Bemutatkozás‎ > ‎

Keresőmarketing | Honlapot a Google TOP10-be!

Szeretné honlapját előbbre juttatni a keresőtalálatok között? Forduljon szakemberhez!

Ezt a weboldalt Ön azért találta meg, mert szakszerű optimalizálással a Google-találatok élmezőnyébe juttattam. Megtehetem ezt az Ön honlapjával is!  Keressen > levélben! < katt!

Írjon akkor is, ha linket, logót, bannert, reklámszöveget, hirdetést, képet, esetleg szakmai tárgyú leírást, cikket szeretne elhelyezni oldalamon, amelyet nemcsak Ön talált meg, hanem ugyanígy sokan mások is!

Mi a keresőmarketing?

A keresőmarketing tevékenység az egyéb marketinges munkáktól lényegében abban tér el, hogy a szakember ez esetben végső soron a keresőtalálati listák befolyásolásával ér el üzleti eredményeket. Persze addig nagyon hosszú út vezet, amíg azokat a fránya listákat valóban képes befolyásolni és megbízója érdekeinek megfelelően alkalmazni piacszerzésben, partneri kapcsolat szerzésében, az ügyfélkör szélesítésében. A wikipédia szerint egyébként a keresőmarketing (angolul Search Engine Marketing, SEM) az online marketing azon speciális ágazata, amely az elérni kívánt célokat szolgáló weboldal láthatóságát kívánja növelni a keresők találati oldalain. Ide sorolja a keresőoptimalizálást és a fizetett Google-hirdetéseket

Ezen a honlapon érdeklődésünk középpontjában a két szó közül - kereső és marketing - főleg az előbbi áll, és a honlap láthatóvá tételének nem-fizetett módjával, a keresőmarketingnek egyetlen, ám talán legfontosabb ágával, a keresőoptimalizálással foglalkozunk.

Ám az oldal címében szereplő fogalomra mégis adunk egy saját meghatározást:

A keresőmarketing BDK-féle meghatározása:

A keresőmarketing a keresőprogramok találati listáinak felhasználása és befolyásolása révén hat a kereslet-kínálat piaci viszonyaira. Legfőbb összetevője a keresőoptimalizálás, továbbá a fizetett találatok, a keresőkben megjelenő hirdetett hivatkozások és reklámok alkalmazása, az üzleti jellegű linkmarketing és linkbuilding, valamint a keresési eredményekre épülő mindenfajta online tevékenység.

Hogyan kerül a honlap a Google TOP 10-be?

  Voltaképp nagyon egyszerű:

 1. kell készíteni egy zseniális tartalmú és tökéletesen keresőbarát honlapot
 2. speciális módon hivatkozni kell rá sok ezer további zseniális tartalmú és ugyancsak tökéletesen keresőbarát külső webhelyről
Hogy mitől zseniális egy honlap tartalma, azt még nem tudom, de pedzegetem. De azt, hogyan kell tökéletesen keresőbaráttá tenni, nyolc év alatt megtanultam. Arra pedig az utóbbi időben dolgoztam ki jól működő módszert, milyen linképítő eljárás a leghatékonyabb azóta, hogy a Google megszigorította a játékszabályokat.

1. A zseniális honlapon nagyjából azt értem, hogy
 • tartalma információgazdag, vagyis a honlapon megtalálhatók a legfontosabb ismeretek, tudnivalók valamely témában
 • szövege egyedi, eredeti; a Google nem kedveli a copy-paste megoldásokat és hátrányban részesít minden olyan weblapot, amelyen másolt szövegrészeket talál - ilyesmivel nem érdemes kísérletezni: fogalmazzunk saját mondatokat honlapunkra
 • az oldal értékes; ezen kb. azt értem, hogy nem elég, ha sok az infó, nem elég, ha prímán eredeti a szövege: ám ha piszlicsáré dologról szól, olyasmiről, ami senkit nem érdekel, akkor annak ellenére sem fog jól szerepelni, ha a többi kívánalomnak megfelel
 • magas a relevanciája arra a kulcsszóra nézve, amellyel a top helyezést kíván a tulajdonosa szerezni; hogy pontosan mitől tekinti az oldalt a Google valamely kifejezést illetően, azt nem lehet egészen pontosan tudni, de létezik számos szempont, amelynek egészen biztosan érdemes megfelelni; ezek egy része már a következő pont alá tartozik:

