Honlap-optimalizálás, keresőmarketing, Google-optimalizálás, SEO

Honlapoptimalizálást, linképítést vállalok: Weboldal Googleoptimalizálás / SEO

Google-helyezések javítása

Ne vesszen el a részletek labirintusában. Kérjen szakmai tanácsot vagy optimalizáltassa honlapját a SEO elméleti és gyakorlati kérdéseiben járatos szakértővel. Lépjen kapcsolatba például velem :) - Csak igényesen elkészített, főleg szakmai tárgyú tematikus honlapokat vállalok optimalizálásra (webáruházakat, hirdetési oldalakat például nem szívesen), és minimum 4 hónap egy projektum átfutási ideje >> üzenet küldése >> GOOGLE HONLAPOPTIMALIZÁLÁS tárgyában <<katt!

<< Levelet is küldhet a fentebb megadott címre, ha szakmai tanácsot vagy árajánlatot kér professzionális weboptimalizálásra, linképítésre. Garantáltan válaszolok!

- Ebben segít a Google honlap optimalizálás, amely egyfelől alkalmassá teheti oldalát arra, hogy a Google kedvezőbben értékelje az internetes keresések során (a tartalom és a szerkezet megfelelő kialakítása, kulcsszavas reprezentáció kialakítása többek között a téma szemantikus hálójának figyelembe vételével), másfelől külső támogatással (link building) elősegítheti, hogy honlapja bizonyos keresőkérdésekkel a Google találati listáin ténylegesen is az élmezőnybe kerüljön, s ezzel az adott tárgy, téma, szolgáltatás, termék iránt érdeklődők a weboldala révén Önre találjanak. Ha nincs benne az első 30-ban, minimális az esélye arra, hogy a kereső felől érdeklődők érkezzenek. Ha az első 10-be kerül, nyert ügye lehet. Ugyanakkor tudni kell, hogy a honlapoptimalizálás komplex feladat, kifutási ideje akár több hónap is lehet. Aki túl gyors sikert ígér - az gyanús... Kitartó munka, kreatív hozzáállás, egyéni stratégiák - és sok türelem: a honlapok Google alapú optimalizálásának legfontosabb elvei.

Bevált optimalizációs módszerem = KERESŐBARÁT WEBOLDAL + FÜGGETLEN, SAJÁT WEBRENDSZERRE ALAPOZOTT KREATÍV HONLAPOPTIMALIZÁLÁSI STRATÉGIA / Rendszer-alapú, hatékony hálózati linktámogatás.

A internet legnagyobb tartalomkeresője évekkel ezelőtt bevezette a szemantikai indexálást, ami leegyszerűsítve a weboldalak közötti fogalmi összefüggések feltérképezését és a megfeleltetések szerinti címkézést jelenti. Ez tette lehetővé az szemantikus keresést, amely mögött a szoftverek mesterséges intelligenciaként való működése áll, és amelyre a SEO-szakma válaszul kidolgozta a fogalmi alapú optimalizáció alapelveit. 

2006-tól kezdődően foglalkozom komolyabban honlapoptimalizálással, vagyis azzal, hogy weboldalakat vetek ún. Google-optimalizálás alá: ennek során egyfelől igyekszem a szájtokat minél alkalmasabbá tenni arra, hogy a Google-keresés indításakor a rendszer alkalmasnak találja a listáin való jó szerepeltetésre (voltaképp eredetileg ez lenne a klasszikus honlapoptimalizálás - megkülönböztetésül érdemes on-site SEO-nak nevezni), másfelől külső erőforrások (leginkább saját honlapok) bevonásával, linktámogatást nyújtva, igyekszem elérni, hogy ez a helyezés minél előkelőbb legyen (ez már inkább a linképítésesn alapuló találatoptimalizálás, vagyis az off-site SEO-munka körébe tartozik).

