Hrana vie

Hrana vie, secretul sanatatii

Alimentatia naturista permanenta, sau macar in cure de cateva saptamani, detoxifica si energizeaza organismul

  • Alimente fara viata

Sunt interzise alimente moarte ca: zahar, sare, paine alba, coloranti, conservanti, carne si nici un fel de alimente prelucrate termic. In bucataria naturista nu exista aragaz, in schimb este indicat un robot de bucatarie. Carnea poate fi consumata doar daca este preparata pe gratar, pe plita, pe carbune si, in special, se recomanda doar carnea animalelor vegetariene: capre, oi, vite. Dar, fiindca suntem in Postul Craciunului, mai bine e sa incercam sa renuntam de tot la carne 40 de zile. Daca nu puteti renunta, totusi, la carne, incercati s-o reduceti la cea slaba, preferabil peste, de doua ori pe saptamana. Se mai recomanda renuntarea la otet (singurul permis fiind cel de mere, dar si acesta trebuie consumat cu masura) si la preparatele din faina alba. Sunt considerate alimente fara viata cele congelate, cele fierte mai mult de 30 de secunde, orice conserva, orice aliment in borcane etanseizate sau in pungi din care s-a scos aerul. sunt adevarate otravuri saramurile, mezelurile, orice aliment fript, imbibat in sosuri.

  • Un regim de adoptat chiar acum

Hipocrate spunea: „Alimentele voastre sa va fie leacuri, iar leacurile voastre, alimente“. Hrana cruda alimenteaza si vindeca in acelasi timp, este un adevar acceptat si demonstrat si de stiinta moderna. Alimentatia obisnuita de azi este 80% acida, de patru ori mai mare decat ar fi normal. Zarzavaturile crude micsoreaza aciditatea, cauza a celor mai multe boli. S-au obtinut in ultimii ani mari succese in vindecarea unor boli prin alimentatie vie: cancer, boli cardiovasculare, artrita, pietre la fiere, diabet, boli de stomac, intestin si piele, tuberculoza, prostata, scleroza multipla, toate bolile batrinetii. Cel ce se hraneste cu cruditati resimte o intinerire treptata chiar si in viata sexuala. Daca vom incerca sa adoptam acest tip de hranire naturala pe perioada Postului, sanatatea noastra va avea doar de castigat. Tot Hipocrate spunea: „Cu cat hraniti mai mult un bolnav, cu atat mai mult ii daunati“. Asadar, postul cu cruditati si rugaciune e un mijloc de vindecare fizica si spirituala. Exista chiar si spitale unde se practica terapia prin post. Dupa post, insa, daca nu rezistati si vreti sa reintroduceti in corp alimentele preparate termic, faceti-o treptat. mancarea din abundenta dupa o perioada de abstinenta este foarte periculoasa.

  • Cateva sfaturi vii

Alimentele epocii moderne, obtinute proceduri si tratamente artificiale sunt incarcate de substante toxice. Acestea sunt considerate de catre nutritionisti, hrana moarta, deoarece nu pastreaza principiile active. Practic, nu ne transmit nimic, doar asigura senzatia de satietate. in schimb, alimentele crude, proaspete, asa cum le mancau pe vremuri stramosii nostri, sunt incarcate de vitamine, minerale, enzime si substante benefice. Aceasta este hrana vie, din care face parte orice aliment vegetal. De ce e mai bine sa ne hranim cu mancare vie? Pentru ca de aici primim energia. Motoarele merg bine cu un combustibil de calitate. Cu toate acestea, putini dintre noi realizeaza ca tocmai calitatea alimentelor determina performantele noastre fizice, emotionale si mentale. Pentru o sanatate maxima, trebuie sa stim care sunt alimentele vii si ce beneficii avem de pe urma lor.

  • Modificari periculoase in hrana preparata termic

Pentru oamenii vi, cea mai potrivita este hrana vie. Fructele, plantele si semintele constituie alimentele care, consumate in stare naturala, asigura o sanatate maxima pentru organismul chinuit oricum de stres si poluare. O hrana curata, fara toxine, inseamna o viata fara boli. Orice hrana vie devine moarta definitiv, odata cu arderea. Proteinele incep sa se coaguleze sau sa isi piarda structura. Odata ajunse in tractul digestiv, dau nastere unor otravuri periculoase, care vor fi absorbite in sange. si de aici pana la aparitia bolilor nu e decat un pas. Toxicitatea este confirmata de dublarea (uneori triplarea) celulelor albe din sange imediat dupa ce incepe asimilarea hranei gatite. Prin prepararea la foc, alimentele genereaza substante mutagene si cancerigene. Tot la caldura, sunt distruse rapid vitaminele. Pesticidele se descompun in compusi si mai toxici, usor asimilabile. Mineralele devin inactive, iar organismul le va elimina ca pe niste deseuri. Mineralele anorganice sunt foarte toxice. Iodul, de exemplu, este un nutrient esential, dar numai in forma biologica vie. In starea sa anorganica, chimic pura, afecteaza craniul si oasele. Fierul neviu cauzeaza hepatita si hemocromatoza. Grasimile incalzite sunt si ele extrem de periculoase, fiind cauza unor boli grave.

