sustin ca petrolul dublu rafinat actioneaza ca un citostatic natural, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Se ia cate o lingurita de gaz dimineata, pe stomacul gol, timp de doua ore nu se mananca nimic, dupa care, pe intreaga perioada a zilei, se vor consuma 2 l de lichide, in special ceaiuri. Cura dureaza 6 saptamani, urmeaza o pauza de 3 luni, dupa care se reia tratamentul timp de 10 zile. In timpul curei se vor evita cafeaua, alcoolul, tutunul si se vor administra doar medicamentele strict recomandate medical. Pot sa apara reactii adverse ca ameteli, greturi, dureri articulare, musculare, somnolenta, apatie, astenie, diaree sau intensificari ale unor afectiuni mai vechi. sunt reactii normale. Oprirea tratamentului poate produce accelerari ale bolii. Cand apare senzatia de foame, ca urmare a administrarii petrolului, organismul se reface, semn ca tratamentul da rezultate. In stadiile III si IV ale dezvoltarii neoplazice, tratamentul va cuprinde 2 lingurite cu petrol, una dimineata si una seara. sunt citate cazuri de vindecare a cancerului terminal sau a parezei faciale, a ulcerului duodenal cu hemoragie generalizata, a tumorilor esofagiene.

  • Atentie la contraindicatii

Efectul terapeutic creste daca in petrolul consumat se macereaza plante medicinale recomandate pentru afectiunile tratate. Ceaiurile baute in perioada curei cu petrol, trebuie sa fie sudorifice, depurative, diuretice, laxative, capabile sa ajute la eliminarea toxinelor din organism. Atentie insa si la efectele secundare. E bine sa evite ingerarea de petrol persoanele cu afectiuni ale sistemului digestiv (colita, ulcer), deoarece produsul respectiv ataca flora intestinala. Se poate inlocui in asemenea situatii cu laptele de argila luat de trei ori pe zi (o lingurita dizolvata in 200 ml de apa si tinuta 8 ore la macerat). Se bea cu o ora inainte de mesele principale. Efectul asupra suferinzilor de boli cronice este greu de anticipat fara consultul unui medic. Din acest motiv, este bine ca petrolul nerafinat sa fie folosit cu multa prudenta ca leac intern. Este indicata doar utilizarea externa, cu moderatie si doar in lipsa altor mijloace de vindecare. Intrebati medicul daca e bine sa folositi petrol in tratamentul dumneavoastra. Lichidul poate fi verificat daca este bun astfel: se pune in palma si se freaca bine palmele, daca nu pielea ramine alba, e bun, daca apar iritatii, nu-l folositi.

  • Tratamentul cu ozocherita

Ozocherita (ceara muntilor) este un mineral din grupa bitumurilor petroliere, se prezinta sub forma unei mase ceroase, de culoare maro inchis sau negru, si contine aproximativ 85% bioxid de carbon, circa 14% oxigen, parafina, uleiuri minerale, rasini si alte substante. Ozocherita este o ceara minerala solubila in benzina, terebentina, cherosen si se combina cu uleiuri vegetale, minerale si parafina. Se poate folosi la prepararea alifiilor, dar si ca agent termic. in practica medicala, se utilizeaza ozocherita deshidratata standard. Se aplica pe piele, caldura transmitindu-se lent spre straturile inferioare ale dermei. Chiar si la temperaturi mai ridicate, nu provoaca arsuri. Ozocherita se foloseste in tratarea dermatozelor insotite de infiltrare, lichefiere si hipercheratoza. E un tratament cu efect curativ puternic, cost redus si usor de administrat. Folosirea ozocheritei este contraindicata in stadii acute si subacute ale dermatozelor, in caz de aparitie a noi formatiuni maligne, afectiuni ale sangelui si dereglari decompensate a!e activitatii sistemului cardiovascular.

  • Impachetari cu parafina

Parafina este un alt produs rezultat din prelucrarea petrolului. Se intrebuinteaza sub forma de masti, comprese, pansamente, care se aplica pe pielea fetei, a gatului, capului si corpului. Parafina nu este toxica, dar in cazuri izolate, ea poate provoca iritatii ale pielii, daca are si impuritati. Nu rancezeste. Parafina isi diminueaza volumul prin racire, devine elastica si exercita o usoara compresie asupra tesuturilor. Parafinoterapia este des intalnita in statiunile balneare. Se aplica fierbinte, pe masura ce se raceste formeaza intre piele si pelicula un strat subtire de gaz. Caldura se difuzeaza adind in tesuturi, circulatia sangelui se accelereaza. Are loc dilatarea capilarelor, provocand inrosirea pielii. Totodata, la nivelul organelor si tesuturilor, se intensifica metabolismul local, se accelereaza eliminarea toxinelor. in scop terapeutic, se foloseste parafina medicinala alba, purificata, cu temperatura de topire 42-46 grade C. Bolile in care e recomandata: placi vechi de psoriazis, alopecie, sclerodermie, acnee, cosuri, iar in cosmetica e utila in tratarea barbiei duble, acneei, tenului ofilit, pielii uscate, descuamarea pielii de pe membre.

