Mumio

Mumio, rasina care prelungeste viata

O rasina din Podisul Tibet vindeca usor o sumedenie de boli si ne ofera inca 10 ani de viata

  • Vindeca surzenia, bilbiiala si paralizia

Cu circa 2.500 de ani in urma, Aristotel recomanda mumio in tratarea surzeniei congenitale, in hemoragii nazale (astupa fiecare nara cu amestec de mumio si camfor) si in vindecarea balbaielii (ungerea limbii cu amestec de mumio si miere). Aristotel si Hipocrate au folosit acest remediu naturist in afectiuni cum ar fi fracturi costale, artrita, gastrite, ulcer, boli ale tractului gastrointestinal, astm, bronsita, tulburari ale sistemului nervos, impotenta, sterilitate, afectiuni ale sistemului cardiovascular. Tot Aristotel, invatatorul lui Alexandru Macedon, a descris pentru prima data insusirile curative ale rasinei mumio si a aratat cum se verifica autenticitatea si calitatea preparatului. Vracii arabi foloseau mumio in tratamentul reumatismelor, al bolilor de cap, febrei, paraliziei nervilor faciali, epilepsiei, ametelilor. Abu-Ali ibn-Sina recomanda 0,071 g mumio amestecat cu suc de maghiran pentru vindecarea unor boli precum migrene, otita, fracturi, luxatii, contuzii, rani. Pentru singerari, se beau 0,1 g mumio in amestec cu vin tare. Cu ceai de matase sau linte, mumio era prescris in boli digestive (stomac, ficat, splina), inflamatii ale cailor respiratorii superioare. Cunoscutul medic recomanda mumio pentru bolile vezicii urinare si pentru impotenta, si ca antidot impotriva intoxicatiei cu alcool si a intepaturii de scorpion. Avicenna folosea mumio in amestec cu uleiuri de plante pentru frectii, deoarece amestecul ajuta umflaturile sa dea inapoi.

  • Eficient si in muscatura de scorpion

Mohammed Sirazi (1762) spunea ca mumio e eficient in hemoroizi si boli femeiesti, contribuie la digerarea rapida a hranei, indeparteaza durerile de cap si vindeca parezele si reumatismele. El recomanda mumio dizolvat in miere, lapte sau ulei de piersici. In cazurile de guturai, mumio se lua intern, in amestec cu ulei de trandafiri sau se picura in nari de 3-4 ori pe zi. Combinat cu suc de papadie, patrunjel, suc de afine, de seminte de chimen, suc de castraveti sau in amestec cu galbenus, mumio ajuta mult in bolile ulceroase ale stomacului, in constipatii, plagi, iar in combinatie cu suc de morcovi, imbunatateste functia sexuala si fertilitatea la femeile sterile. In amestec cu ulei de piersici sau unt, mumio e bun in constipatie. Pentru muscatura de scorpion, mumio se ia cu suc de patrunjel. Arabii foloseau 0,2 g de mumio in amestec cu argila armeana, sofran sau galbenus pentru traumatisme. In Europa, in anul 1872, medicul francez Eirini d'Erins a publicat o dizertatie despre balsamul miraculous numit asfalt, obtinut din mumio, in Elvetia. Dar cel mai mult, mumio a fost studiat intens in laboratoarele rusesti, unde savantii au certificat faptul ca aceasta enigmatica rasina are puterea sa intareasca procesele regenerative in diferite tesuturi, este antiinflamator, antitoxic, tonic general. De asemenea, intirzie imbatrinirea si sporeste rezistenta organismului la agresorii exteriori, inclusiv poluare. In urma a numeroase studii, savantii au ajuns la concluzia ca sangele muntilor este chiar mai puternic decit ginsengul ca efect de energizare, regenerare si de marire a potentei sexuale.

Este binecunoscut rolul curativ al rasinilor, insa, printre aceste medicamente vegetale, exista o rasina speciala, dar foarte greu de gasit. Aceasta deoarece locul ei de formare este Podisul Tibet, acolo unde traiesc cei mai longevivi oameni. Misterioasa rasina se numeste stiintific Asphaltum, insa, popular, i se spune balsam de munte sau rasina umie (mumio). Folosita inca de pe vremea lui Aristotel si studiata zeci de ani in laboratoarele moderne, rasina s-a dovedit a fi un panaceu, vindecind aproape toate bolile Pamantului. Insa cel mai spectaculos efect al tratamentului cu mumio este prelungirea tineretii cu cel putin 10 ani. Daca gasiti mumio, nu intarziati sa folositi acest leac despre care se spune ca ar fi si cel mai bun remediu pentru silueta.