  • Beneficiile alimentelor vii

Hrana gatita nu numai ca necesita un timp mult mai indelungat de digestie (consumand astfel enorm din energia organismului), dar de multe ori este indigesta. mancarea gatita fermenteaza foarte repede si intra in putrefactie odata ajunsa in intestine, in timp ce hrana vie este aproape in totalitate absorbita. Studiile medicale au aratat ca omul care se hraneste cu mancare gatita are aproximativ 1 kg de bacterii intestinale, iar cel care foloseste exclusiv hrana vie are de cateva ori mai putine. Un cartof fiert se strica in doua zile, unul viu va incolti. Daca aceste argumente v-au convins si chiar doriti sa incepeti sa consumati doar hrana vie, sau macat cat mai multe alimente vii, atunci trebuie sa stiti ca ati luat o hotarare inteleapta. in prima faza, organismul va avea tendinta sa arunce tot ce e daunator, dintr-odata. Consecinta va fi aparitia unor simptome de diverse boli si stari de disconfort. Cat dureaza detoxifierea? Depinde de cate toxine ati acumulat, depinde de ce fel de viata ati dus pana in acel moment. Cel mai bine este sa va adresati unui nutritionist sau macar medicului de familie, inainte de a face trecerea la hrana vie.

  • Efecte terapeutice extraordinare

Printre cele mai comune manifestari din primele zile de alimentatie naturista se regasesc durerile de cap, greturi, stomac deranjat, acnee, mancarimi, miros urit al corpului. Simptomele vor disparea curand. Daca sunt excesive, faceti trecerea treptat, consumand o vreme si alimente gatite si hrana vie. Unii acuza o foame continua, care are insa o cauza psihologica. Se recomanda sa mancati incet, relaxat, fiindca alimentele consumate in graba sau sub stres nu satisfac foamea fizica si nici pe cea psihologica. Ce vom simti consumand constant hrana vie? O stare generala de bine si de euforie naturala printr-un aport sporit de energie. Somnul devine mai odihnitor si mai eficient, in putine ore de somn corpul se reface mai repede si mult mai bine. Hrana vie confera o atentie sporita in mod natural, nefortat si o gandire clara. Stresul si tensiunile vietii de zi cu zi isi diminueaza foarte mult efectele, iar imbolnavirile dispar aproape in totalitate. Adeptii gatitului fara foc afirma ca acest tip de alimentatie da rezultate uluitoare chiar in cele mai grave boli (precum cancerul sau diabetul). Cu conditia ca persoana care sufera de asa ceva sa respecte strict regimul, sa nu renunte niciodata la el si, la fel de important, sa gandeasca pozitiv.

  • Care sunt alimentele vii?

Hrana vie are nu numai rol curativ, ci si profilactic, ajutand la intarirea sistemului imunitar si la pastrarea tonusului fizic si psihic. Chiar si cei cu mai putina vointa pot profita de avantajele unei astfel de diete, folosind retetele bucatariei fara foc macar o data pe zi, sau tinand, pe diverse perioade, cum ar fi posturile, o cura de dezintoxicare a organismului, in timpul careia se mananca doar alimente crude, proaspete. Dieta vie presupune alimente crude, proaspete, nesupuse unui tratament termic mai mare de 50 grade Celcius: legume, verdeturi, fructe, cereale nemodificate genetic, alge, ceaiuri din plante medicinale, mirodenii si condimente din plante, lactate nefierte, nepasteurizate si neafumate, oua, miere si alte produse apicole. Dieta vie nu trebuie sa se limiteze la fructe si legume, ci adaugati cereale si seminte sau mieji. Laptele trebuie consumat numai crud (daca aveti incredere in furnizorul vostru). in locul dulciurilor, consumati cu incredere fructe uscate (caise, prune, curmale, smochine), fructe foarte dulci (mango, piersici) si banane, dar puteti folosi si miere naturala. Pentru cei care simt nevoia unor alimente grase, se recomanda pasta de susan cu miere sau alte fructe. Amintiti-va ca sanatatea este mai importanta decat orice. insotiti hrana vie cu exercitiile fizice si masaj.

- reduceti sau eliminati produsele sarate, afumate, conservate, congelate, vidate.- reduceti treptat si apoi eliminati fumatul si consumul de alcool.- consumati zilnic 2 litri de lichide, din care doua pahare dimineata, pe stomacul gol.- nu beti lichide in timpul mesei, pentru a evita diluarea sucului gastric- nu mancati multe feluri la o masa si nu le combinati gresit. (de exemplu, carnea se combina cu salate de cruditati, nu cu cartofi)- salata de cruditati se consuma inainte de masa.

  • O viata frumoasa

Hrana vie (cruditatile) este si cel mai bun cosmetic. Infrumuseteaza tenul, ne scapa de kilogramele in plus. Innoirea celulelor este accelerata, astfel incat pielea ramine elastica si impiedica formarea ridurilor. Allimentatia naturala vindeca glandele, si astfel devine cel mai de temut inamic al corpolentei, dar si al subponderabilitatii. Cele mai fine vase epidermale sunt bine curatate si deci bine irigate cu sange. Ceea ce inseamna aspect proaspat, tineresc.

Cititi si Enzimoterapia si Paleodieta si Hrana ecologica si Alimente iradiate