Weboldalak keresőmarketing értéke

Korábban beszámoltam arról, hogy több évi keresőoptimalizálási munkám eredményeként számos webhelyem igen jól szerepelt a találati listákon és PageRank értékük is magas lett (kis forgalmú amatőr oldalak esetében a 2-es és 3-as, még inkább a 4-es GooglePageRank már magasnak számít, főleg 2013 óta, amikor is a kereső-óriás számos "kis" honlapot visszaminősített és leginkább csak a nagy internetes portálokat hagyta magasabb értéken).

A 0-nál magasabb mérőszámú weblapokról küldött linkek is viszonylag hatékony támogatást nyújthatnak az optimalizált honlapoknak, okosan átgondolt és jól összehangolt használatuk révén szép eredmények érhetők el.  A linkek erejének növekedési mutatóiról megoszlanak a vélemények, az én tapasztalatom azt mutatja, hogy minden lépéssel nagyjából háromszorosra emelkedik a link hatóereje. Azaz az 1-es PR-számú oldal linkjei 3× erősebbek a nullásnál, a 2-es 3× erősebb az 1-esnél és 9× erősebb a 0-snál, a 3-as 3× erősebb a 2-esnél, 9× erősebb az 1-esnél és 27× erősebb a nullásnál, és így tovább. A 4-es PageRank-számmal rendelkező oldalról küldött link 81× erősebb, semmint ha PageRankkal nem rendelkezőről hivatkoznánk a támogatott céloldalra.

Ezen a weboldalon támogatói értékük a szempontból foglaltam előfordulási helyük szerinti listába legfontosabb szájtjaimat a 2012-ben kialakult pozíciók szerint. Mivel ez a 2013-as nagy átrendezősé után hatályát vesztette, ideje lenne felfrissíteni. Talán erre is sor kerül hamarosan.

Frissítés: A Nagy Kereső 2014-től véglegesen megszüntette a PageRank értékek nyilvános frissítését, így a weblapok eszerinti értékének mérése lehetetlenné vált, helyette a MOZ DA és MOZ PA, illetve a Majestic Trust mutatószámait érdemes használni.

Kereső optimalizálás lépésről lépésre

Akit az organikus Google helyezések javítása és a honlapoptimalizálás elméleti és gyakorlati kérdései részletesebben érdekelnek, egyes fogalmak tisztázását ennek a honlapnak az alján találhatják.  Ennél is részletesebb tájékoztatás, műhelytitkaimba való bepillantás két szakmai blogomban és számos statikus weblapomon találnak. Ezek többsége bizonyos keresőkérdésekre, kulcsszavakra nézve jó pozíciót szerzett.

Google honlap optimalizálás lépésről lépésre - SEO

Google keresőoptimalizálás - SEO weboptimalizálás

A SEO jelentése - Weboptimalizálás, Google első oldal

Futó keresőmarketing processzusok

2018-2019:

Szemantikus linképítés - Google helyezések javítása

A 2016-os év SEO-tuningjai

Mobilmarketing - sms-kampány

Gateway rendszer: SMS küldés számítógépről mobilkészülékre. Kampánymarketing.

Télikert építés Budapest

Szamizdat könyvkiadás a rendszerváltás előtt

2015 vélhető első projektuma ezekkel a kulcsszavakkal fog indulni:

A második seo-projektum 2015-ben:

Tárolástechnika 2015

2014-ben ez volt az utolsó tuning:

A támogatott weboldalon megfogalmazott cél a pánikbetegség leküzdése és az agorafóbia gyógyítása. Téma: a Pánikbetegség tünetei, kezelése, gyógyítása Budapesten. Pánikroham leküzdése gyógyszer nélkül, viselkedésterápiával.

