Partidul Democrat / Partido Demócrata (Rumanía)

Page start up on 18.08.2020_18.20 (UTC+1 / Paterna-España)

Los actores políticos (y el partido político) con quien mejor he coincidido en lo que se trata de política (con cada uno a su época).

Actorii politici (și partidul politic) cu care am coincis cel mai bine in cele specifice politicii (cu fiecare la timpul lui).

Cuvinte ale admin:

Palabras del admin:

Eu nu m-am simțit niciodată atât de legat sufletește de PDL, așa cum am fost legat sufletește de PD.

Voi mai aduce (poate), mai multe argumente, în josul acestei de față pagini, în măsura în care timpul îmi va mai permite.

Deocamdată așez aici în această pagină, acesti patru dintre "jucătorii politici" pe care mi-ar fi plăcut mie să îi fi avut la dispoziție, ca să fac, ca un fel de selecționer în fotbal, o echipă (politică) nu doar redutabilă ci și... pe gustul meu.

Revoluția Română din 1989 a izbucnit in 22 decembrie iar eu în 29 decembrie împlineam 30 de ani.

În acest 2020 în care ne aflăm, în balanța care reprezinta propria mea viața atârnă... 1) o greutate constituita din 30 de ani de comunism si 2) o contragreutate constituita din 30 de ani de tranziție.

Atâta tranziție încât ajunge să se obișnuiască lumea cu ea și să o perceapă ca pe o normalitate.

Inițial, cel puțin la modul declarativ, ținta majoritară era Democrația, ... dar, pe drum, se vede că nu se mai urmărește acest obiectiv ci se cam merge după principiul lui "a merge, ca să mergi".

Fiecare om are propria-i viziune față de orice lucru în parte, deci și eu am propria mea viziune față de orice.

Astfel, în viziunea mea, Democratia si-a avut în România, patru jaloane, patru partizani importanți: Cuza, Roman, Băsescu, Udrea.

Lucrurile sunt legate așa între ele, așa cum le arăt eu în această pagină a fi legate, doar în mintea mea, fără a avea eu pretenția că au ceva în legatură cu realitatea.

Conexiunea între cele patru personaje politice este facută de mintea mea, fără a mă interesa dacă mai face o aceeași conexiune și altcineva. În momentul în care mergi să bagi vreun vot în urnă, ai în mintea ta niște conexiuni gata făcute, iar asta te ajuta la luarea deciziei (bune sau rele) asupra votului. Cel puțin, așa este în cazul meu.

Imediat după Revoluție căutam un... un ceva cu care să mă identific, iar acest ceva s-a concretizat sub denumirea de "Partidul Democrat". Aș fi vrut (iar eu aveam determinarea și răbdarea necesară) să crească el, ca partid, prin propria-i creștere, și nu prin alianțe (și mi-a căzut greu încheierile de alianțe care s-au făcut, chiar și cea cu partidul lui Sergiu Cunescu, nu mai zici ca cea cu PNL), dar ... în ziua de azi, când există Internet și poți da orice căutare vrei, atunci când dai căutare cu formula "Partidul Democrat", ești condus în mod automat la "Partidul Democrat Liberal" (de parcă PD-ul nici n-a existat).

La Revolución rumana de 1989 estalló el 22 de diciembre y yo cumplí 30 el 29 de diciembre de aquel año.

En este 2020 en el que estamos, en la balanza de mi vida pende ... 1) un peso formado por 30 años de comunismo y 2) un contrapeso formado por 30 años de transición.

Tanta transición que se acostumbra la gente con ella, llegando a percibirla como a una normalidad.

Inicialmente, al menos de forma declarativa, el objetivo mayoritario era la Democracia, ... pero, de paso, se ve que este objetivo ya no se persigue sino que sigue el principio de "andar, por andar".

Cada persona, por su parte, tiene su propia visión, hacia cada cosa, así que yo también tengo mi propia visión hacia cualquier cosa.

Así es que, en mi visión, la Democracia ha tenído en Rumanía, cuatro balizas, cuatro partidarios importantes: Cuza, Roman, Băsescu, Udrea.

Las cosas están conectadas entre ellas de esta manera, como las muestro yo en esta página a estar conectadas, solo en mi mente, sin pretender con nada que tienen algo de ver con la realidad.

La conexión entre estas cuatro figuras políticas la hace mi mente, sin preguntarme yo si alguien más hace la misma conexión. En el momento en que vas a las urnas, tienes algunas conexiones, ya hechas en tu mente, y esta te ayuda tomar una u otra decisión (buena, o mala).

Al menos así es para mí.

Inmediatamente después de la Revolución estaba buscando ... un algo con lo que identificarme, y ese algo se materializó bajo el nombre de "Partido Demócrata". Me hubiera gustado (y disponía yo de la determinación y de la paciencia necesarias) verlo creciendo, como partido, a través de su propio crecimiento, y no a través de alianzas (y me costó "ingerir" las alianzas que se hicieron, incluso la hecha con el partido del Sergiu Cunescu, ni digo como con la alianza con el PNL), pero ... hoy en día, cuando existe Internet y puedes dar cualquier búsqueda que quieras, cuando buscas con la fórmula "Partido Demócrata", automáticamente te llevan al "Partido Demócrata Liberal " (como si el PD ni siquiera ha existido).

Nunca me he sentido tan conectado emocionalmente con el PDL como lo he estado conectado emocionalmente con el PD.

Traeré (tal vez) más argumentos, al final de esta página, según me lo permita el tiempo.

Por ahora, pongo aquí en esta página, estos cuatro de los "jugadores políticos" que me hubiera gustado tener a mi disposición, para hacer, como una especie de seleccionador en el fútbol, ​​un equipo (político) no solo fortísimo sino también ... a mi gusto.

1) Fuente documental / Sursa documentara: Alejandro Juan Cuza - Wikipedia .

Politicamente activo: 1859 -1866.

Cuza falló en su intento de crear una alianza entre campesinos prósperos y un poderoso príncipe liberal. Basándose solamente en un pequeño grupo de hombres de confianza, no pudo enfrentarse con los terratenientes (incluso liberales) enfadados por su ley agraria. El escándalo de su aventura con Maria Catargiu-Obrenović fue un buen motivo para desencadenar la furia popular, que culminó con un golpe de Estado. Cuza se vio obligado a abdicar por la así llamada Coalición Monstruosa, formada por conservadores y liberales. A las cuatro de la mañana del 22 de febrero de 1866, un grupo de conspiradores militares entraron en su palacio y obligaron al monarca a firmar su abdicación. El siguiente día fue escoltado para llegar al otro lado de la frontera.

Véase también:

- Hospodar - Wikipedia.

- Domnitor - Wikipedia.

Perioada de referinta: 1859 - 1866.

Cuza a eșuat în încercarea sa de a crea o alianță între latifundiarii romani prosperi și un puternic personaj liberal. Bazându-se doar pe un grup mic de persoane de incredere, nu a putut face față confruntării cu marii proprietari de pământuri (inclusiv liberali), deranjați de legea sa agrară. Scandalul aventurii sale cu Maria Catargiu-Obrenović a fost un bun motiv pentru a dezlănțui furia populară, care a culminat cu o lovitură de stat. Cuza a fost forțat să abdice de așa-numita Monstruoasa Coalitie, formată din conservatori și liberali. La patru dimineața, 22 februarie anul 1866, un grup de conspiratori militari au intrat în palatul său și l-au obligat pe domnitorul-monarh să semneze abdicarea. A doua zi a fost escortat pentru a ajunge de cealaltă parte a graniței.

Véase también / A se vedea si: Documentar; Alexandru Ioan Cuza 1859 - 1866 .

2) Fuente documental / Sursa documentara: Petre Roman - Wikipedia.

3) Fuente documental / Sursa documentara: Traian Basescu - Wikipedia.

El período de referencia relacionado con el tema de esta página: 1981 -2001 .

Perioada de referință relaționată cu tema acestei pagini: 1981 - 2001 .

El período de referencia relacionado con el tema de esta página: 2001-2014 .

Perioada de referință relaționată cu tema acestei pagini: 2001 - 2014 .

2) Fuente documental / Sursa documentara: Elena Udrea - Wikipedia.

El período de referencia relacionado con el tema de esta página: 2012 - .

Perioada de referință relaționată cu tema acestei pagini: 2012 - .

Partid politic:

- Persecutie politica (2015 - )

- PMP (2014-2015).

- PDL (2006–2014).

- PNL (2004–2005).

Partido político:

- Persecucion politica (2015 - ).

- PMP (2014-2015) .

- PDL (2006-2014).

- PNL (2004-2005).

¡Cuidado! La persecución política indicada mas, en la biografía (de esta página) de Elena Udrea, es una simple declaración del administrador de esta página, siendo una declaración que no se beneficia del reconocimiento de la mayoria, siendo más bien rechazada tal idea por la mayoría de los ciudadanos rumanos.

/

Atenție! Persecuția politică indicată mai sus, la biografia (din această pagina) Elenei Udrea, este o simplă afirmație a adminului acestei pagini, fiind o afirmație care nu beneficiază de recunoaștere, fiind mai degrabă respinsă o astfel de idee din către majoritatea cetățenilor români.

Este o opinie pur personală aceea că... calea României către Democrație dăduse ceva semne de izvorâre între anii a fost asemeni unui râu printr-un deșert, al unui râu izvorât dintr-un deșert, cu un firav debit la începuturile lui (perioada 1989 - 2002/2003, cu un debit mai abundent in perioada 2003 - 2012 dar... reînghițit, strivit din nou de același .

Es una opinión puramente personal que ... el camino de Rumanía hacia la democracia había mostrado algunos signos de brotar entre los años era como un río a través de un desierto, un río que brota de un desierto, con un flujo débil al principio (1989 - 2002/2003, con un caudal más abundante en el período 2003 - 2012 pero ... tragado, aplastado nuevamente por el mismo