Lipitorile

Lipitorile, un leac vechi de milenii

Cu ajutorul lipitorilor, terapeutii reuşesc sa regleze circulatia şi sa elimine surplusul de toxine din organism

  • Seringi de unica folosinta

Dupa examinarea obligatorie şi determinarea starii in care se gaseşte bolnavul, terapeutul stabileşte numarul lipitorilor, punctele in care sunt aplicate acestea (de exemplu, zonele in care se vad venele pe cap, in cazul hipertensiunii arteriale, sau alaturi de vena afectata, in cazurile de tromboza), dar şi numarul şedintelor. Lipitorile se orienteaza singure şi se adapteaza fiecarui organism. La unele persoane, şedinta poate dura 10-15 minute, la altele, cateva ore, in functie de gravitatea bolii. Concentratia de toxine din sange dupa o şedinta de hirudoterapie scade de zece ori. Lucru ce poate fi comparat cu procedura de hemodializa sau cu functionarea unui rinichi artificial. Teama prezenta la foarte multe persoane inainte de şedinta dispare repede. Dupa folosire, lipitorile sunt ucise pentru a exclude posibilitatea contaminarii altor persoane. Rana microscopica ramasa in urma inâepaturii se vindeca foarte repede. Practic, lipitoarea actioneaza ca o seringa de unica folosinta.

  • Medicina, cosmetica şi gastronomie cu lipitori

Cele mai vechi informatii despre tratamentul cu lipitori provin din Egiptul Antic. Primul invatat al Greciei Antice care a atras atentia asupra lipitorilor medicinale a fost Nicandr din Calofana (200-130 i.e.n.), dar mentiuni apar şi in lucrarile lui Hipocrate, Galalen şi Avicena. Mai tirziu, in Europa hirudoterapia se folosea atit de frecvent incat numai Franta a cumparat 100 de milioane de bucati, in 1850. In Tarile Române, in secolele XIX-XX, tratamentul pentru oricare boala incepea cu aplicarea lipitorilor. Erau folosite nu numai in scop medical ci şi in tratamente cosmetice, pentru imbujorarea domnitelor (se aplicau dupa ceafa). Ca fel de mancare extrem de apreciat de catre nobili, lipitorile erau lasate sa suga sangele unei gaşte, apoi erau rumenite.

Cititi si Veninul de albine si Algele si Namolul si Varicele si Ventuzele si Terapii ciudate

Hirudoterapia, sau terapia cu lipitori, este o metoda eficace şi serioasa de tratament, cunoscuta inca din antichitate. Am putea crede ca este folosita mai mult pe la sate, dar, in realitate, este un tratament alternativ intalnit in cabinetele terapeutilor naturişti. In ultimii ani au fost facute cercetari aprofundate asupra hirudoterapiei, descoperindu-se ca saliva acestor organisme are efecte curative. Nu se recomanda sa utilizati singur lipitorile, dar daca un specialist va propune sa le aplice pe pielea dumneavoastra, nu refuzati. Iata de ce.

  • Substantele medicinale din saliva

Medicii traci foloseau lipitorile pentru normalizarea presiunii sangelui, in cazul comotiilor cerebrale, al traumelor, pentru inlaturarea deochiului, a blestemelor, pentru calmarea acceselor de isterie. Astazi, gama afectiunilor tratate prin hirudoterapie este mult mai larga. Analizele ştiintifice din acest moment confirma actiunea terapeutica a hirudinului (substanta care se gaseşte in saliva lipitorilor) asupra organismului uman. Pe langa hirudin, in saliva lor se mai gasesc inca 30 de substante active, care nu pot fi suntetizate sau create pe cale artificiala. Lipitorile aplicate in puncte bine stabilite in medicina orientala, vor incepe sa suga sangele bolnavului. Efectele se resimt imediat asupra organelor suferinde: se opresc spasmele vasculare, se imbunatateşte alimentarea tesuturilor, se calmeaza durerile, imbunatatirea metabolismului. In plus, saliva lipitorilor are actiune antinflamatoare, antibacteriana, de purificare a sangelui. Combinata cu folosirea plantelor, hirudoterapia creşte efectul tratamentului de 1,5 ori.

  • O metoda pentru o suta de boli

Hipertensiunea, cardiopatia ischemica, infarctul miocardic, aterosleroza sunt numai cateva din problemele medicale unde lipitorile sunt recomandate ca mijloc terapeutic foarte eficient. Hirudoterapia este eficienta de asemenea in tratarea proceselor inflamatorii din rinichi, ficat, vezica biliara. Lipitorile se folosesc şi in ginecologie. Hirudoterapia are rezultate pozitive in cazul unor afectiuni ca endometritele, inflamarea ovarelor, mastita, modificari degenerative ale ovarelor, sterilitate. Cei care sufera de hemoroizi, folosind o singura data lipitori, va observa rezultate pozitive imediat. Chiar şi in oftalmologie, lipitorile medicinale pot ajuta. Astfel, hirudoterapia e indicata in procesele inflamatoare ale sistemului circulator, glaucom, traume oculare. Inca din antichitate, lipitorile erau leac pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos. Ele actioneaza şi in cazul artritelor. In interventii chirurgicale, grabesc vindecarea cicatricelor. De la boli ale sistemului respirator, la boli de piele, obezitate, afectiuni stomatologice, lipitorile, aceste mici animale respingatoare, contribuie la vindecarea şi a celor mai severe probleme.