Virtuális élőlánc / József Attila szobra / Tiltakozás

Tiltakozás József Attila szobrának eltávolítása ellen. Virtuális élőlánc József Attila szobra körül

Magyar országgyűlési képviselők a budapesti Kossuth tér teljes átalakítására vonatkozó határozati javaslatot nyújtottak be. Elképzelésük törvényerőre emelkedése esetén vissza kellene állítani "a tér képzőművészeti arculatának 1944 előtti állapotát" - ez többek között az ott található közismert és közkedvelt József Attila-szobor eltávolítását is jelentené.

A magam módján ezúton internetes akció keretében indítom el tiltakozásomat az ellen, hogy a több mint 30 esztendeje „a rakodópart alsó kövén” békésen üldögélő kedves költőmet valamely idióta politikai felforgatótevékenység keretében méltó helyéről elmozdítsák.

December 3-áig teljes intenzitással folytatandó tiltakozó akciómnak azzal kívánok nyomatékot szerezni, hogy a Google keresőben publikációimmal elfoglalom a bizonyos keresőkérdésekre adódó találati listákat. Tervem: elérni azt, hogy javarészt e tiltakozás szövegei jelenjenek meg a következő keresőkifejezésekre:


Akciómhoz bárki csatlakozhat, tiltakozásom szövegét és emblémáját szabadon terjesztheti, népszerűsítheti, megoszthatja vagy újraközölheti - roppant fontos, hogy mindez a forrásul szolgáló oldalamra mutató link megadásával történjék (ha mód van szöveges link elhelyezésére, az a fentebb megadott keresőkifejezések valamelyike legyen!). Örömmel fogadok továbbá minden híradást, említést, akár csak egy puszta linket is. 

Oldalaimon időről időre beszámolok Google-eredményeimről, vagyis arról, élőláncom szemei megjelentek-e a találati oldalakon.

Az akció emblémája:Laptop szerviz szolgáltatás, télikertépítés

Magyar billentyűzet, laptopszervíz Budapest

< szolgálat - virtuális számítógép - szerverbérlet blog


Aktuálisan ez a blog közölte az akció híreit


Hivatalos oldal:

Facebook: („Ott leszek”-kel támogatható):

  • Virtuális élőlánc József Attila szobra körül

Index-fórum: (lehet vitázni!):

  • Virtuális élőlánc József Attila szobra körül
Sajtóhír:
  • Virtuális élőlánc József Attila szobráért - KISZó online

Az akció részét képező fontosabb oldalak:

Első eredmények:

Az akció további hírei:SEO-szempontok:

Ha eltekintünk társadalmi hátterétől, akkor akcióm voltaképp egy keresőoptimalizálói attak, hiszen azt kívánom elérni, hogy oldalaim a Google keresőlistáiban az élre kerüljenek. Ehhez nem elegendő a blogjaimban vagy statikus oldalaimon közzétenni ugyanazt a felhívást, az akciónak meg kell tervezni a SEO-hátterét és végre kell hajtani oldalaimon azokat a keresőoptimalizáló manővereket, amelyekkel a Google-listák sikerrel „letámadhatóak”. Csak így érhető el, hogy az akció hatása túlterjedjen weboldalaim belső terén és olvasóim közönségén: a saját oldalaim által felállított „élőlánc” marginális esemény maradna, ha a Google-kereső révén nem lépne ki az internet tágasabb tereibe.

Más oldalakat is keresőoptimalizálok, pl: