2.03. Societăţi

Societatea este o entitate organizațională definita în cadrul unui titular. O societate poate fi o entitate juridică sau o sub-unitate în care se desfășoară doar o parte din procese. Societățile pot folosi datele partajate la nivel de titular sau pot avea date proprii. Exemple de societăți sunt: Sucursală, Divizie, Magazin, Departament etc. 

Tipuri Societăți

Tipurile de societăți permit definirea de clasificări pentru societăți. Sunt folosite doar pentru raportare și nu au efect asupra proceselor sau drepturilor de acces. Un exemplu de clasificare a societăților ar fi puncte de vânzare în care se încadrează următoarele societăți: "magazine independente", "magazine în mall-uri" sau "outlet-uri".

În fereastra Tipuri Societăți, localizată în meniul Setup inițial -> Definiri Societăți, se gestionează tipurile de societăți. Sunt disponibile următoarele câmpuri:

Societăți

Fereastra Societăți, localizată în meniul Setup inițial -> Definiri Societăți permite adăugarea de societăți și modificarea celor existente. 

În stânga este reprezentată structura societăților și se poate vizualiza și modifica arborele de clasificare pentru societăți. 

În dreapta sunt afișate înregistrările de tip societate. Sunt disponibile următoarele câmpuri:

Observații:

Tab-ul Alocare Societăți este utilizat pentru a defini utilizatorii asociați cu această societate - informativ (neimplementat). Se selectează un utilizator/contact ce va fi asociat cu această Societate. Se precizează totodată și intervalul de timp pentru care utilizatorul este asociat cu societatea. În această fereastră NU se definesc rolurile și drepturile de acces ale utilizatorilor desemnați. Detalii în Roluri.

Tab-ul Coduri furnizori permite introducerea codurilor societății folosite în relația cu clienți. Codurile introduse aici vor fi afișate pe facturile client emise.

Info Societăți

Tab-ul Info Societăți conține informații detaliate pentru societăți. Sunt disponibile următoarele câmpuri:

Începând cu v17.03 dacă se activează bifa de depășire normă, va trebui folosit procesul  (butonul) ”Anulare stoc ore”, cu indicarea societății de pontaj și a perioadei de la care se face inițializarea (resetarea și respectiv contorizarea stocului de ore), astfel încât să se plece cu un stoc de ore = 0. Procesul resetează stocul final de ore al unei societăți, pentru perioada anterioară perioadei alese ca parametru și doar dacă se întrunesc simultan următoarele condiții: