Bemutatkozás

Archívumnak szántam ezt a szájtot, ahol sok száz írásom valaha szépen betördelve, asztali gépen jól olvasható formátumban, logikus elrendezésben, használható menürendszerrel lehívhatóan szerepelt. Pár éve aztán a Google önkényesen egy primitív mobilbarát sablonra tette át a teljes anyagot. Mind elvesztek a formázások (pl. a versekből eltűnt a szakaszokra tagolás, megszűntek a címkiemelések, beütések, kiemelések...) összekuszálódott a menürendszer. Egy utálat lett az egész. Szomorúan gondolok arra, hogy ez az összegányolódott, belapátoltnak látszó szövegarchívum marad utánam.

Balla D. Károj, 2024.

    

Korábbi beköszönő szöveg 2012-ből:

Ezt a rendszert 2011. óta igen ritkán frissítem, de az azt megelőző bő évtized minden fontosabb publikációja és újraközölt írása felkerült ide, talán csak regényeim szövegét és naplókönyveim anyagát kivéve. Más oldalaim is elérhetők innen

A k t u á l i s :         műfaji listák: Közírás / Vers / Próza

Az oldal fontosabb belső oldalai és egységei

Balla D. Károly

BEMUTATKOZÁS

- Én az Ember vagyok -

mondtam én, az Ember,

de nem nyújtottam kezet.

- Én a Halál vagyok -

szólt a Halál,

és barátságosan meglóbálta kaszáját.

- Tudom, ismerlek -

mondtam,

és megpróbáltam mosolyogni.

- Én az Élet vagyok -

szólt az Élet,

és felém rebbentette galambjait.

- Örülök, hogy megismerhetlek -

mondtam kedélyesen,

de aztán váratlanul felüvöltöttem,

amikor a galambok a vállamra szálltak.

(1978)

Ezt a webhelyet 2010 januárjában kezdtem építeni azzal a céllal, hogy írói tevékenységem egészének ne csak keresztmetszetet, hanem teljes bemutatását adja. Az oldalakon közölt művek mindegyike szerzői jogvédelem alá esik, publikálásuk nyomtatott vagy elektronikus formában, megzenésítésük vagy nyilvános bemutatásuk csupán engedélyemmel (amelyet indokolt esetben szívesen megadok annak, aki emailben fordul hozzám) és a forrás pontos megadásával jogszerű.

Más:

A Duna TV portréfilmje, 2007