Carceii

Leacuri pentru carcei

  • Plante care relaxeaza muschii

Levantica este un adevarat tranchilizator vegetal, fiind recunoscuta pentru proprietatile ei calmante. Masajul cu ulei de levantica normalizeaza circulatia si elimina contractiile musculare. in caz de carcei, masati muschiul respectiv cu apa calduta in care ati pus cinci picaturi de ulei de levantica si trei de ulei de maghiran. Dupa cateva minute de masaj, incordati muschiul, pentru a raspandi tensiunea ramasa si veti scapa de durere. Infuzia de maghiran este un foarte bun calmant impotriva carceilor. Se beau doua-trei cani cu ceai fierbinte intr-un interval de doua ore, producandu-se o puternica incalzire a corpului, precum si o senzatie de relaxare a muschilor, ceea ce va duce la disparitia carceilor. Tot pentru alinarea durerilor provocate de carcei, se iau doua linguri de maghiran si se pun intr-un pahar plin cu ulei de masline. Se lasa la macerat doua saptamani. Se strecoara si se foloseste la masaj cand apar carcei. Fiind bogat in saponine, oxalat de calciu, alcaloizi si histamina, untul pamantului elimina durerile provocate de carcei. Locul masat cu unguent de untul pamantului se va incalzi, iar contractia musculara va disparea ca prin minune. Specialistii in fitoterapie spun ca si ceaiul de coada racului este la fel de eficient. Peste trei lingurite de coada racului se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se beau, zilnic, trei cani de ceai cald.

Cititi si Micoze si Oasele si Mersul pe jos.

Cine nu cunoaste nesuferitii carcei care iti taie rasuflarea cu dureri incredibile? Crampele musculare sau carceii sunt contractii involuntare si dureroase ale muschilor. Apar brusc si trec cu greu. Ce e de facut? Pentru tratamentul carceilor exista cateva manevre utile, care decontracteaza muschiul, dar si leacuri naturiste.

  • Cand apar carceii?

De obicei, carceii apar la nivelul muschilor de la picioare, dupa efort muscular intens asociat cu deshidratarea. Apar in cazul oricarei persoane, carceii nu sunt o boala, dar pot avea si cauze generate de disfunctii circulatorii sau ale nervilor. carceii se manifesta prin: durere brusca, spasm si inflamarea tesutului muscular, unoeri vizibila. Cauza aparitiei carceilor este lipsa de potasiu, magneziu, zinc, calciu, lipsa vitaminei P. Sarcina, canicula, folosirea repetitiva a aceleasi grupe de muschi, trecerea de la cald la rece sau invers pot fi cauze ale instalarii carceilor. De asemena, carceii sunt mai frecventi la persoanele supraponderale (din cauza greutatii peste medie care apasa asupra muschilor), la sportivi, la persoanele cu o circulatie sanguina defectuoasa. carcei apar si in cazul incaltamintei defectuoase, a hainelor incomode. in ceea ce privelte varsta, persoanele trecute de 65 de ani prezinta un risc mai mare de a suferi de carcei din cauza inactivitatii si a atrofierii muschilor. Atunci cand episoadele cu carcei devin frecvente, trebuie consultat medicul.

  • Manevre imediate

Pe moment, criza dureroasa poate fi ameliorata rapid prin cateva trucuri. Se maseaza zona dureroasa, in directia naturala a muschiului, atit cat puteti suporta. Masajul usor poate relaxa tensiunea si elibereaza durerea. De asemenea, imbunatatese circulatia sangelui. Faceti cateva miscari ale piciorului, mainii, gitului. Un dus cald sau fierbinte poate ajuta la relaxarea muschilor si la alinarea durerilor. O alta modalitate de a scapa de carcei este sa puneti un pachet de gheata pe zona respectiva. Aplicati caldura daca muschiul este tensionat si rece daca muschiul este dureros la atingere, dupa ce crampa a trecut. Schimbati imediat incaltamintea, daca aceasta a fost cauza, schimbati pozitia si incetati activitatea care a declansat carcelul. Pentru a evita aparitia altor crampe, faceti regulat exercitii de flexibilitate. De asemenea, nu pierdeti din vedere hidratarea adecvata. Consumati regulat apa, inainte de a simti senzatia de sete.

  • Ceaiuri si unguente

Aveti grija la alimentatie, iar daca aveti o carenta de calciu, asigurati-va ca mancati zilnic lactate. Cojile de la patru oua crude se piseaza si se amesteca cu zeama de la doua lamai. Se lasa la macerat trei zile, apoi se adauga miere, dupa gust. Doua linguri din amestec pe zi, va vor aduce necesarul de calciu zilnic. Pentru deficitul de potasiu, luati un amestec format din doua linguri de otet de mere si o lingurita de miere, intr-un pahar de apa calda. Mancati ananas. Acest fruct contine o enzima numita bromelaina, care contribuie la refacerea tesuturilor lezate, ameliorand crampa musculara. Pentru cei care au des carcei, inainte de fiecare masa, se iau doua lingurite de miere cu laptisor de matca, si apilarnil. Se mai poate lua o lingurita de miere cu sase picaturi de tinctura de propolis. Zilnic se bea o cana ceai de macese, urzica, busuioc, coada calului. Tot cu pedicuta se previn carceii care apar pe timp de noapte. Se umple un saculet de panza cu pedicuta uscata. Se pune pe picioare sau unde apare carcelul si se doarme asa. Planta are proprietati active si un an de zile. inainte de baie, adaugati in apa doua grame de aspirina efervescenta, iar dupa baie masati zonele predispuse la carcei cu ulei de arnica, levantica sau arbore de tei.