2. A keresőbarát honlappal szembeni elvárások

A Google legalább 200 kritérium alapján vizsgálja vizsgálja a honlapok szerkezetét és tartalmuk formai jegyeit. Ezeknek a feléről fogalmunk sincs. A másik felének jó részéről is inkább csak sejtéseink vannak. Összesen kb. 45-50 kritériumról tudható (ezeket vagy a cég maga közölte vagy az optimalizálást végző szakemberek tapasztalata alapján kerültek ebbe a csoportba), hogy ezek érvényesülése jó pont a Nagy Keresőnél. Ám a gyakorlatban ennyi szempontra tekintettel lenni szinte lehetetlen, sőt, alighanem fölösleges is, mert a láthatóan túloptimalizált honlap mindig gyanús. Így aztán végső soron kb. 20.25 elvárást érdemes figyelembe venni a weboldalak építésekor. De ha ezekből a 7-8 nagyon fontos és még ugyanennyi tetszőlegesen a kevésbé fontosak közül, akkor már akár keresőbarátnak is tekinthetjük az oldalt. Itt elmondanám, hogy a hozzám forduló ügyfelek weboldalain olykor csupán 2-3, jó esetben 4-5 kritérium érvényesülését tapasztalom. Ezekkel aztán van még munka bőven

3. A linképítés speciális módszere

2012-től kezdve a Google igen erősen fellép az ingyenes keresőmarketingben korábban vidáman használható egyes módszerek ellen. Két okból is. Az egyik önző üzleti érdek: a cég számára kedvezőbb, ha fizetett marketinget vesznek igénybe, azaz AdWords hirdetések után tejelnek Gugli őméltóságának. A másik szakmai: ha céljuk az, hogy a keresések eredménye minél minőségibb találatokat adjon, ki kell szűrniük azokat a gyenge, tartalmatlan, gagyi, rosszul felépített szájtokat, amelyek csupán az nagyon erős külső optimalizálás révén kerültek élre. Háborút hirdettek tehát az esztelen linkelések ellen. Aminek persze civil áldozatai is lettek: a rossz linkprofil miatt értékes oldalak is alábbsorolódtak, de tény, hogy a webszemét ennél sokkal nagyobb arányban tűnt el a listák éléről.

Magam kezdettől fogva elég sajátosan végeztem a linképítő munkát. Nem használtam linkkatalógusokat, nem építettem linkpiramist és körkörös ciklusokat, nem operáltam szatellit oldalakkal. Kreatív keresőoptimalizálást végeztem, de persze kulcsszavas hivatkozásokkal bőven operáltam és hivatkoztam a céloldalra olyan helyekről is, amelyek semmilyen összefüggésben sem voltak az adott kulcsszóval. Ez viszont a Gugli nagy 2013-as paradigmaváltása után már nem bizonyult eléggé hatékonynak. Kidolgoztam hát egy új módszert, az organikus keresőoptimalizálás és diszperzív linképítés módszerét. Ha ezeket a kifejezéseket beütöd a keresőbe, megtudod, mi is a lényegük.  

