Pulberi

Prafuri vindecatoare

Sub forma de pulberi, remediile naturiste au efecte mult mai rapide

  • Granule bune la inima

Daca ne aflam intr-o stare de surescitare dupa o zi agitata si solicitanta si nu putem adormi, putem folosi pulberi din flori de tei, seminte de mac, florile de sulfina. Amestecul se tine sub limba cam 10 minute. Pentru dereglari hormonale, exista un leac tot pe baza de pulberi. Se iau cate 5 lingurite de pulbere de marar si traista ciobanului si 10 de cretisoara. Reglarea activitatii hormonale se poate face si cu ajutorul pulberii de radacina de lemn dulce. Se tine sub limba cate o lingurita de praf, de 3 ori pe zi, timp de 10 minute, apoi se inghite cu apa. Preventiv, bolnavul de inima trebuie sa aiba la indemana pulbere de unguras. O lingurita de pulbere se tine sub limba, daca inima da semne de neliniste. Nu depasiti doza de patru lingurite pe zi. Pulberea de catina obtinuta din fructe uscate se ia in caz de anemie, arteroscleroza si fragilitate vasculara. Cele mai spectaculoase efecte se obtin cu un preperat format dintr-o lingurita de pulbere de catina, una de polen si una de miere. Pacientii cu sechele dupa accidente vasculare se recupereaza foarte rapid cu ajutorul acestui remediu.

  • Praful care face praf cancerul

Pentru imbunatatirea asimilarii anumitor substante (vitamine, minerale) si pentru stimularea procesului digestiv, se ia sub limba, inainte de masa, un varf de cutit de rostopasca amestecat cu jumatate de lingurita de pulbere de cimbrisor. Dupa un sfert de ora, se inghite cu putina apa. Remediul este eficient si in cazul obezitatii, anemiei si anorexiei. Pulberea de armurariu trebuie consumata imediat ce a fost preparata, deoarece dupa 15 minute, se oxideaza. Este indicata pentru tratarea insuficientei hepatice si a icterelor. S-a descperit recent ca pudra de napraznic lupta cu cancerul pulmonar, mamar, intestinal si uterin. Se administreaza dimineata o lingurita cu varf de pulbere amestecata cu un galbenus de ou crud, iar pe parcursul zilei se ia de inca trei ori cate o lingurita de praf pe stomacul gol. Tot pulberea de napraznic e buna si in tratarea herpesului, daca e fiarta in apa, vreme de 5 minute.

  • Cura cu pudra de echinaceea face minuni

In medicina chineza, se utilizeaza mult pulberea de obligeana cu care se vindeca o serie de boli nervoase si digestive. Pulberea obtinuta din radacini isi pierde mult din calitati dupa 8 zile. Acelasi remediu trateaza si gastrita hiperacida. Pulberea de lavanda obtinuta din maruntirea plantei intregi, este recomandata in dischinezii biliare, aritmii cardiace, oboseala. in ciuda parfumului sau dulce, veti remarca faptul ca are un gust surprinzator de amar, de aceea se poate administra cu o lingurita de miere. Pusa in saculeti si plasati in dulapul cu haine, este un leac arhicunoscut contra insectelor. in caz de cosmaruri, se poate consuma o ligura rasa de pulbere de sunatoare („iarba spaimelor“). O pulbere cu multiple intrebuintari si efecte extraordinare este cea de echinaceea. Se ia in guturai, faringita, laringita, traheita, amigdalita, bronsita, pneumonie, ca adjuvant. Mai e recomandata si in tumori benigne in cure de minimum 4 luni, in profilaxia bolii canceroase, leucemie, boli ganglionare, infectii cu stafilococ auriu, reumatism infectios, eczeme infectioase recidivante, herpes, hepatita virala A, B, C, D.

  • Pulberea care te scapa de tutun

Ciroza hepatica are leac in pulberea de pedicuta. Pentru stadiile avansate ale bolii se face tratament cu urmatorul preparat: o lingurita cu varf de pulbere de pedicuta se pune intr-o cana de apa si se lasa la temperatura camerei de seara pana dimineata, apoi se strecoara, iar planta ramasa se opareste cu inca o cana de apa clocotita. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi infuzia si maceratul si se bea seara si dimineata pe stomacul gol. Dar cea mai cunoscuta terapie cu pulbere de pedicuta este cea care lecuieste de tabagism. Se ia o jumatate de lingurita rasa de pulbere de pedicuta de trei ori pe zi. Sau se poate adauga in cafea sau ceai. Tratamentul cu pedicuta impotriva alcoolismului si tabagismului are si efecte adverse: voma, diaree, dureri de cap, accese de violenta, furie, pesimism. Toate acestea sunt efecte ale dezintoxicarii, care trec pe masura ce organismul se curata. Este de preferat ca persoana care urmeaza tratamentul sa stie, pentru a putea face fata mai usor efectelor adverse. Atunci cand este tras un singur fum de tigara, apare o senzatie puternica de voma, care persista o ora. Tot pedicuta sub forma de pulbere se utilizeaza frecvent si in tratarea dependentei de droguri.

