Caisele

Terapie cu zemoasele caise

Cura cu caise este un remediu popular pentru curatarea organismului de toxine si vindecarea bolilor de ficat, inima, stomac si chiar cancer

  • Retete pentru o vedere buna

Pentru imbunatatirea acuitatii vizuale, se recomanda urmatoarea reteta cu caise: se oparesc 100 g caise uscate (fara samburi). Se lasa 40-60 minute, apoi caisele inmuiate se maruntesc, se adauga 100 g morcov ras si o lingura zahar pudra. Se amesteca bine si se va consuma de trei ori pe saptamana. Daca vreti sa aveti mai multa putere de munca, iata o reteta tonica: se amesteca 100 g caise cu miezul de la doua nuci bine maruntite, si o lingura de miere. Luand cate una-doua lingurite din acest amestec, inainte de culcare, a doua zi veti fi in cea mai buna forma fizica si psihica. Ca sa mariti rezistenta sistemului imunitar, amestecati caise oparite cu o felie mare de lamaie si o lingurita de miere. in curele de slabire, se oparesc caisele si se amesteca cu fiertura de fulgi de ovaz. Se consuma cite o portie dimineata si seara, de patru ori pe saptamana.

  • Remediu calmant

Se pune la uscat un sambure de caisa, apoi se scoate miezul. Partea tare se marunteste, se pune pe o tabla si se aprinde. Se lasa sa arda timp de cinci minute. Apoi, se aeriseste camera. Mirosul ramas are un efect calmant asupra sistemului nervos. De asemenea, samburele ars este si un remediu antimicrobian, fiind eficient in boli infectioase.

  • Comprese pentru arsuri solare

Extern, caisele trateaza arsurile solare si grabesc vindecarea ranilor. Se fierb caisele 5-7 minute. Se lasa deoparte o ora, apoi se scurge apa si se racesc fructele. Se freaca pana ce se obtine o pasta omogena. Pasta se intinde peste o fasa de bumbac si se aplica direct pe portiunea de piele afectata (taieturi, arsuri). Aceasta compresa are efect bactericid. Trei caise coapte, proaspete, se freaca bine si se amesteca cu doua linguri de smanaina. Amestecul se aplica pe piele, in cazul arsurilor (mai ales a celor datorate expunerii indelungate la soare). Se lasa 5-10 minute, apoi se spala cu infuzie calduta de ceai verde.

Cititi si 100 sfaturi naturiste si Fructe uscate si Detoxifierea.

Pe cat sunt de dulci si aromate, pe atat sunt de bogate in vitamine si minerale. Stiati ca aceste fructe au efecte terapeutice, fiind recomandate de medicina populara in tratarea a numeroase boli? Pe deasupra, caisele sunt folosite, din cele mai vechi timpuri in cosmetica si curele de slabire. Cura cu caise este revitalizanta. Profitati acum, e vremea caiselor si puteti trata multe suferinte cu aceste leacuri dulci de vara.

  • Leac pentru 100 de boli

Fiind o sursa bogata de vitamine (A, C, B) si beta-caroten, caisele imbunatatesc vederea si ajuta la regenerarea tesuturilor. Prin aportul ridicat de fier, aceste fructe sunt recomandate in cazurile severe de anemie. Sunt folosite atat pentru intarirea dintilor, cat si a sistemului osos. Ajuta la tonifierea ficatului, stomacului si a inimii. Luptand impotriva infectiilor, caisele au efecte laxative datorita continutului bogat de celuloza si pectina. Mai mult, caisele sunt o sursa de vitamina B17, care joaca un rol important in lupta cu diverse boli incurabile, precum cancerul. Mai sunt si alte beneficii pe care caisele le ofera organismului: elimina toxinele, controleaza digestia, inlatura constipatia, combat astenia si depresia, stopeaza pierderile de memorie, trateaza insomnia, contribuie cresterea cantitatatii de hemoglobina. Fiind bogate in potasiu, sunt recomandate tuturor celor care au restrictie la sare. sunt fructele indicate in litiaze renale sau biliare. Cura cu caise este utila tuturor copiilor rahitici sau cu intirziere in crestere, adolescentilor, femeilor gravide sau care iau anticonceptionale, si batranilor.

  • Proaspete sau sub forma de suc natural

Pentru cura cu caise, fructele trebuie consumate cu aproximativ o ora inainte de masa sau chiar intre mese pentru a fi mai usor asimilate. in cazul in care aveti un stomac sensibil, curatati coaja caisei inainte de consumare. Cura cu caise consta in consumul a 500g-1Kg caise pe zi timp de doua saptamani. Fructele se mananca inainte de mese sau intre mese. Se poate face si o cura de o zi pe saptamana in care se consuma numai caise si nimic altceva. Caisele mai sunt bune si sub forma de suc proaspat, adevarat medicamente natural pentru bolnavii cu febra mare sau cu boli de piele. Amestecat cu miere sau glucoza, acest suc este foarte racoritor si elimina toxinele din organism. Aplicat prin tamponare pe diferite leziuni, eczeme, arsuri solare sau probleme survenite prin expunerea la frig, sucul de caise amelioreaza si vindeca epiderma afectata. In cosmetica, sucul sau pulpa de caisa reprezinta un tonifiant al pielii si se foloseste sub forma de comprese pe fata.

  • Remedii din samburi

Dar, pe langa fructul propriu-zis, caisa ofera remedii si din samburele ei, cunoscut si sub numele de aluna amara. Acesta este bogat in acizi grasi (acid olei, acid linoleic) si proteine, si este folosit mai ales in producerea de ulei. Uleiul de caise, la fel de benefic ca cel de migdale, este folosit la masaj, calmind pielea si oferind o stare de bine psihicului. in cosmetica, acest ulei este util pentru tratarea tenului uscat sau imbatranit, ridat, datorita puterii lui de a hrani pielea fara a o ingrasa. Pe de alta parte, samburii sunt folositi la tratarea problemelor respiratorii grave: astm, bronsita sau tuse. Florile de cais sunt si ele folosite in industria cosmetica, in special la fabricarea produselor pentru tenul uscat si ridat. Iata o reteta pentru frumusetea dumneavoastra: se toarna apa clocotita peste cateva caise, astfel incat lichidul sa acopere fructele. Se lasa circa o ora, apoi se scurge apa. Caisele se freaca bine, pana ajung ca o pasta omogena. Aceasta pasta se aplica pe fata, intr-un strat uniform, timp de 10 minute. Masca se aplica o data la doua saptamani pentru o curatare in profunzime a tenului si tonifiere. Puteti aplica direct pe ten jumatati de caise proaspete.