μανία θεάτρου
Les cheveux du soleil sont nos mains aussi.
Και τα μαλλιά του ήλιου είναι χέρια μας επίσης.
Sophie Podolski
μανία θεάτρου
Les cheveux du soleil sont nos mains aussi.
Και τα μαλλιά του ήλιου είναι χέρια μας επίσης.
Sophie Podolski
Πώς καταλαβαίνουμε ότι ο ρόλος είναι έτοιμος;
Όταν γίνει δεύτερη φύση μας!
Όταν σε άσχετες στιγμές της καθημερινής ζωής μας, μάς έρχονται στο μυαλό τα λόγια του ρόλου!
Το να μάθουμε καλά τα λόγια του ρόλου, καθώς επίσης και τις σκηνοθετικές οδηγίες, είναι αναγκαία προϋπόθεση για να παίξουμε. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται να ταυτιστούμε με τον ρόλο μας. Χρειάζεται να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε εμείς, αλλά το πρόσωπο που υποδυόμαστε. Και χρειάζεται να το κάνουμε αυτό όχι μόνον λίγα λεπτά πριν αρχίσει η παράσταση, αλλά σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας του ρόλου.
Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι πρέπει να μεταμορφωθούμε. Να γίνουμε το άλλο πρόσωπο που υποδυόμαστε. Μόνον έτσι θα παρασύρουμε το Κοινό.
Συμπέρασμα: όταν στην διάρκεια της καθημερινής ζωή, σε στιγμές τυχαίες, μάς έρχονται στο μυαλό τα λόγια του έργου, τότε αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι μεταμορφωνόμαστε, ότι πλησιάζουμε στο να γίνουμε το άλλο πρόσωπο που θα υποδυθούμε μπροστά στο Κοινό.