Eljárásomról, amely az Arvisura összefoglaló nevet kapta, sokat írtam már különböző szakmai oldalaimon:

Legfrissebb hírek a honlapoptimalizálás és a seo keresőmarketing világából:

/ Segédoldal aktuális SEO-munkáimhoz

Keresőmarketing - Google linképítés

Google helyezés javítása - honlapoptimal

  2015: Tömeges SMS küldés

Szöveges üzenetek küldésére szolgáló Gateway típusú online rendszer felhő-szerver háttérrel. Kampány és marketing mobil üzenetküldéssel.
 • Tömeges SMS kampány - mobil marketing
 • Tömeges kampány: mobil hírek - online smsmarketing
 • < x mobilmarketing blog

 Az Ön hirdetésének a helye

2016: Télikertek

 • Caribi szobakert gyártás - üveg növényház, Ausztria
 • < # télikertépítés.net

 Csavaros Salgó polc

Használt raktári berendezés eladó! Fém polcok nagy választékban budapesti webáruházból, csavarmentes és csavarozható mobil polcrendszer nagy teherbírással
 • Csavaros fém Salgó polc - Dexion állványrendszer ()
 • 2015 keresőmarketing tuning-projektum a télikertépítésről
 • Képek - fotók télikertekről - építés, gyártás

SEO  blogok

 
   
   
Egy korábbi keresőmarketingprojektem:

Meghatározás: Mi a transzferár?

A gazdasági ügyletekben a termék vagy szolgáltatás árát a piac alakítja ki, ennek során a független felek között létrejön a piaci ár, mely mindig változó, ezt hívjuk szokásos piaci árnak.
Vannak azonban olyan ügyletek, amelynek a szereplői egymástól nem függetlenek. Ilyen esetben előfordulhat, hogy egymás között nem a piaci árat alkalmazzák, hanem annál magasabb vagy alacsonyabb értéken kereskednek egymással. Ezt nevezzük elszámolói árnak vagy transzferárnak.
Kik a nem független vállalkozások? Olyanok elsősorban, amelyek egymásban tulajdoni részesedéssel rendelkeznek. Nézzünk erre néhány példát:
 • két vagy több cégben ugyanaz a tulajdonos személye vagy ugyanaz a tulajdonosi kör
 • egyik vállalkozásban a másik vállalkozás többségi tulajdonnal rendelkezik
 • a belföldi társaságnak külföldi anyavállalata van
 • egy külföldi cég magyarországi fióktelepe
A megfelelő tulajdonosi arány esetén ezeket a társaságokat kapcsolt vállalkozásoknak hívjuk. A kapcsolt vállalkozások közötti ügyleteknél az ár eltérhet a piaci ártól, például egy külföldi termelő cég a belföldi leányvállalatának 30%-os árengedménnyel értékesíti a terméket, amit a belföldi leánycég 100%-os áron ad tovább belföldön.Ilyen és hasonló eseteknél a két fél között alkalmazott árat hívjuk transzferárnak (angolul Transfer pricing). [Előfordul a transzfer-ár és transzfer ár írásmód is.] A transzferárakkal befolyásolni lehet a résztvevő cégek eredményét, ezáltal a keletkező fizetendő adó összegét is.

A nyilvántartás

A transzferár nyilvántartásra kötelezett adózók egy adott adóév utolsó napján a bevallás benyújtásáig kötelesek az e törvény felhatalmazása alapján kiadott miniszteri rendelet előírásai szerint rögzíteni a szokásos piaci árat, az annak meghatározásánál általa alkalmazott módszert, valamint az azt alátámasztó tényeket és körülményeket. A jogi szabályozás hatálya alá esnek a kisvállalkozásnak nem minősülő gazdasági társaságok, egyesülések, európai részvénytársaságok, szövetkezetek, európai szövetkezetek és külföldi vállalkozók (kivéve a közhasznú, kiemelkedően közhasznú non-profit gazdasági társaságokat, és azokat az adózókat, amelyekben az állam rendelkezik közvetlenül vagy közvetve többségi befolyással).
Az adózók a szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettségének megsértése, illetve e nyilvántartással összefüggő iratmegőrzési kötelezettségek megsértése esetén nyilvántartásonként (összesített nyilvántartásonként) 2 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatók. Az adóhatóság az utóbbi időben kiemelt figyelemmel végez transzferár-ellenőrzést.

 

Comments