Otetul de mere

Otetul de mere, leac universal

Cel mai bun remediu contra reumatismului si imbatranirii este otetul obtinut din mere

  • Indicat in cura de slabire

Una din cele mai bune recomandari ale otetului de mere este in dieta de slabire. Se bea in fiecare dimineata, la trezire, pe stomacul gol, un pahar de apa de izvor, in care au fost dizolvate doua lingurite de otet de mere. Apoi, pe parcursul zilei, dupa fiecare masa, se bea o jumatate de pahar de apa cu o lingurita de otet de mere si doua lingurite de miere. Otetul de mere va stimula procesele de eliminare din organism (in special tranzitul intestinal) si va activa lanturile metabolice care favorizeaza scaderea in greutate. Daca vreti o cura de slabire forte, inainte de fiecare masa, oricat de imbelsugata sau saraca, se inghit doi catei de usturoi pisati impreuna cu o lingura mare de otet de mere si putina apa. Este un preparat nu foarte rafinat ca aroma si gust, insa efectul merita efortul. Cura nu trebuie prelungita peste sapte zile, fiind recomandata o saptamana de pauza.

  • Alte leacuri cu otet de mere

- Compresa pentru vanatai: 1 lingura de otet se amesteca cu putina apa fiarta. Se inmoaie in acestaa solutie o bucata de tesatura alba si se acopera vanataia, iar deasupra se pune celofan si se panseaza cu tifon. Cand compresa s-a uscat, se inmoaie din nou, repetand procedura de cateva ori.

- Reteta contra tusei: se amesteca 3 linguri de otet de mere, 1 lingurita suc de aloe, 1/2 pahar miere de albine. Se iau cate 2 lingurite de 3-4 ori pe zi, inainte de masa.

- Tratament contra varicelor: se toarna otet de mere pe palme si se freaca picioarele de sus in jos, dimineata si seara, in fiecare zi, timp de 1-2 luni, sau se invelesc picioarele cu servetele inmuiate in otet, apoi se leaga cu un prosop si se sta cu picioarele ridicate, timp de jumatate de ora.

  • Sa preparam singuri un otet de mere natural!

Otetul de mere poate fi cumparat de la magazin, dar mai eficient e unul curat, preparat chiar de dumneavoastra. Resturile ramase dupa ce au fost stoarse merele sau mere date pe razatoare se pun intr-un vas emailat sau din sticla si se acopera cu apa fierbinte (0,5 litri de apa la 0,4 kilograme de mere). Se adauga 100 de grame de miere sau zahar, 10 grame de drojdie si 20 de grame de paine neagra. Amestecul obtinut se tine la 20-30 de grade Celsius, intr-un loc intunecat, astfel incat razele solare sa nu participe la fermentare. Vasul se acopera cu un tifon. Din cand in cand, se amesteca cu o lingura din lemn. Dupa 10 zile, se pune amestecul intr-un saculet din tifon si se stoarce. Sucul obtinut se mai strecoara inca o data si se adauga 50-100 de grame de miere (sau zahar) pentru fiecare litru, amestecand pana cand se dizolva bine. Vasul se acopera cu tifon si se pastreaza la caldura pana ce lichidul se opreste din fermentat si se limpezeste. De obicei, otetul de mere este gata dupa 40-60 de zile.

Cititi si Oteturi.

Otetul de mere este unul din cele mai vechi medicamente cunoscute de umanitate, fiind mentionat pentru prima oara in tratatele de medicina egiptene, vechi de mai bine de trei milenii. Si in medicina populara romaneasca a fost folosit din timpuri vechi. Muntenii preparau otet de mere in fiecare toamna, ca sa-l foloseasca peste iarna contra diferitelor boli ori, pur si simplu, pentru mentinerea sanatatii. Farmaceutica moderna foloseste si ea acest ingredient in prepararea medicamentelor, iar medicii din toata lumea il recomanda pentru tratarea diferitelor afectiuni sau in curele de slabire. Iata ce minuni poate face otetul de mere pentru sanatate.

