Vase comunicante / Vasos comunicantes

Page start up on 10.02.2020_11.05 (UTC+1 / España)

Fuente / Sursa: Vasos comunicantes - Wikipedia; > ES = 2.665 bytes; RO = 0 bytes.

Texto del articulo Vasos comunicantes - Wikipedia.

Text provenit din articolul Vasos comunicantes.

Estado alcanzado a través de traducción automática.

Stadiu atins prin traducere automatica.

Navele comunicante sunt numele dat unui set de containere conectate de partea inferioară, superioară sau laterală și care conțin un lichid omogen; se observă că atunci când lichidul este în repaus atinge același nivel în toate recipientele, fără a influența forma și volumul acestora. Când adăugăm o anumită cantitate de lichid suplimentar, acesta se mișcă până ajunge la un nou nivel de echilibru, același în toate recipientele. La fel se întâmplă și atunci când înclinăm ochelarii; chiar dacă poziția vaselor se schimbă, lichidul atinge întotdeauna același nivel.

Traducción, adaptación, interpretación... admin.

Traducere, adaptare, interpretare... admin.

Vasos comunicantes es el nombre que recibe un conjunto de recipientes comunicados por su parte inferior, superior o lateral y que contienen un líquido homogéneo; se observa que cuando el líquido está en reposo alcanza el mismo nivel en todos los recipientes, sin influir la forma y volumen de estos. Cuando sumamos cierta cantidad de líquido adicional, éste se desplaza hasta alcanzar un nuevo nivel de equilibrio, el mismo en todos los recipientes. Sucede lo mismo cuando inclinamos los vasos; aunque cambie la posición de los vasos, el líquido siempre alcanza el mismo nivel.

Esto se debe a que la presión atmosférica y la gravedad son constantes en cada recipiente, por lo tanto la presión hidrostática a una profundidad dada es siempre la misma, sin influir su geometría ni el tipo de líquido. Blaise Pascal demostró en el siglo XVII, la presión que se ejerce sobre un mol de un líquido, se transmite íntegramente y con la misma intensidad en todas direcciones (Principio de Pascal).

Historia

En el libro Neumática, escrito por Filón en el siglo III a.C., mediante una serie de experimentos estableció nociones sobre el equilibrio de los líquidos contenidos en vasos comunicantes o el "principio del sifón".

Aplicaciones

Al menos desde la época de la Antigua Roma, se emplearon para salvar desniveles del terreno al canalizar agua con tuberías de plomo. El agua alcanzará el mismo nivel en los puntos elevados de la vaguada, actuando como los vasos comunicantes, aunque la profundidad máxima a salvar dependía de la capacidad del tubo para resistir la presión.

En las ciudades se instalan los depósitos de agua potable en los lugares más elevados, para que las tuberías, funcionando como vasos comunicantes, distribuyan el agua a las plantas más altas de los edificios con suficiente presión.

Las complejas fuentes del periodo barroco que adornaban jardines y ciudades, empleaban depósitos elevados y mediante tuberías como vasos comunicantes, impulsaban el agua con variados sistemas de surtidores.

Las prensas hidráulicas se basan en este mismo principio y son muy utilizadas en diversos procesos industriales.

Véase también

- Pozo artesiano.

- Prensa hidráulica.

- Hidrostática.

(2.180 bytes)

Acest lucru se datorează faptului că presiunea atmosferică și gravitația sunt constante în fiecare vas, prin urmare, presiunea hidrostatică la o adâncime dată este întotdeauna aceeași, fără a influența geometria sau tipul de lichid. Blaise Pascal a demonstrat în secolul al XVII-lea, presiunea exercitată asupra unei alunițe a unui lichid, este transmisă integral și cu aceeași intensitate în toate direcțiile (Principiul Pascal).

istorie

În cartea Pneumatică, scrisă de Philo în secolul al III-lea î.Hr., printr-o serie de experimente a stabilit noțiuni despre echilibrul lichidelor conținute în vasele de comunicare sau principiul sifonului ».

aplicații

Cel puțin de pe vremea Romei Antice, acestea erau folosite pentru a salva terenuri neuniforme prin canalizarea apei cu conducte de plumb. Apa va atinge același nivel în punctele înalte ale jgheabului, acționând ca vasele comunicante, deși adâncimea maximă care trebuie salvată depindea de capacitatea tubului de a rezista la presiune.

În orașe, rezervoarele de apă potabilă sunt instalate în cele mai înalte locuri, astfel încât conductele, funcționând ca vase comunicante, distribuie apa la etajele cele mai înalte ale clădirilor cu o presiune suficientă.

Sursele complexe ale perioadei baroce care împodobeau grădinile și orașele, foloseau depozite mari și cu ajutorul conductelor precum vasele comunicante, au sporit apa cu sisteme variate de jeturi.

Presele hidraulice se bazează pe același principiu și sunt utilizate pe scară largă în diferite procese industriale.

Vezi și

Bine artezian

Presă hidraulică

hidrostatic.

