Urechea

Leacuri pentru durerile urechii

In prima faza, otita poate fi ameliorata cu preparate naturiste

  • Stiati ca?

- Doctorii nu stiu cu exactitate de ce avem ceara in urechi, dar, in general, se crede ca aceasta face parte dintr-un proces de auto-curatare, fiind nociva pentru orice organism care ar incerca sa patrunda in urechi si impiedicand praful sa intre. De asemenea, nu este cunoscut nici motivul pentru care unii oameni au extrem de putina ceara, iar altii secreta foarte multa.

- Oasele urechii sunt cele mai mici oase din corp. Ciocanelul, scarita si nicovala sunt insa foarte rezistente. In caz de deteriorare, pot fi inlocuite cu proteze.

- Calatoria cu avionul atunci cand sunteti raciti poate fi fatala pentru timpan. Trompele lui Eustache actioneaza ca doua valve care elibereaza presiunea atunci cand organismul este supus unor schimbari de altitudine. Daca urechile sunt curate, se realizeaza adaptarea prin inghitire. Dar daca sunt pline cu lichid, cum se poate intimpla in caz de guturai, nu pot elibera presiunea, iar timpanul poate fi rupt.

- Durerea de ureche poate indica o afectiune intr-o alta parte a corpului. Mai exact, poate fi orice problema care afecteaza nervul vag, ce se intinde de la creier pina la cavitatea abdominala.

- Muzica data prea tare, pe perioade lungi de timp, poate distruge urechea.

Cititi si 100 sfaturi naturiste.

Se spune ca durerile de urechi sunt printre cele mai pacatoase. Iar medicii ne avertizeaza ca sunt si foarte serioase, netratarea la timp si corecta a otitelor putand genera complicatii grave. In sezonul rece, inflamatiile urechii sunt destul de frecvente, asa ca nu strica sa stim ce leacuri avea bunica pentru aceste dureri. Tratamentul traditional insa, chiar daca este eficient in prima faza, trebuie urmat neaparat de vizita la medicul de specialitate.

Otita este un proces inflamator al conductului auditiv extern (otita externa) sau al casei timpanului (otita medie). Poate aparea dupa o raceala sau dupa scaldatul in piscina. Bolnavul are dureri intense, pulsatile, care-i provoaca insomnii si febra. Medicul ORL-ist va prescrie antibioticul potrivit pentru ca vindecarea sa fie completa. O otita netratata sau tratata partial poate duce la surzire. Pentru sanatatea urechii, trebuie sa evitam curentul, patrunderea apei in urechi, manevrele de curatare cu obiecte improvizate (bat de chibrit), ce pot produce leziuni si infectii. Pentru urechi, medicina populara are cateva retete:

1. Suc din frunze de potbal bine spalate. Se pune cu pipeta in urechi, seara, la culcare.

2. Bitter suedez. Se pun in urechi dopuri de vata imbibate cu acest medicament, dupa ce, in prealabil, s-a uns conductul cu alifie de galbenele.

3. Tinctura din frunze de matraguna. Se pun in urechi cate una-doua picaturi, de trei ori pe zi.

4. Tinctura de urechelnita, cate doua picaturi, de trei ori pe zi.

5. Ulei de migdale. Se pun in urechi cate trei-patru picaturi din acest ulei, caldut, seara, inainte de culcare.

6. Ceai din flori de maces. Se prepara o infuzie concentrata si se introduce in ureche un tampon imbibat cu acest lichid.

7. Se amesteca suc de ceapa (terci) cu putin ulei de in si se introduce in urechi un tampon inmuiat in acest amestec. O alta varioanta: taiati ceapa marunt, infasurati-o intr-o panza si striviti-o. Tineti saculetul usor incalzit pe urechea bolnava timp de o ora. Nu picurati zeama direct in ureche.

8. Tinctura de propolis. Se picura cate doua picaturi de tinctura de propolis 30%, de doua ori pe zi (dimineata si seara, inainte de culcare). Tratamentul dureaza 10 zile.

9. Suc de busuioc sau leurda. Se pun tampoane in fiecare ureche, imbibate cu acest suc.

10. Pentru imbunatatirea auzului, consumati zilnic cate un sfert de lamaie cu tot cu coaja.