Micoze

Scapati definitiv de micoze!

Lotiunile pe baza de plante au efecte sigure asupra ciupercilor pielii si a transpiratiei

  • Sampon natural pentru micoza capului

Micoza mainilor nu apare singura, fiind adesea asociata celei a picioarelor. Medicina naturista recomanda clatirea mainilor cu o infuzie dintr-o lingurita de praf de frunze de arbore de cea la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoara. Este un leac la fel de eficient ca multe medicamente, avand efect antibacterian si antifungic foarte puternic. Micoza pielii capului se poata trata si cu un sampon natural, preparat din galbenus de ou si tinctura de lavanda. Puneti intr-un pahar doua galbenusuri de ou cu doua linguri de tinctura de lavanda si amestecati cele doua componente pana se omogenizeaza. Spalati parul numai cu acest preparat vreme de trei luni. Spala destul de bine, impiedeca proliferarea infectiei si favorizeaza refacerea imunitatii la nivelul capului. Frectia cu ceapa este o aplicatie din medicina populara care da uneori rezultate uimitoare, in ciuda mirosului neplacut. O ceapa de marime medie se da prin masina de tocat, apoi se face o frectie cu pasta rezultata pe par si pielea capului. Se pune un fes in cap sau se infasoara un prosop si se sta asa 30 minute. La urma, se spala capul cu apa calda.

  • Ceaiuri de baut

In general, pe durata tratamentului micozei, e bine sa ne intarim imunitatea. Cea mai buna e catina alba, care este vitaminizant, tonic, imunomodulator si antialergic. Sa nu uitam de usturoi, cu aceleasi efecte, dar si scoarta de stejar (intern si extern), busuiocul, rostopasca, planta care are o puternica actiune antimicotica administrata sub forma de gargara, tamponari, badijonari cu tincturi, infuzie, unguente. Frunzele de nuc sub forma de ceai se consuma cate doua cesti pe zi, iar extern sunt bune sub forma de spalaturi locale sau comprese cu decoct. Se pot face si gargara, inhalatii, bai generale sau locale. Tinctura de propolis, un puternic antibiotic natural, are actiune antibacteriana, antivirala, antimicotica, antiparazitara.

  • Leacuri care scot bataturile

Bataturile sunt afectiuni care insotesc deseori micozele piciorului. Puneti dimineata cateva felii de paine alba in otet de vin si aplicati seara pe locurile dureroase pasta obtinuta. Lasati sa actioneze peste noapte si repetati operatia. Dupa baia de picioare, se taie cateva stafide in doua si se aplica pe batatura. impotriva bataturilor profunde se recomanda sare, zeama de la o lamaie si o felie de ceapa. Se fixeaza cu un plasture pe batatura si se lasa peste noapte. Batatura cu radacina cu tot va putea fi desprinsa destul de usor, dar nu folositi obiecte ascutite si taioase. Dupa ce batatura a fost scoasa, locul respectiv are nevoie de ingrijire. Se amesteca 60 g alcool etilic, 120 g apa de trandafiri, 0,5 g camfor si se spala locul afectat de mai multe ori pe zi cu aceasta tinctura.

  • Ca sa nu mai transpire picioarele

Transpiratia picioarelor conduce la micoze, dar si invers, micozele provoaca transpiratie abundenta. Se amesteca praf de copt cu apa calduta. Se aplica pe picioare, se lasa putin sa actioneze, se sterg picioarele si se pudreaza. Coada-calului, bogata in acid salicic, este eficace in ingrijirea picioarelor transpirate. Aveti nevoie de: 100 g coada-calului si 100 ml alcool de 90%. Se lasa trei saptamani la macerat. Se frectioneaza picioarele zilnic, inainte de a pune ciorapii. Infuzie de salvie: se pun doua lingurite de plante la o cana de apa clocotita, se lasa 5 minute sa infuzeze, se bea o cana de ceai pe zi, inghititura cu inghititura. Frectiile cu suc de lamaie sau otet de mere reduc de asemenea transpiratia.

  • Regulile pielii fara micoze

- Adoptati o igiena riguroasa, spalandu-va de mai multe ori pe zi cu apa calda si sapun.

- Mentineti picioarele perfect uscate si aerisite.

- Stati cat mai mult cu picioarele goale.

- Schimbati des sosetele si incaltamintea.

- Purtati imbracaminte din bumbac si incaltaminte din piele. Renuntati la ciorapii din fibre sintetice. Alegeti doar incaltaminte lejera.