  • Un leac adus de alpinisti

Mumio este considerata o rasina, dar, de fapt, nu se stie exact ce e si cum s-a format. Unii cercetatori considera ca face parte din regnul mineral, altii cred ca este de origine vegetala, iar altii l-au asociat cu excrementele diferitor animale sau l-au catalogat drept produsul activitatii albinelor salbatice. Misterioasa substanta are mai multe denumiri: rasina mumie (mumio), balsam de munte, sucul stancilor, singele muntilor sau lacrima muntilor. Este ultilizata mai ales in India, Iran, Arabia, Asia Centrala, Caucaz si o parte din Europa, fiind considerata un panaceu, dupa ce s-a constatat de mii de ani ca are proprietati curative in foarte multe boli. Se gaseste in locuri greu accesibile omului, cum ar fi grotele, pesterile sau stincile din zona Podisului Tibet si Pamir, fiind colectata de la inaltimi de pana la 5.000 m, in special in Kazahstan si Kirghizstan. In forma bruta, arata ca un conglomerat de culoare brun-inchisa, complet solubil in apa si foarte putin solubil in alcool, iar prelucrat, se prezinta ca o pudra cu gust amarui. Se inmoaie la caldura mainilor si are un miros specific de smoala. Solutia de apa, daca este agitata, face spuma. Potrivit specialistilor, mumio contine cel putin 85 de elemente diferite, intre care doi aminoacizi care nu apar in alti produsi naturali. Datorita acestei compozitii, daca in trecutul indepartat mumio era foarte apreciat de mari conducatori (Alexandru cel Mare, Timur Lenk, Gingis Han), astazi este utilizat preponderent de sportivi, militari si cosmonauti.

  • Arde excesul de grasimi

Una dintre calitatile deosebite, care-l fac atit de apreciat, este capacitatea remediului mumio de a se combina foarte usor, prin dizolvare, cu diverse alte produse si substante. Se obtin astfel tipuri diferite de remedii: pentru baut, bai, unguente. Mumio poate fi folosit, practic, de catre orice persoana cu varste peste 12 ani, mai putin de femeile gravide sau care alapteaza. Aceasta rasina trateaza colita cronica in 5-10 zile. Tratamentul extern cu mumio pentru rani pe colul uterin si pe peretii vaginali a dat rezultate incepand din a cincea zi de administrare. Tot exterior, e recomandat sub forma de masaj usor, in cazul nevralgiilor si mincarimilor. Isi face efectul in 3-5 minute. In cazul unor afectiuni precum anemie, depresie, nervozitate, boli ale aparatului respirator, sistemului urinar sau reproducator, este bine ca doza de rasina sa fie supta, pana se topeste in gura. Pentru a atenua gustul amar puternic, se poate combina cu putina miere. Datorita actiunii sale de reglare a metabolismului, rasina arde grasimile in exces, ceea ce are ca efect aducerea persoanelor obeze la greutatea normala, fara a avea ca efecet secundare stari de lesin, anemie sau anorexie. Administrarea se face in functie de greutatea corpului: pana la 70 kg - 0,2 g de mumio, pana la 80 kg - 0,3 g, pana la 90 kg - 0,4 g, iar persoanele peste 90 kg - 0,5 g de produs pe zi. In timpul curei cu mumio este interzis consumul de alcool, iar dozele care se administreaza pe cale orala trebuie luate fie dimineata pe stomacul gol, fie in timpul zilei, cu cel putin jumatate de ora inainte de masa. Regula trebuie respectata mai ales in tratamentul bolilor digestive. Marirea dozei nu amplifica efectele pozitive. In scop profilactic, se pot lua 0,2-0,3 g rasina de mumio o data pe zi.

Cititi si Zeolitul si Tamaia si Cenusa

  • Exact ce are nevoie organismul uman

Se spune ca, pentru a trai, organismul uman are nevoie de 50 de microelemente, toate regasindu-se in aceasta rasina. Printre ele se numara acidul benzoic, arginina, acidul glutamic si cel aspartic, dar si steroizi, vitamine din grupele B si P, calciu, magneziu, mangan, seleniu, nichel, pana la cupru, iod, bismut, crom, beriliu sau zirconiu. Contine aproape jumatate din tabloul lui Mendeleev, iar unele minerale aflate in cantitati infime in acest produs sint necesare organismului exact in acele procente. Ca si cum mumio ar fi special creata de natura pentru a salva sanatatea omului. Mumio este recunoscuta ca un tonic puternic, actionind in diverse afectiuni, avind si capacitatea de a intari imunitatea. Rasina ajuta la marirea masei si fortei musculare, imbunatateste activitatea glandelor hormonale, mareste cu 16-29% capacitatea la efort, micsoreaza foarte mult durata de recuperare a organismului in urma unor situatii adverse precum boala, efortul ridicat si prelungit. Asemenea caracteristici explica si faptul ca populatia din zonele unde se gaseste in natura mumio (mai ales in Podisul Pamir) si care il foloseste frecvent traieste in medie cu 10-12 ani mai mult decit oriunde altundeva in lume. Ceea ce a surprins de milenii lumea terapeutilor a fost eficacitatea tratamentelor cu mumio in boli dintre cele mai diverse, dovedind ca e un panaceu.

.