  • Praful de carbune, leac stravechi

Terapia cu pulbere de carbune e cunoscuta de mii de ani. Se obtine din ramuri de tei de 3-5 ani care se ard inabusit pana ce se transforma in pulbere. Aceasta contine carbonati de mangan, magneziu, potasiu, sodiu si minerale ca siliciu si seleniu. Are proprietati antitoxice, absorbante, calmante, cicatrizante, antispastice, antiazotemice si antiinfectioase. Extern se foloseste pentru tratarea eczemelor, ranilor vechi, cangrenelor si urticariei. Intern, pulberea de carbune e indicata in intoxicatii (cu ciuperci, plante otravitoare, pesticide, insecticide), afectiuni digestive (diaree, dizenterie, colite, balonari), afectiuni cardiace (hipertensiune arteriala, arterite, palpitatii), astm bronsic, alergie si azotemie (cresterea ureei

si acidului uric in sange), guta, hipercolesterolemie. Se ia o lingurita de pulbere cu apa, intre mese.

  • Pudra de orz, leac universal

Pudra de orz verde amestecata cu extras din morcovi sau si mai bine, direct cu apa la temeperatura camerei, ajuta la cresterea imunitatii corpului si lupta impotriva bolilor, fiind indicat de asemenea diabeticilor. Avind un efect antiinflamator, se recomanda sa fie administrat in raceli asociate cu febra, reglarea metabolismului, cure de slabire, combaterea stresului si oboselii. Orzul verde sub forma de pudra este eficient si in anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, gastrice, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afectiuni hepatice, constipatie, arteroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronsic, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglari hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism articular, lombosciatica, artrite, acnee, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fracturi, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotenta sexuala.

Cititi si Argila si Rostopasca si Turmeric

Plantele medicinale ascund in ele o puternica forta vindecatoare pe care, daca stim sa o folosim, nu avem decat de castigat. Dar nu intotdeauna avem la dispozitie plante verzi, iar ca sa le pastram e nevoie sa le uscam si sa le transformam in pulberi. Aceste prafuri pastreaza intr-o oarecare proportie calitatile tamaduitoare ale plantei proaspete. Mai conteaza si modalitatea de preparare a acestor pulberi. Putem invata singuri sa obtinem aceste medicamente naturiste sub forma de pulberi din cele mai uzuale plante medicinale. Iata cum.

  • Cum preparam pulberile?

In primul rand, pentru a prepara o pulbere utila in tratamentele naturiste, trebuie sa alegem cu grija plantele. Acestea trebuie sa fie recoltate exact in perioada precizata pentru a se obtine maximum de eficienta. Se aleg plantele care cresc in zone nepoluate. Se spala, se usuca in locuri ferite de soare, dar bine aerisite, astfel incat sa nu mucegaiasca sau sa fermenteze. Pentru transformarea plantei uscate in pulbere, avem nevoie de un mojar sau o rasnita electrica in care vom marunti partile plantei cu rol medicinal. Daca e vorba de radacini, le putem taia cu cutitul in prealabil, in bucati mai mici. Dupa macinare, planta se cerne printr-o sita fina. Plantele se pastreaza in saculeti de panza sau de hartie, in loc uscat si racoros. Pulberile trebuie sa fie depozitate in recipiente de sticla cu capac, inchise ermetic.

  • Cand si cum?

Pulberile se tin sub limba, in acest fel principiile active ale plantei putnd fi absorbite cu maxima eficienta. De regula, se ia 1 gram de planta sau din amestecul de plante si se tine sub limba timp de 15-20 de minute, dupa care se inghite cu putina apa. Pentru a obtine rezultate cat mai grabnice, vom administra pulberile de plante intotdeauna pe stomacul gol, cu 15-30 de minute inainte de masa sau la cel putin 2 ore dupa ce am mancat. Astfel vom evita situatia in care plantele sa interfereze cu alimentele in stomac, ceea ce ar anula efectul lor terapeutic. Exceptie fac anumite plante aromatice, care se administreaza imediat dupa masa pentru a accelera digestia, pentru a preveni balonarea si spasmele digestive. Cat priveste valabilitatea pulberilor, acestea e bine sa fie utilizate proaspete, la scurt timp de la macinare, moment in care sunt cele mai active. O pulbere din plante isi pierde mult din puterea curativa dupa doua saptamani de depozitare.

  • Eficiente si in bolile vechi

Practic nu exista boala care sa nu poata fi ameliorata si tratata cu pulberi din plante, data fiind metoda simpla de preparare si administrare. in general, bolile vechi, cronice, afectiunile metabolice si cele degenerative, cancerul, precum si bolile de inima in care aportul de lichide este contraindicat, pot raspunde foarte bine la tratamentele cu pulberi de plante. in aceste situatii mai grave, tratamentele trebuie sa dureze cel putin 6-7 luni, chiar si dupa ce simptomele evidente ale bolii se diminueaza sau dispar. Altfel, durata unei cure cu pulbere de plante este de 1-2 luni. Pentru unele persoane, mai ales copii, gustul intens al unor plante poate constitui un impediment in folosirea pulberilor medicinale. Problema poate fi depasita daca pulberile se iau cu miere.

  • Pudra care invinge raceala

Printre cele mai cunoscute si apreciate pulberi, cea de ghimbir ese eficienta contra raului de masina, avion sau vapor. Asa cum arata studiile recente ale unor cercetatori englezi, pulberea de ghimbir uscat sau cateva fragmente din radacina proaspata de ghimbir sunt mai eficiente in reducerea senzatiilor de ameteala si greata decat cele mai recente medicamente alopate. Administrarea a 0,5 grame de pulbere (1 varf de cutit), sublingual, la inceputul calatoriei, ne scuteste de neplaceri. Totusi, pulberea de ghimbir este recomandata in cantitati mici hipertensivilor si este contraindicata celor care sufera de ulcer gastric. Pulberea de cimbru este un celebru remediu de urgenta contra racelilor. Decongestionant al plamanilor si mucoaselor nasului si gatului, fortifiant al tesuturilor plamanilor, antitusiv, remediu contra durerilor si infectiilor gatului, cimbrul se dovedeste a fi necesar in fiecare casa. E si un minunat condiment in mancaruri, dar, terapeutic, trebuie administrat imediat ce simtim instalarea primelor senzatii de raceala sau gripa, sub forma de pulbere, de 3-4 ori pe zi.

  • Aspirina vegetala

O alta pudra tamaduitoare este cea din coaja de salcie, bogata in salicina, substanta care, odata ingerata, se transforma in acid salicilic. Practic, este o aspirina vegetala care reduce febra, durerile de cap, fiind un analgezic si antiinflamator valoros. Se utilizeaza coaja culeasa in perioada de primavara de pe ramurile tinere de salcie. Spre deosebire de aspirina suntetica, nu provoaca niciun fel de efecte secundare. Macrisul sub forma de pulbere este extrem de valoros in tratarea bolilor de ficat. In caz de intoxicare, pulberea de macris se combina eficient cu tintaura si anghinare. in bolile tumorale maligne si benigne, se ia radacina de macris sub forma de pulbere, cate o lingurita, de patru ori pe zi. Are efecte imunostimulente, mobilizind organismul sa elimine pe cale naturala formatiunile tumorale. E si un stimulent blind si eficient al digestiei, ajuta la mentinerea tonusului fizic si psihic.

  • Pulberea care cicatrizeaza rapid

Din radacina bine uscata si pisata de tataneasa se obtine o pulbere care se pune pe ranile proaspete si purulente. in paralel se va lua zilnic o jumatate de lingurita de pulbere de intr-un pahar cu lapte. Explicatia de ce tataneasa vindeca asa de repede si bine ranile o gasim in faptul ca ea contine auxina, o substanta ce dizolva secretiile ce se formeaza in rani, conducand la o vindecare de profunzime si rapida. Daca pe o rana chiar si mai veche, care nu se vindeca de mai mult timp, se pune pulbere din radacina de tataneasa uscata, rana incepe sa se inchida treptat si sa se vindece dupa numai o saptamana de tratament. Decoctul obtinut din pulbere face minuni in cancerul de piele si alunite cu risc de malignizare. Alifia pe baza de pulbere de tataneasa poate fi folosita cu succes in tratarea durerilor de gambe, din zonele in care s-au format varice.