- Dezinfectati incaltamintea cu o pudra antifunga.

- Spalati la o temperatura de 60 de grade Celsius posibilele surse de contaminare: covoare, prosoape, lenjerie.

- Nu imprumutati haine si incaltaminte, atentie la articolele second-hand. Nu folositi perii de par, de manichiura sau pedichiura, prosoape care apartin altor persoane.

- Epilati-va regulat axilele, parul retine si amplifica mirosul neplacut si umezeala care place atat de mult ciupercilor.

- Evitati ungerea pielii cu ulei de corp deoarece ciupercile se dezvolta si se inmultesc in mediul gras.

- Pastrati-va un sistem imunitar optim si asigurati-va ca nu va lipsesc vitaminele si mineralele care asigura sanatatea pielii si a mucoaselor (vitaminele A,C,E,B complex, calciu, seleniu, zinc)

Cititi si Carceii si Intepaturi de insecte si Ciupercile si Unghiile si Alunite

Micozele sunt infectii cauzate de fungi (ciuperci) care afecteaza pielea, parul, unghiile sau unele mucoase: bucala, faringiana, digestiva, vaginala sau genitala. Se transmit destul de usor de la o persoana la alta si se pot lua chiar si de la animale. Ciupercile se instaleaza cu predilectie in zona picioarelor, deoarece le plac umezeala si caldura. De aici, se extind si in alte parti ale corpului. Rezultatul: mancarimi, pustule pe piele, transpiratie excesiva si urat mirositoare. in functie de localizarea micozelor, medicina naturista foloseste diverse aplicatii externe pentru combaterea acestora, aplicatii care sunt adesea mai eficiente decat tratamentul alopat. Daca ati tot aminat tratarea micozei sau n-ati avut rezultate multumitoare pana acum, incercati leacurile pe baza de plante si tineti-va de tratament pentru a scapa definitiv de acesti paraziti nesuferiti.

  • Mici, dar periculoase

Daca nu sunt tratate, micozele pot fi foarte periculoase. Nu e de ajuns sa ne scarpinam, sa ne spalam des, micozele nu se vindeca spontan. Dimpotriva, se extind, pot duce la rani si suprainfectii, pot poate invada vasele sangvine sau organele interne si ajung sa contamineze si alte persoane cu care venim in contact. Se pare ca boala are si o predispozitie genetica, ciuperca, mai ales cea a picioarelor, putand fi uneori „mostenita“. Cel mai lesne, micoza piciorului se ia vara, mergand cu picioarele goale in jurul piscinei, in saune sau vestiare. Ciupercile sunt microscopice, din familia dermatofitelor si supravietuiesc in stratul superficial al pielii. Semnele cele mai frecvente ca s-a instalat o ciuperca a piciorului sunt roseata, mancarimea, basicutele. Atunci cand ne scarpinam, pielea se descuameaza, ramanand pe lucruri. Preparatele naturiste care combat ciupercile parazite sunt destinate, in principal, aplicatiilor externe, dar exista si o serie de tratamente interne, menite sa ajute organismul sa se apere singur de infectiile cu ciuperci parazite. Toate tratamentele trebuie aplicate pana la disparitia micozei, ceea ce poate dura aproximativ 2-3 luni.

  • Leacuri pentru picioare

Pentru micoza picioarelor, un leac vechi si eficient este otetul de mere. E foarte simplu, trebuie doar sa tineti degetul sau piciorul in otet, timp de 30 de minute. Pe timp de noapte, se bandajeaza zona afectata cu vata inmuiata in acelasi otet sau se trage pe picior o soseta inmuiata in otet de mere. Puneti frunze fragede de coada soricelului intr-o sticla de un litru si turnati peste ele spirt sanitar. Astupati sticla si tineti-o la soare trei zile. Tineti piciorul in aceasta tinctura circa 5 minute, apoi uscati-l la soare. Apoi spalati-va si mentineti piciorul curat. in medicina populara, menta este leacul ideal, deoarece are actiune antiinflamatorie, anestezica, calmeaza pruritul, are efect racoritor. Amestecati menta cu sare si tineti pe piele timp de 60 de minute. Un tratament bun impotriva micozei e baia de picioare cu ulei de levantica. Se toarna doua picaturi de ulei si se tin picioarele 10 minute in apa. Salvia si galbenelele sub forma de infuzie adaugata in bai locale vor calma pielea iritata. Ciuperca piciorului se trata la sate cu urmatorul amestec: 20 g radacina de tataneasa, 10 g rozmarin, 3/4 l ulei de masline si 40 g ceara de albine. Se amesteca plantele cu uleiul, se incalzesc 1/2 de ora la bain-marie. Se lasa sa se raceasca, se filtreaza prin tifon, se storc si se lasa peste noapte. Se topeste ceara si se amesteca totul incet pana se omogenizeaza. Se maseaza usor picioarele cu acest balsam.

  • Tratamente pentru unghii

O baie de picioare preparata cu aceasta sare stimuleaza circulatia sangvina si are efecte antispastice si dezifectante. Aveti nevoie de: o lingurita ulei de salvie, o lingurita ulei de rozmarin, 20 ml alcool de 70% si 1/2 kg sare marina. Se dizolva cele doua uleiuri in alcool, se adauga sarea si se amesteca totul foarte bine. Se pastreaza intr-un vas cu capac. Se dizolva doua linguri de sare in 2-3 l apa si se face o baie de picioare de 10 minute. Micoza unghiilor determina subtierea si ingalbenirea unghiilor. Aceste ciuperci se hranesc cu keratina, proteina ce asigura duritatea pielii si unghiilor, existand sute de specii. Bolnavii de diabet si cei cu probleme circulatorii fac mai frecvent onicomicoze. Predispusi sunt si batranii, ale caror extremitati sunt mai deficitar irigate. Aceasta micoza afecteaza structura cornoasa de la degetele mari de la picioare, dar nici celelalte nu sunt in siguranta. Unghiile devin friabile, fara luciu. in trecut, tratamentul consta in scoaterea unghiei, dar nu e de ajuns, ciuperca ramane in matricea unghiei. Se fac frictionari locale cu uleiurilor volatile de rozmarin sau lamaie. Amestecati 20 de picaturi din esenta aleasa cu doua linguri de ulei de migdale dulci. Frectionati unghiile afectate de doua ori pe zi cu acest preparat.

  • Infuzii pentru gargara

Candoza este tot o micoza, care se manifesta ca o iritatie la nivelul mucoasei bucale sau vaginale. Infectia orala este produsa, de obicei, de ciupercile din gura, organisme vegetale lipsite de clorofila, parazite sau saprofite. Se intilneste la persoanele care au folosit tratamente indelungate cu antibiotice. Pot aparea senzatii de sufocare, spasme bronsice, tuse, iar bolnavul nu poate tolera alimente picante. O terapie naturista cu bune rezultate in cazul candidozelor pe mucoasa bucala este gargara cu bicarbonat de sodiu sau cu infuzie de galbenele (300 ml apa fierbinte peste o lingura de flori). E bine sa se foloseasca ambele tipuri de gargara, dupa fiecare masa si dupa ce v-ati spalat pe dinti. Pentru gargara, se mai folosesc infuzii de afin, arbore de ceai, ceapa, cerentel, cires, coada-calului, coada-soricelului, musetel, salvie, cretisoara. Infuzia de galbenele este buna si in cazul candidozelor vaginale, sub forma de spalaturi locale. De asemenea, da bune rezultate urzica alba moarta, atat intern, cat si extern, sub forma de bai locale, comprese, cataplasme cu frunze proaspete si oparite.

  • Plante medicinale contra candidozei

Micoza vaginala este foarte des intalnita mai ales la femeile tinere, active sexual. inmultindu-se excesiv, Candida albicans provoaca scurgeri urat mirositoare, prurit, senzatie de arsura, dureri la urinare si la contactul sexual. Aceste simptome se intalnesc mai ales in saptamana premergatoare aparitiei menstruatiei. Vaginitele micotice nu se transmit sexual. Tratamentul dureaza in general intre una si doua saptamani, dar sunt situatii cand pentru prevenirea recidivelor, se recomanda o cura de intretinere de sase luni pana la un an. Studiile arata ca pana la 40% dintre femei dezvolta o noua infectie vaginala la intreruperea terapiei. Acidul boric este eficient indiferent de agentul cauzator. Nu este insa recomandat gravidelor. Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: ceai, dafin, galbenele, marul lupului, arnica, brusture. Se fac spalaturi locale cu irigatorul folosind infuzia dintr-o planta sau amestec. Amestecul de cimbru, rozmarin, salvie, sub forma de infuzie (pe cale interna) sau decoct (uz extern), este un remediu eficient impotriva infectiei cu Candida albicans. Inhiba proliferarea ciupercii si calmeaza iritatiile mucoaselor sau pielii.