  • Substante benefice

Otetul de mere contine apa si acizi organici, intre care predomina acidul acetic. Acest cocktail de acizi organici si enzime este un foarte puternic stimulent al digestiei si al metabolismului, cu efecte exceptionale de dezintoxicare a organismului. Potasiul mentine activitatea aparatului cardiovascular. Vitamina C ajuta la asimilarea fierului necesar organismului, are efect preventiv in bolile infectioase. Vitaminele B1, B2 si B6 intirzie aparitia semnelor batranetii. Izoflavonoidele au un puternic efect antioxidant si reinnoiesc hematiile. Magneziul si fosforul mentin echilibrul sistemului nervos, consolideaza oasele si intaresc imunitatea. Iata de ce, rpin compozitia sa, otetul de mere are o actiune extrem de benefica asupra organismului, fiind leac pentru 100 de boli.

  • Contra reumatismului si a pietrelor la fiere

Pentru reumatici, otetul de mere e o adevarata binefacere. Se ia de trei ori pe zi cate o lingura de otet de mere amestecataa cu o lingurita de miere. Cura dureaza minimum trei luni si are efecte de dezintoxicare a organismului foarte puternice. Substantele continute de otetul de mere au efecte antiinflamatoare articulare si impiedica procesele de imbatranire si degenerare a cartilajelor si epiteliilor. Persoanele care au probleme cu bila ar putea scapa de necazuri luand 1-2 lingurite de otet de mere cu 10 minute inainte de fiecare masa. Aceasta licoare vindeca si indigestiile. Pentru hipoaciditate, ce bea inainte de masa cu 5-10 minute si imediat dupa masa, cate un sfert de pahar de apa in care a fost diluata o lingurita de otet. Acesta stimuleaza salivata, secretia de sucuri gastrice si mareste peristaltismul tubului digestiv.

  • Leac pentru durerile de cap

Pentru lipsa poftei de mancare, anemie, slabiciune corporala la copii, se ia o lingurita de otet de mere cu o lingurita de miere, inainte de fiecare masa. Acest leac ajuta si la asimilarea fierului si a altor minerale esentiale din alimente, induce o stare de vioiciune si tonus. Suplimentar, se fac saptamanal frectii pe tot corpul cu otet de mere, mai ales in cazul copiilor care se imbolnavesc usor. Migrenele se trateaza tot cu otet de mere, cate doua lingurite in putina apa. Extern, se fac frictionari ale timplelor si deasupra cefei. O metoda populara care uneori da rezultate surprinzaor de rapide este inspirarea vreme de cinci minute a vaporilor de otet. Litiaza renala (pietre la rinichi) poate fi vindecata cu un pahar de apa plata in care se dizolva 1-2 lingurite de otet de mere, de trei ori pe zi. Durerile de gat dispar daca se face din ora in ora gargara cu o solutie de otet concentrata: 4 linguri de otet la o cana (250 ml) de apa. Este un tratament deosebit de eficient in fazele incipiente ale racelilor si in senzatia de gat uscat.

  • Frectii care alunga raceala

Daca masati corpul cu otet de mere, scapati de oboseala si epuizare, surmenaj intelectual sau febra musculara. Contra imbatranirii premature a tesuturilor, inclusiv a pielii, se fac de doua ori pe luna masaje ale intregului corp cu otet de mere. Acest produs natural favorizeaza recapatarea supletii si a tonusului tegumentelor, invioreaza, curata pielea, previne aparitia infectiilor si a dermatozelor. Micozele unghiilor pot fi tratate tot cu otet de mere, daca tinem degetele in acest lichid o jumatate de ora si, peste noapte, le bandajam cu comprese imbibate in otet. Cine raceste, trebuie sa suporte o frectie cu otet de mere ca sa se vindece. Apoi, pacientul se inveleste bine si se lasa sa asude vreme de macar 10 minute. in caz de febra sau dureri musculare, se face masaj cu otet mentolat. Desi este extrem de benefic, otetul de mere trebuie evitat in caz de: litiaza renala urica, guta, insuficienta tiroidiana si paratiroidiana, obezitate, aciditate gastrica, gastrita hiperacida, ulcer gastro-duodenal, hipertensiune arteriala.