Profielschets van Marcus Ampe


 

Rond Marcus Ampe

In de kinderboom periode geboren in een groot streng Romaans Katholiek gezin groeide hij onder die waarden en normen op en werd misdienaar. Reeds op zesjarige leeftijd wou hij misdienaar worden maar het celibaat sprak hem niet aan. Ook vond hij veel heiligschennisachtige dingen in de uitvoering van het katholiek geloof.

Wegens zijn tweede beroepskeuze ondervond Marcus Ampe in de jaren zestig veel moeilijkheden om zijn beroepskeuze in het theater waar te maken. Hij zette door en werkte eerst als beroepsdanser-choreograaf (o.a. als Iljits Petsjenko) om later in het kunstonderwijs te stappen. Daar is hij  op rustpensioen gesteld vanaf 1 april 2009 en werkt nu deeltijds aan de Luchthaven te Zaventem.

Zijn zeer uitgebreid dansarchief heeft hij uiteindelijk overgemaakt aan het Vlaams Theater Instituut.

Omtrent zijn geloofsuitbouw ging hij churchshoppen waarbij hij op zijn zoektocht bij de niet trinitarische Baptisten uit kwam. Maar wegens de verschuivingen naar het trinitarisme ontvluchtten vele gelovigen de doopsgezinde beweging en vonden hun weg bij de Getuigen van Jehovah, Kerk van God, Nazarener Vrienden en andere niet-trinitarische kerken.

Na een tweede bijna dood ervaring deed Marcus Ampe nog een grondiger onderzoek omtrent God en geloof. Na diepgaande studie ging hij over om zich aan te sluiten bij de niettrinitarische Broeders in Christus en werd aldus een Christadelphian.

Nu probeert hij dit geloof verder uit te bouwen en tracht anderen tot dit geloof te brengen waar hij volledig achter staat.

Hij draagt de verantwoordelijkheid voor de uitbouw van de webpagina’s van de Belgische Christadelphians. Zo zijn er de hoofdwebsite en waren er de Multiply Praatgroepen naast zijn persoonlijke Ruimte. Hij is ook de stichter van het Lifstyle magazine Stepping Toes.

Marcus' Space

Belgian Christadelphians.googlepages.com

Christadelphia

Christadelphian Ecclesia - Belgische Christadelphians Ecclesia Leuven

Christadelphian World

Bijbelvorsers.blogspot.com  

Hoop tot Leven - Redding door Christus Jezus 

Marcus Ampe treed ook op als moderator voor:

religie.START.BE: Religie sites in Belgie, Vlaanderen

christen.START.BE: Christen sites in Belgie, Vlaanderen

protestants.START.BE: Protestants sites in Belgie, Vlaanderen

 

De MSN Praatgroepen zijn in februari 2009 opgegeven en werden later gevolgd door Multiply en Xanga, waarop Marcus Ampe ook actief op was.