2.14. Import Date

Structuri de Import

Pentru importul datelor în Socrate se folosește o structură de import. Sistemul vine cu o serie de structuri predefinite care se pot adapta/customiza. Această customizare se realizează prin eliminarea (delete - simpla stergere din buton), re-ordonarea câmpurilor din structura ("Format Câmpuri"), schimbarea structurii câmpurilor de tip data etc.

Vizualizarea și modificare structurilor de import se realizează în fereastra Structuri de Import din meniul SysAdmin-> Date-> Import Date.

Semnificația câmpurilor din fereastra:

Tab Structuri de Import:

Tab Format Câmpuri: câmpurile introduse în acest tab reprezintă coloanele fișierului de importat

Pentru a putea importa fișiere ce conțin seturi de caractere, altele decât cel latin, trebuie ca fișierul respectiv sa fie salvat folosind standardul UTF-8. Acesta este recunoscut de către SocrateCloud și astfel importul acestor caractere se va realiza cu succes.  Dacă nu se poate obține un  fișier în standardul UTF-8, vă recomandăm să înlocuiți toate caracterele speciale și toate diacriticele din fișierul sursă și apoi să realizați importul fișierului.

Nu se poate modifica tabela pe o structură de import deja creată! Dacă tabela este greșită, se șterge structura de import și introduce alta nouă, cu tabela dorită.

Ferestre de Import date

Importul datelor în calup se realizează din ferestrele dedicate (Import Articole, Terți, Comenzi etc). 

Import Articole

Limitare: prin acest proces se pot importa doar articole de tip "Produs" ( I ),  "Serviciu" ( S ) sau "Cheltuială" ( E )

1. Structura de import

2. Fișierele de import - structura - mapat pe structurile de import standard "Import Articole SocrateCloud " și  "Import Articole SocrateCloud - varianta simpla"

Structură import prețuri

3. Import temporar (ImportFileLoader)

4. Import efectiv din tabela temporara

Atentie! La importul articolelor, versiunea de listă de preţuri vânzare se completează automat, ţinând cont de următoarele condiţii:

- dacă moneda de vânzare (Cod valută ISO vânzare) este aceeasi cu moneda de pe lista de preţ, se completează versiunea aparţinând listei de preţ de vânzare bifată ca implicită ( ordonată crescător după ID )

- dacă nu există nici o listă de preţ vânzare bifată in câmpul "Implicit",  atunci se va completa versiunea ultimei liste de preţ create

- dacă moneda de vânzare ( Cod valută ISO vânzare ) este diferită faţă de moneda de pe lista de preţ vânzare implicită, sistemul caută și completează prima listă de preţ vânzare creată cu moneda de vânzare din fișier.

La import este obligatorie specificarea numelui versiunii de preț! Importul se poate realiza pe liste de aprovizionare sau de vânzare .

Se pot importa și articole cu seturi de proprietăţi. Seturile pot fi de tip instanţă (loturi, serii) sau simple, cu până la 10 proprietăţi pentru un set. În acest caz trebuie specificat la import setul, proprietăţile şi valorile acestora, pentru fiecare articol în parte.

Începând cu v15.02 se pot importa şi articole cu indicarea "Stocabil" (Y/N), respectiv "Structuri/Retete" (Y/N).

Mesaje Eroare:

Import Prețuri

În cazul în care articolele există deja create in SocrateCloud şi se vrea doar importul prețurilor (actualizarea articolelor cu o nouă listă de prețuri/versiune listă preț), se foloseşte structura de import "Import Prețuri Articole SocrateCloud" (bazată pe tabela "I_ProductPrice_SO_Import preț articol").

Paşii sunt aceiaşi ca mai sus:

1. Structura de import -> Import Prețuri Articole SocrateCloud

2. Fişierul de import 


Atenție! dacă se completează ”Preț COF” acesta este prioritar în fața celorlalte câmpuri de preț și astfel acesta se va prelua/importa și pentru Preț Listă, Standard și Limită.