Vase comunicante reprezinta numele dat unui ansamblu de recipiente conectate la partea lor inferioară, superioară sau laterală și care conțin un lichid omogen; se observă că atunci când lichidul este în repaus atinge același nivel în toate recipientele, fără a avea vreo importanta forma șau volumul acestora. Când adăugăm o anumită cantitate de lichid suplimentar, acesta se mișcă până cand ajunge la un nou nivel de echilibru, același în toate recipientele. La fel se întâmplă și atunci când înclinăm vasele; chiar dacă poziția vaselor se schimbă, lichidul atinge întotdeauna același nivel.

Acest lucru se datorează faptului că presiunea atmosferică și gravitația sunt constante în fiecare recipient, prin urmare, presiunea hidrostatică la o adâncime dată este întotdeauna aceeași, fără a avea importanța geometria recipientului sau tipul de lichid. Blaise Pascal a demonstrat în secolul al XVII-lea,c presiunea exercitată asupra unui mol al unui lichid, este transmisă integral și cu aceeași intensitate în toate direcțiile (Principiul Pascal).

Istorie

În cartea Pneumatica, scrisă de Philo în secolul al III-lea î.Hr., printr-o serie de experimente a stabilit noțiuni despre echilibrul lichidelor conținute în vasele comunicante sau "principiul sifonului" .

Aplicații

Cel puțin de pe vremea Romei Antice, acestea erau folosite pentru a depasi dificultatile diferentelor de nivel ale diversor terenuri, canalizandu-se apa prin conducte de plumb. Apa va atinge același nivel în punctele înalte ale jgheabului, acționând ca vasele comunicante, deși adâncimea maximă care trebuie depasită depindea de capacitatea tubului de a rezista la presiune.

În localitati, rezervoarele de apă potabilă sunt instalate în cele mai înalte locuri, astfel încât conductele, funcționând ca vase comunicante, distribuie apa la cele mai înalte etaje ale clădirilor, cu o presiune suficientă.

Complexele sisteme de circulare a apei, din perioada baroca, care împodobeau grădinile și localitatile, foloseau depozite mari și cu ajutorul conductelor pe post de vase comunicante, impulsa apa prin variate sisteme de pistoane.

Presele hidraulice se bazează pe același principiu și sunt utilizate pe scară largă în diferite procese industriale.

Vezi și,

Fântâna arteziană;

Presă hidraulică;

Hidrostatica.

A mi, lo que me interesa ante todo es ... elevar el nivel de conocimiento de mis queridos rumanos, y no de bajar el nivel de conocimiento de mis queridos españoles.

Ceea ce mă interesează în primul rând pe mine, este... să urce nivelul de cunoaștere al dragilor mei români, și nu să scadă nivelul de cunoaștere al dragilor mei spanioli.

2. Animación que muestra el llenado de unos vasos comunicantes.

3. Wikipedia en español =

1.575.053 articulos

Animație care prezintă umplerea unor vase comunicante

Wikipedia in limba romana =

404.749 articole

Palabras del admin.

Cuvinte de-ale admin.

Por que de el conocimiento, las dos partes ganan, pero de la ignorancia, las dos partes pierden.

A diferencia de el principio de los vasos comunicantes, donde de dos niveles diferentes (1.575.053 y 403.479) resultaria un nuevo nivel, que es la media de los dos (1.575.053 + 403.479 = 1.978.532 : 2 = 989.266), en el caso de "conocimiento compartido" mi intento es que suba y el nivel de el volumen de "conocimiento en lengua rumana", cuanto mas cerca de el nivel de el volumen de conocimiento en español.

El conocimiento es... pan, es alimento, pero es un alimento, este alimento para mente, un alimento (un pan) que se puede compartir entre todas las personas del mundo, sin agotarse.

El conocimiento es "un pan (un alimento) inagotable, a diferencia de el pan (de los alimentos) para el cuerpo, que es un pan... agotable.

Tomando lo mejor de a unos y lo mejor de a los otros, seria ideal que de dos partes como estas (1.575.053 y 403.479), saldría un volumen de conocimiento mejor (1.600.000, 1.700.000, 1.800.000 o incluso 1.978.532 artículos bi-lingue).

Spre deosebire de principiul vaselor comunicante, unde din două niveluri diferite (1.575.053 și 403.479) ar rezulta un nou nivel, care este o medie a celor două (1.575.053 + 403.479 = 1.978.532: 2 = 989.266), in cazul „cunoașterilor împărtășite”, interesul meu este ca nivelul volumului de "cunoaștere in limba româna, sa creasca cât mai indeaproape de nivelul volumului de "cunoaștere în spaniolă".

Cunoașterea este ... pâine, este aliment, este aliment pentru minte, este un aliment care poate fi împărtit între toți oamenii din lume, fără a se epuiza.

Cunoașterea este o pâine (o hrana), inepuizabilă, spre deosebire de pâinea (hrana) pentru corp, care este o pâine ... epuizabilă.

Luandu-se ce e mai bun de la unii și ce e mai bun de la ceilalti, varianta ideala ar fi ca din două părți ca acestea (1.575.053 și 403.479) să rezulte un si mai bogat volum de cunoaștere (1.600.000, 1.700.000, 1.800.000 sau chiar 1.978.532 de articole... bi-lingve).

El conocimiento es un pan que cuanto más lo divides, más crece.

Pentru ca din cunoaștere, ambele părți câștigă, in timp ce din ignoranță, ambele părți pierd.

Cunoașterea este o pâine pe care cu cât mai mult o împarți, cu atât mai mult crește.