  • Masti de frumusete

Parafinoterapia are si contraindicatii: procese inflamatoare acute, arsuri solare, leziuni ulterioare epilarii, afectiuni purulente ale tenului, eczeme, rozacee, diverse tumori, tuberculoza, hipertensiune. Se poate aplica prin mai multe metode: baia de parafina, cataplasma, stratificarea pe piele. Procedurile dureaza 30-60 de minute si se efectueaza o data la doua zile sau zilnic, pe pielea perfect uscata. O cura include 12-20 proceduri care trebuie urmate de odihna, timp de 30-40 de minute. Masca de parafina este procedura utilizata in cosmetica al carei efect terapeutic consta in aplicarea peste parafinei peste preparate naturiste, ajutind ca principiile active ale acestora sa ajunga in profunzimea pielii. Parafina blocheaza accesul aerului la piele, iar sub masca, temperatura creste cu 2 grade C. Astfel. Se inmoaie stratul cornos, se deschid porii, pielea se elibereaza de toxine, imbunatatindu-se astfel respiratia tisulara. Parafina se amesteca cu ceara de albine si ulei de masline.

  • Un petrol special

Naftalanoterapia este tratamentul afectiunilor, cu ajutorul petrolului naftalan (originar din regiunea Naftalan din Azerbaidjan), atit in forma naturala, cat si in componenta unor preparate. Naftalanul este un amestec de petrol naftalan cu parafina solida (cerezina) si petrolat. Acest amestec se mai numeste alifie naftalana. Exercita asupra pielii si mucoaselor o actiune emolienta, resorbanta, dezinfectanta, bactericida, bacteriostatica, cicatrizanta, antialergica si calmanta. Baile de petrol naftalan sunt indicate in psoriazis, eczema cronica, neurodermita, prurigo, urticarie, lichen simplu, sclerodermie, ihtioza. Dupa baie, resturile de petrol naftalan se indeparteaza de pe corp, cu ajutorul unor cutite de lemn speciale, apoi se sterge pielea si abia in final se face dus. Baile de petrol de la Naftalan sunt vizitate anual de mii de turisti. Ei spun ca efectele sunt miraculoase. Petrolul de la Naftalan contine aproximativ 50% naftalina, susbstanta folosita la combaterea moliilor, dar si pentru tratatarea psoriazisul.

  • Alte afectiuni, acelasi leac

- Pentru infectiile sub unghii, cu puroi: se pune intr-un paharel de tuica sau borcanel petrol lampant. Se tine degetul de cateva ori pe zi in solutia respectiva. Daca infectia e la picior, se pune cu o pipeta sub unghie. in 2-3 zile se retrage puroiul. Se lasa sa se usuce bine, fara sa se bandajeze.

- Pentru tratarea circulatiei periferice slabe: intr-un pahar cu apa se pune o lingurita de otet de mere si 2 lingurite de miere de albine, o jumatate cub de drojdie sau o lingurita de drojdie uscata. Se amesteca si se bea dimineata.

- Pentru dureri de oase: se unge bine toata zona dureroasa cu petrol lampant, apoi se inveleste intr-o blana sau o bundita de miel. Se lasa peste noapte. Se repeta procedeul o saptamana si durerile vor ceda.

- Pntru dureri de sale: se da prin razatoarea mica sfecla rosie, se scurge sucul, se

amesteca cu gaz in proportie de 2:1. in acest amestec se inmoaie un tifon, se pune pe locul bolnav, se acopera cu celofan si se leaga cu un bandaj cald. Se tine astfel cat mai mult schimbandu-se de 3-4 ori pe zi. Alta metoda: peste un pahar de albine moarte se toarna rachiu si se lasa 6 zile la intuneric. Se unge regiunea lombara cu grasime animala. Se inmoaie o bucata de panza de in in maceratul de albine si se pune pe regiunea lombara, apoi se infasoara cu un material mai dur, iar deasupra se pune un brau de lana.

- Pentru bolile picioarelor: se face masaj cu tinctura de castane tocate si macerate timp de 24 de ore in alcool 700 si apoi macerate inca 14 zile in petrol lampant.

  • Macerat cu nuci

Pentru contractii musculare, stari depresive, dereglari endocrine, astm bronsic, tahicardie, afectiuni ale sistemului nervos central cu leziuni organice, dupa chimioterapie antitumorala, medicina populara recomanda maceratul cu petrol lampant. Un borcan invelit in hartie neagra se umple cu nuci verzi taiate marunt, peste care se toarna petrol lampant si se lasa 14 zile la rece. Se consuma vreme de 7 zile cate o picatura amestecata cu o lingurita de miere de albine. Dupa o pauza de 2 saptamani cura se repeta. A treia cura se face dupa o pauza de 6 luni. Nu se recomanda mai mult de 3 cure pe an. Doza este data pentru persoanele cu greutatea de 60-70 kg. Maceratul se bea pe nemincate. Dupa administrare nu se mananca nimic 2 ore, timp in care bolnavul trebuie sa stea relaxat. Nucile si cojile verzi nu se arunca, se dau prin masina de tocat si se folosesc pentru comprese (de exemplu pentru varice, amestecate cu argila).

Cititi si Namolul si Sarea de Bazna si Argila.