Structuri import articole
Import articole traduceri SocrateCloud

3. Import temporar ->  Încărcare Fișiere pentru Import

4. Import efectiv din tabela temporară -> Import prețuri

Opțiuni disponibile: 

* Doar validare - procesul execută doar o validare a datelor din tabela temporară şi determină valorile pentru entităţi indicate (ex UM, Categorie, Tip etc). Dacă s-a indicat o valoare incorectă, sistemul răspunde cu mesaj pe înregistrarea respectivă.

* Import Fără Erori - procesul NU va importa acele înregistrări pentru care sistemul a răspuns cu o eroare. Înregistrările anterioare acesteia şi care au fost importate cu succes, rămân importate. Înregistrările ulterioare acesteia nu sunt importate. Utilizatorul poate interveni si corecta înregistrarea spre a elimina eroarea, iar apoi poate porni procesul de import încă o dată;

* Şterge Importurile vechi - procesul şterge mai întâi din tabela temporară înregistrările importate cu succes dintr-o rulare anterioară;

* Toate inregistrările - se bifează dacă se dorește importul tuturor înregistrărilor din tabela temporară și nu doar a inregistrării pe care sunteți poziționat.

Import Articole Traduceri

Se pot insera sau modifica traduceri pentru articolele existente.

Premize:

1. Structura de import

2. Fișierul de import - mapat pe structura de import standard "Import articole traduceri SocrateCloud"

3. Import temporar 

4. Import efectiv din tabela temporară

Import Articole - Fluxuri

Ferestra Import Articole - Fluxuri permite importul și actualizarea următoarelor informații, disponibile în fereastra Articole, tab-ul Fluxuri:

Observații:

Import Terți

1. Structura de import

2. Fișierele de import - structură - mapate pe structurile de import standard "Import Terți SocrateCloud" sau "Import Terți SocrateCloud - varianta simplificata"

Structuri import terți
Structura import resurse

OBS3. În structura de import s-a adăugat și coloana "Denumire limbă". În această coloană se va specifica limba terțului (trebuie să fie disponibilă în sistem această limbă).

           În cazul în care această coloană nu este completată terțul va fi definit cu limba setată la nivelul titularului în fereastra Titular -> Info Titular.

           Nu mai este disponibilă posibilitatea completării automate a limbii unui terț prin specificarea acesteia prin intermediul unui tert machetă stabilit la nivel de titular.

OBS4. Începând cu versiunea 17.07 s-a modificat ordinea de completare a informațiilor din câmpurile Listă de prețuri și Schemă discount din tabul client și Listă prețuri achiziție și Schemă discount FF din tabul furnizor. Ordinea de completare a datelor este:

3. Import temporar (ImportFileLoader)

4. Import efectiv din tabela temporară

OBS: Tabela "Import Terți & Contacte" este folosită strict pentru import ; pentru actualizarea unor informații ale terților deja importați, se folosește tabela "I_BPartner_Import Terţi" (care trebuie setată la structura de import creată în acest sens).

           De pe orice detaliu inserat în tabela temporară "Import Terţi" se acționează butonul "Import Terți" (pentru a importa efectiv).

Import Resurse

1. Structura de import

2. Fișierul de import - mapat pe structura Import Resurse SocrateCloud

Structura import retete

3. Import temporar 

4. Import efectiv din tabela temporara

Datele astfel importate sunt vizibile în fereastra Resurse.

Import Rețete

1. Structura de import

2. Fișierul de import - mapat pe structura Import Rețete SocrateCloud

3. Import temporar 

4. Import efectiv din tabela temporara

Datele astfel importate sunt vizibile în fereastra Articole, tab BOM.

