EcuRed vs Wikipedia

Page start up on 11.12.2019_13.44 (UTC+1 / Paterna, España)

Fuente documental / Sursa documentară: EcuRed - Wikipedia en español.> 14.770 bytes (versión en rumano / versiune în română = non-existent).

EcuRed

Conocimiento con todos y para todos .

245px

Información general

Dominio http://www.ecured.cu/

Tipo Sitio web MediaWiki

Enciclopedia en línea.

Comercial No

Registro Sí

Idiomas disponibles Español

En español Sí

Software MediaWiki

Licencia Creative Commons BY-NC-SA

Gestión

Propietario Joven Club de Computación

Lanzamiento 13 de diciembre de 2010

Estadísticas

Usuarios registrados Más de 50.612, de ellos, unos 567 editores son activos (enero de 2018)1​

Ranking Alexa 5005 (2018)

EcuRed

Cunoaștere cu toată lumea și pentru toată lumea .

245px

Informații generale

Domeniul http://www.ecured.cu/

Tastați site-ul MediaWiki

Enciclopedie online

Nr. Comercial

Înregistrare Da

Limbi disponibile Spaniolă

În spaniolă Da

Software-ul MediaWiki

Licență Creative Commons BY-NC-SA

Management

Young Computer Computer Club

Lansat pe 13 decembrie 2010

Statistici

Utilizatori înregistrați Peste 50.612, dintre care aproximativ 567 de editori sunt activi (ianuarie 2018) 1

Alexa Ranking 5005 (2018)

(603 bytes)

(163 bytes)

.

Desde aquí en abajo... opiniones admin / De aici in jos, opinii de-ale admin .

.

.

.

11.12.2019_13.45 (UTC+1 / España) admin says:

Descubrí estos días, que EcuRed es una versión cubana que intenta de ser una especie de Wikipedia para los cubanos.

11.12.2019_13.45 (UTC+1 / Spania) admin says:

Llego a descubrir EcuRed, introduciendo (por primero) en la barra de búsquedas en el Google, la formula "Laritza Diversent".

Pues, no sabia yo casi nada de Cuba (en general), pero de EcuRed, de Laritza Diversent o de otra cosa de Cuba, hasta cuando hice una búsqueda en la red (en el Google) con la formula "analfabetismo juridico", no sabia nada.

Soy un "wikipedista" (un enciclopedista) innato, y yo siempre he soñado que cualquier persona del mundo tenga toda la información publica del mundo, a alcance de un clic.

Am descoperit în aceste zile că EcuRed este o versiune cubaneză care încearcă să fie un fel de Wikipedia pentru cubanezi.

Am ajuns să descopăr EcuRed, introducând (pentru prima dată) în bara de căutare Google, formula „Laritza Diversent”.

Ei bine, nu știam mai nimic despre Cuba (în general), dar despre EcuRed, Laritza Diversent sau altceva de prin Cuba, chiar nu știam nimic până la această dată, când am făcut o căutare pe net (în Google) cu formula „analfabetismul juridic”.

Sunt un „wikipedist” (un enciclopedist) înnăscut, și am visat dintotdeauna la ideea ca orice om din lume să aibă toate informațiile publice din lume la cel mult "un clic distanță".

.

.

Este es mi comentario de... de saludo (de saludar una publicación), el primer (y único) comentario por esta vía, porque... allá donde nadie te contesta es algo como estas hablando con un muro.

Acesta este comentariul meu... de salut (de salutat o publicatie la un prim contact cu ea), primul (si singurul pana acum) pe aceasta cale, pentru ca atunci cand nimeni nu iti raspunde este ca si cum ai vorbi unui zid.

.

16.04.2020 el admin says:

Conform felului meu de a vedea lucrurile, acolo unde nu exista Wikipedia, nu exista libertate de expresie, nici macar in teorie.

16.04.2020 el admin says:

Mai presus de orice formă de guvernământ, libertatea de expresie este un drept fundamental de care nici un om nu trebuie să fie privat.

Acolo unde predomina "obiceiul local" și nu "dreptul international", acolo... o parte dintre oameni (o minoritate) încalcă grav drepturile altei părți (majoritare) de oameni.

Atât comunismul din Cuba, cât și comunismul din România, au construit de jur-împrejurul granițelor lor (în cazul Cubei, kilometri de "graniță naturală" se suprapun pe cei de "graniță convențională", în vreme ce, în cazul României predomină kilometri de graniță convențională asupra kilometrilor de graniță naturală), câte un "zid lingvistic" foarte asemănător în dimensiunea fiecaruia în parte cu "Marele Zid Chinezesc", un zid care rămâne la fel de trecut și justificat (în vremuri de război), și... nejustificat (în vremuri de pace).

Chiar si acolo unde exista, tot ce merge în contrasens cu direcția "cirezii", nu are viață ușoară dar... e diferit între a fi "libertate de expresie zero", sau a fi "libertate de expresie mai mare de zero".

Según mi forma de ver las cosas, donde no hay Wikipedia, no hay libertad de expresión, ni siquiera en teoría.

Incluso donde existe, todo lo que va en dirección contraria a la "manada" no tiene una vida fácil pero ... es diferente entre lo de existir "libertad de expresión cero" y lo de existir "libertad de expresión mayor que cero".

Tanto el comunismo en Cuba como el comunismo en Rumania, han construido alrededor de sus fronteras (en el caso de Cuba, los "kilómetros de frontera natural" se superponen a los de la "frontera convencional", mientras que, en el caso de Rumanía, los "kilómetros de frontera convencional" son muchos mas que los "kilómetros de frontera natural"), cada uno de ellos por su parte es un "muro lingüístico" muy similar en tamaño con la "Gran Muralla China", un muro que permanece... igual de difícil de pasarlo, tanto por motivos justificados (en tiempos de guerra), como ... no-justificados (en tiempos de paz).

Por encima de cualquier forma de gobierno, la libertad de expresión es un derecho fundamental del que ningún hombre debería ser privado.

Donde predomina la "costumbre local" y no el "derecho internacional", allí ... una parte de las personas (una minoría) viola gravemente los derechos de otra parte (mayoritaria) de las personas.

.

16.04.2020.

Seguramente mis opiniones sobre el tema no va llegar a su destino en tiempo util (la gente pasara a otras temas) pero... si todos pueden caminar con los pies mientras yo solo puedo caminar con las manos, ¿que puedo hacer?

Es, lo que tengo.

Comunicar mediante la hiper-escritura, cuesta mucho mas que comunicar verbal, y mucho mas que, comunicar por la clásica escritura.

Cu siguranță părerile mele despre acest subiect nu vor ajunge la destinație în timp util (oamenii vor trece la alte subiecte), dar ... dacă toată lumea poate merge cu picioarele în timp ce eu pot merge doar în mâini, ce pot face?

Este, ceea ce am.

Comunicarea prin intermediul hiper-scrierii, are costuri mult mai mari decat comunicarea verbala si, mult mai mari decat comunicarea prin clasicul scris.