2015-ös keresőmarketing program:

Támogatás:

Oldalaim felsorolása PR-érték szerint (2012. februári állapot volt eredetileg, de a google 2013 óta nem frissít, így most már összevissza szerepelnek a linkek)

Keresőmarketing, Google-optimalizálás

A keresőmarketing gyűjtőfogalom. Legfőbb összetevője a kereső optimalizálás, továbbá a fizetett találatok és listák alkalmazása, a linkmarketing és más szerteágazó online tevékenység. Ezen belül a keresőoptimalizálás (SEO) célja az, hogy egy adott honlap minél jobb helyezést érjen el a normál találatok közt a honlap tulajdonosa és/vagy üzemeltetője által fontosnak tartott keresőkifejezésekre. Általában normál (vagy organikus) találatoknak azokat a keresők által kilistázott találatokat nevezzük, amelyek fizetéssel nem befolyásoltak, csupán a keresőmotorok belső logikája alapján kerültek a találati lista adott helyére. A keresőoptimalizálás két fő iránya a belső és a külső SEO-munka: az előbbi keretében magát az oldalt tesszük minél alkalmasabbá arra, hogy adott keresésekre jó helyezést érhessen el, az utóbbi során külső erőforrásokat (más honlapokat) igénybe véve érünk el (esetenként építünk ki) az oldal számára minél hatékonyabb támogatottságot.

Honlap-optimalizálás és PageRank

A honlapok optimalizálása szempontjából jelentősége van annak, hogy az adott weblapot a Google mennyire tartja fontosnak, értékesnek. Ugyanígy az sem kevésbé fontos, hogy milyennek értékeli a Google azokat az oldalakat, ahonnan a támogató linkek érkeznek. Ezért fontos tisztában lennünk a PR-érték fogalmával.

A PageRank-erősség azt mutatja, hogy a Google mekkora fontosságot, milyen internetes értéket tulajdoníz az adott oldalnak. Más megfogalmazásban: a PR-érték 1-től 10-ig terjedő száma azt mutatja, mekkora a valószínűsége annak, hogy az internetezők az adott oldalra rátalálnak. A PR-szám meghatározása igen bonyolult algoritmus alapján történik. Az elméletet kicsit félretéve személyes gyakorlati tapasztalatom az, hogy egy oldal akkor kaphat könnyen jó értékelést, ha:

Ezek közül sokan a 3-at tartják a legfontosabbnak abból a megfigyelésből kiindulva, hogy a hatékony külső támogatások révén a silány, tartalmatlan honlapok PR-értékben gyakorta megelőzik az értékesebbnek látszókat. Hosszú távon azonban a megfelelő tartalom általában "kiforogja magát" - ehhez azonban nagyon is szükséges a belső alkalmassá tétel és a külső támogatás.

Kezdő honlap-tulajdonosok figyelmébe ajánlom, hogy az "esetleges" oldalakat nagyrészt a Google még 0-ra sem értékeli, a 0 már bizonyos figyelmet jelent - meg kell becsülni. Magánoldalak, hobbiszájtok esetében az 1-2-es PR már jónak számít. A 3-as értéket néha még a jó látogatottságú, de fiatal híroldalak is csak idővel érik el. A 4-es már igen jó értéknek számít, magánoldalak esetében ez nagyjából a maximum. Ennél magasabb értéket leginkább csak a jelentős közérdeklődés mellett működő, nagy forgalmú, bejáratott és sokat hivatkozott portálok kapnak.

Google honlap optimalizálás

Honlapok, weboldalak optimalizálása Google kereséshez. Honlapoptimalizálás, keresőoptimalizálásá, Google-optimalizálás, keresőmarketing, netmarketing, kereső optimalizálás, honlap google optializálás, honlap-seo, weboldal optimalizálás, kulcsszó, kulcsszavak, kulcsszavas honlapoptimalizálás, domain-név, title, description, keywords, link, linkek, linképítés, linkmarketing, link building, hálózati link építés, weboptimalizálás, google-seo, keresési szempontok, kereső, Google keresés, találatok maximalizálása, látogatás-növelés, látogatások növelése, látogatottság-növelés, pozíciójavítás, helyezés,