20. CRM

Această funcționalitate necesită în mod obligatoriu componentele: SCRM și SSVC.

Managementul Relaţiilor cu Clienţii (CRM) este o funcţiune complet integrată, care oferă viziunea logică a tuturor activităţilor referitoare la clienţii şi partenerii existenţi şi potenţiali. Funcţiile de administrare a relaţiilor cu clienţii sunt o parte integrantă a procesului de afaceri. 

De asemenea, sincronizarea funcţionalităţilor de back-office este eliminată, spre deosebire de sistemele tradiţionale CRM care eşuează în implementare datorită costurilor mari de integrare. 

Gestiune oportunităţi (potenţiali clienţi)

SocrateCloud permite gestiunea şi automatizarea procesului de vânzare de la introducerea potenţialului client până la încheierea contractului. 

Permite înregistrarea într-un singur loc a informaţiilor relevante despre potenţialul client, (contacte, adrese, domeniul de activitate al companiei, cifră de afaceri etc.), stării în care se află potenţialul client (înregistrare, contact, în curs de calificare, ofertă, negociere, contract etc), adăugarea de comentarii şi generarea de sesizări în fiecare etapă a procesului de vânzare, ataşarea de documente, generarea de oferte, planificarea întâlnirilor, trimiterea de notificări şi emailuri, păstrarea istoricului acţiunilor întreprinse cu potenţialul client, într-un mod simplu şi rapid.

Campanii de marketing

Păstrarea clienţilor reprezintă o misiune crucială a oricărei companii. SocrateCloud sprijină acest lucru prin crearea de mesaje sau cereri pe care echipa de telemarketing le poate urmări. Criteriile pentru realizarea unei campanii pot fi ultima vânzare, volumul vânzărilor, produse achiziţionate sau o varietate de alţi factori. 

Eficienţa campaniilor de marketing poate fi măsurată pe baza profitului generat de fiecare campanie, prin crearea de legături între fiecare tranzacţie în parte şi campania relevantă, în momentul emiterii de facturi. 

Aceste informaţii sunt ulterior disponibile în cadrul SocrateCloud pentru raportare şi analiză.

Analiza profitabilitate clienţi

Rapoarte privind veniturile şi profiturile generate de un anumit client sau grup de clienţi de-a lungul unei perioade de timp pot fi realizate prin utilizarea funcţionalităţii de raportare existentă.

Self - service

Sistemul permite reprezentanţilor partenerilor autorizaţi (care pot fi clienţi, furnizori sau angajaţi) să acceseze sistemul şi să vizualizeze sau solicite informaţii relevante. Informaţiile pot fi utilizate pentru diferite scopuri precum obţinerea de date cu privire la soldul client sau furnizor precum şi pentru iniţierea contactelor ulterioare şi a efectuării plăţilor restante.

Schema de comunicare

Înainte de a implementa sistemul CRM trebuie desenată schema de comunicare din cadrul organizaţiei care ulterior stă la baza configurării regulilor de comunicare. Un exemplu clasic este prezentat mai jos, și poate fi adaptat la specificul fiecărei organizații: