Proprietarii site-ului

  • Camelia Onciu
TERAPII‎ > ‎

Marea


Cura heliomarina
Apa marii, soarele, aerosolii, nisipul si namolul au efecte profilactice si terapeutice

    Baile de aer, de soare si de mare, combinate cu practicarea gimnasticii si a jocurilor sportive pe nisip, ajuta la intarirea sanatatii si sporirea vitalitatii. Organismul se caleste, devine mai rezistent la imbolnaviri si mai rezistent la oboseala. Daca vreti sa mergeti la mare, luati cu dumneavoastra si aceste sfaturi care va vor ajuta sa combinati zilele de vacanta cu o adevarata cura de sanatate.

  • Sanatatea din valuri

    Litoralul are un climat stimulator, care imbunatateste metabolismul general, crescandu-l cu 10-14%. Marea, cu efectele ei tonice, ajuta la vindecarea diferitelor afectiuni. Baile reci de mare au efect de tonifiere a vaselor sanguine si a sistemului nervos. Nu trebuie sa stati mult in apa, iar cand intrati in mare e bine s-o faceti dupa o baie de soare. In zilele cuvant puternic, sau cand temperatura aerului este sub 20 grade Celsius, renuntati la baie. Pentru ca pielea sa absoarba o mare cantitate de saruri minerale si pentru stimularea circulatiei sanguine, sunt indicate inotul si gimnastica in apa pana la genunchi. Apa de mare are un continut complex de saruri, acizi organici, oligoelemente, sare, iod, proteine, vitamine, substante bacteriostatice, antibiotice si antivirale. Utilizarea fortei valurilor face bine in afectiuni ginecologice cronice, boli de piele, afectiuni neurologice, tulburari de crestere la copii, bronsita.

  • Terapie cu soare si nisip

    Soarele trebuie folosit din plin la mare. Este preferabil ca baile de soare sa se faca intre orele 8-11, evitandu-se orele amiezii, cand intensitatea razelor calorice creste la maximum si produce o supraincalzire a organismului. Are efecte importante in metabolismul calciului si fosforului. Expunerea la soare trebuie facuta cu masura si nu la ore periculoase. Astfel, veti obtine un bronz auriu, in loc de arsuri. Si nisipul de pe plaja are rol terapeutic. Se impacheteaza cu nisip intregul corp sau doar unele parti, se sta asa 10 minute, apoi se intra in mare. Baia de nisip actioneaza asupra corpului prin intermediul a trei factori terapeutici: termic (temperatura nisipului poate ajunge la 40-45 grade), chimic (nisipul are un bogat continut de elemente chimice) si mecanic (frecarea pielii cu nisip stimuleaza circulatia).

  • Inspirati picaturile marii!

    Aerul marin mareste capacitatea de respiratie a plamanilor si relaxeaza nervii. O componenta importanta a aerului de mare o reprezinta aerosolii marini, bogati in iod si clorura de sodiu, cu efecte benefice asupra aparatului respirator, circulator si a glandei endocrine. Tratamentul consta in inspirarea micropicaturilor de apa produse de spargerea valurilor si aduse spre tarm de briza. Aceste micropicaturi, incarcate cu numeroase oligoelemente, sunt deosebit de utile celor cu suferinte pulmonare cronice. Plimbarea de doua ore pe faleza face minuni la orice varsta. Daca vom combina aceste bai de aer, soare, apa si nicip, cu cea de namol, ptem spune ca organismul nostru a primit o infuzie de sanatate. Astfel se pot trate rahitismul, reumatismul, nevralgiile, bolile inflamatorii ale organelor genitale, bolile de piele, eczemele, anemiile.


  • Atentie la inima!

    Cura heliomarina este contraindicata sau necesita precautii in cazul persoanelor cu insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala severa, hipertiroidism, insuficienta renala si nefrite cronice, boli ale sistemului nervos central, boli psihice si nevroze, tuberculoze in faze evolutive.


Cititi si Helioterapia si Muntele si Namolul si Comprese si Pielea.

Comments