Import Mijloace Fixe

1. Structura de import

2. Detalii - Fişierul de import pentru structura de import predefinită "Import Mijloace Fixe SocrateCloud"

3. Import temporar (ImportFileLoader)

4. Import efectiv din tabela temporara

5. Reguli pentru importul de mijloace fixe (v13.06)

Tot pentru Imobilizări există și posibilitatea de a importa reevaluările - în situațiile în care acestea se obțin din surse externe și sunt afectate un număr mare de imobilizări, iar noua valoare nu este determinabilă doar prin simpla aplicare a unui coeficient de ajustare. Pentru aceste cazuri se folosește funcționalitatea de ”Import Reevaluare Imobilizări”. Datele se vor prelua din fișierul sursă pe baza unei structuri de import așa cum este descris în primul paragraf. Pentru varianta de reevaluare de tip ”Metoda valorii nete”, dacă nu se specifică durata rămasă (luni), atunci sistemul va genera reevaluarea pe durata de viață rămasă a imobilizării respective.

Import Comenzi Client

1. Structura de import

2. Fisierele de import - structura - mapat pe structurile de import standard "Import Comenzi SocrateCloud - varianta simplificata"

Structura import comenzi client

3. Import temporar (ImportFileLoader)

4. Import efectiv din tabela temporara

Începând cu v.14.06 s-a adăugat un proces nou prin care se pot genera Bonuri de Autorecepţie folosind datele de import Comenzi. Această nouă funcţionalitate este utilă în special celor care importă în SocrateCloud vânzările efectuate în sisteme "horeca"

Aceste vânzări vor fi evidenţiate în SocrateCloud sub formă de Comenzi Client (de tip credit order), cu generare de Aviz şi Factură. În această situaţie, anumite produse vândute sunt "produsele finite" (felurile de mâncare, etc), pentru care, simularea producţiei acestora se realizează prin intermediul documentului "Bon de Autorecepţie". Pentru mai multe detalii despre utilizarea Bonului de Autorecepţie consultaţi capitolul 9.2.4.

Pentru speţa indicată, se recomandă efectuarea operaţiunilor în ordinea următoare:

Începând cu v14.07 s-a adăugat posibilitatea de a importa detalii cu specificarea lotului sau a setului de proprietăţi a articolului, cât şi proprietăţile şi valorile aferente articolului pentru detaliul respectiv.

Începând cu v15-07 s-au adăugat următoarele:

Începând cu versiunea 17.06 s-a modificat opțiunea de import după codul UPC/EAN în sensul în care determinarea articolului se va face ținându-se cont de societatea aleasă în fereastra Import comenzi. Opțiunea este utilă pentru cazul în care există mai multe articole definite pe societăți diferite, dar toate au același cod de bare.

Începând cu versiunea 18.12 s-a adăugat la import și câmpul Dată Promisă aferent detaliului de comandă. Nu se vor putea importa comenzi cu articole inactive!

Import Facturi

1. Structura de import

2. Fisierul de import - structura- mapat pe structura de import standard "Import Facturi SocrateCloud" și "Import Facturi SocrateCloud - varianta simplificată"

OBS1. Campurile cu rosu sunt obligatorii si trebuie sa fie deja definite in sistem (se vor completa ID-urile aferente !!), cele cu albastru sunt obligatorii dar nu necesita pre-definire.

OBS2. Dupa popularea fisierului eliminati capul de tabel (descrierea campurilor) !!! iar daca se folosesc fisiere tip .xls, atunci nu uitati sa le salvati (Save As) in formatul specificat in structura (csv, tab. etc)

3. Import temporar (ImportFileLoader)

4. Import efectiv din tabela temporara

Note: 

Import Plăţi

1. Structura de import

2. Fisierul de import - structura- mapat pe structura de import standard "Import Încasări/Plăți SocrateCloud"

Sructura import plati:incasari

3. Import temporar (ImportFileLoader)

4. Import efectiv din tabela temporara

Începând cu v16.10 prin intermediul tabelei temporare I_Inventory_SO, accesibilă din fereastra Import Stocuri cu BP / BC / Inv, este posibil importul de bonuri de primire și bonuri de consum cu indicarea în clar (ID) a unei instanțe (M_AttributeSetInstance_ID).

Import tranzacţii WMS

Această fereastră oferă posibilitatea de a importa tranzacţiile din sistemele de tip WMS, tranzacţii care reprezintă suportul pentru procesele de facturare a serviciilor de depozitare prestate către benficiari.

Este vorba despre situaţia în care organizaţia deţine unul sau mai multe depozite şi le oferă spre închiriere clienţilor săi (beneficiari), împreună cu tot suportul logistic necesar. Depozitele sunt administrate intern prin sisteme specializate de tip WMS (warehouse management system), care transmit cu regularitate toate operaţiunile efectuate pentru fiecare beneficiar în parte. Aceste operaţiuni reprezintă baza procesului de facturare a serviciilor de depozitare prestate către beneficiari, proces care se derulează în SocrateCloud.

Importul operaţiunilor din cadrul WMS se poate realiza manual - prin import direct de fişiere sau automatizat - prin utilizarea serviciilor web (API). Datele importate se vor regăsi în această fereastră denumită "Import tranzacţii WMS". Fereastra este activă doar dacă s-a activat componenta WMS la nivel de titular.

Datele care se importă sunt:

Pe procesul manual operatorul poate interveni, consulta datele importate si efectua ajustări dacă este cazul, apoi poate porni procesul de generare a datelor în scopul facturării.

În cazul automatizării, sistemul generează datele necesare pentru facturare, cu frecvenţa şi la momentul indicat prin configurarea unui scheduler pentru procesul numit "Import tranzacţii WMS". Se recomadă rularea zilnică, noaptea, după finalizarea imporutului de date dinspre sistemele WMS.

Datele importate ajung în SocrateCloud în zona Proiectelor şi anume ca şi detalii la fazele proiectelor. Premizele sunt următoarele:

Procesul de import al tranzacţiilor generează detalii la nivel de fază pe proiect, în conformitate cu data tranzacţiei şi cu însumarea cantităţilor la nivel de articol.

Procesul de facturare este descris in capitolul 17. Proiecte - Generare comenzi din proiecte

Import Bonuri Transfer

1. Structura de import

2. Fişierul de import 

3. Import temporar (ImportFileLoader)

4. Import efectiv din tabela temporara

Import Salarizare Angajați

Se pot insera înregistrări în tab-ul Salarizare din fereastra Angajați

1. Structura de import

2. Fișierul de import - mapat pe structura de import creată la punctul 1.

3. Import temporar 

4. Import efectiv din tabela temporara

Import Pontaje

1. Structura de import

2. Fișierul de import - mapat pe structura de import creată la punctul 1.

3. Import temporar 

4. Import efectiv din tabela temporara

Datele astfel importate sunt vizibile în fereastra Pontaj și vor fi putea fi preluate pe Formular Pontaj aferent perioadei selectate la import.

Procesul de import va completa automat si departamentul de care aparține angajatul, pe baza informațiilor din tab-ul Loc de muncă, fereastra Angajați.

Se pot importa pontaje și fără a fi necesară inițializarea pentru perioadă/pontator în fereastra Pontaj Lunar prin înregistrare manuală sau inițializare din Formular Pontaj Lunar.

Se pot realiza importuri de pontaje multi-societate. Este speța în care implementarea acoperă un grup de societăți și în care există angajați cu contracte simultan la mai multe societăți. În acest caz, se pot prelua fișiere cu pontajul angajatului de pe toate societățile, conform normei pentru fiecare societate în parte, iar importul se poate realiza distinct pentru fiecare societate în parte, condițiile de validare fiind aplicate pentru fiecare societate în parte.

Import Deconturi

1. Structura de import

2. Fișierul de import - mapat pe structura de import creată la punctul 1.

3. Import temporar 

4. Import efectiv din tabela temporara

Datele astfel importate sunt vizibile în fereastrele "Decont" şi respectiv "Decont - Fişă de Servicii".

Începând cu versiunea 15.03 procesul de import este complet cuprinzând toate câmpurile din ambele variante de decont.

Import Detalii Proiect

Prin intermediul ferestrei de Import Detalii proiecte se realizează importul detaliilor de proiect cu crearea de faze, subfaze dacă se dorește acest lucru. Scopul acestei cerințe este acela de a facilita crearea în SocrateCloud a unor  proiecte cu o structură ierarhică complexă ( faze, subfaze, detalii de subfaze ), proiecte des întâlnite în zona construcțiilor.

Cerințe preliminare:

Alte precizări:

1. Structura de import

2. Fișierul de import - mapat pe structura de import creată la punctul 1.

3. Import temporar 

4. Import efectiv din tabela temporara

Datele astfel importate sunt vizibile în fereastra Proiect / tab-uri aferente.

Începând cu v21.04 a fost îmbunătățită funcționalitate de Import Detalii Proiecte cu reguli de completare a următoarelor câmpuri:

Import Note Contabile

1. Structura de import

2. Detalii - Fişierul de import pentru structura de import predefinită "Import Note Contabile"

În cazul în care se utilizează tranzacții cont-cont corespondent, la import trebuie indicate ”perechile” de linii = conturi corespondente prin folosirea câmpului "Nr.Jurnal", care trebuie să conțină doar 2 linii. 

Fiecare jurnal importat trebuie să aibă maxim o pereche de linii Debit-Credit. La rândul lor, jurnalele pot fi grupate pe o notă contabilă în calup. Detalii în Transferuri Contabile.

Note : 

                   Începând cu v19.08, a fost eliminat din structura de import a notelor contabile câmpul Centralizator. Pe notele importate, va fi preluat centralizatorul setat la nivel de document. 

                   Titularii pe care structurile de import conțin deja câmpul Centralizator (constant sau completat în fisier), nu vor fi afectați de această modificare, deoarece la procesul de import se preia centralizatorul de pe tip document.

Import Necesare Aprovizionare

Începând cu versiunea 17.12 este disponibilă structura și fereastră de import pentru Necesarele de Aprovizionare.

Începând cu versiunea 19.07 în structura de import au fost adăugate 2 noi coloane, utile în cazul în care există 2 sau mai mulți utilizatori cu același nume și prenume definiți în SCloud in ferestra Utilizatori. Cele 2 coloane sunt:

Import Recepții

Începând cu versiunea 21.05 a fost adăugată funcționalitatea de import recepții cu posibilitatea de a efectua automat și asocierea cu comanda/comenzile furnizor sursă.

Structura care se folosește este următoarea:

Fișierul încărcat se vizualizează în fereastra numită ''Import Recepții''

Structura import stocuri soref

3. Import temporar (ImportFileLoader)

4. Import efectiv din tabela temporara

Datele din fişierul importat se constituie în înregistrări în fereastra Import Plăţi, din meniul SysAdmin -> Date -> Import Date.  Vor fi generate atâtea înregistrări câte linii conţine fişierul importat. 

Se deschide una dintre înregistrari şi se apasă butonul Import Plăţi.

Se va deschide fereastra procesului de import plăţi.

Se completează câmpurile:

Se apasă butonul Start pentru a se genera înregistrările.

Va apărea un mesaj privind numărul erorilor - dacă există, numărul documentelor inserate şi a celor procesate (finalizate).

Import Bonuri de Primire/Stocuri/Bonuri de Consum

1. Structura de import

2. Fişierul de import pentru structura  Import Stocuri cu BP SocrateCloud

Pentru importul final se apelează procesul/butonul ''Importă'', iar ca rezultat vom avea:

Parametri pentru procesul/butonul de import:

Reguli de generare recepție:

Legătura cu linile de Comenzi furnizor

Observații:

Pentru liniile de recepție pentru care nu au fost identificate linii de comenzi furnizor deschise, cu care se poate realiza asocierea, se returnează mesaj în câmpul de mesaje eroare aferent liniei. Mesajul nu este blocant, dacă procesul de import se realizează cu parametrul Importă recepție fără comandă = Y 

Import Previziuni Vânzare

Se pot insera previziuni de vânzare în fereastra Previziuni Vânzări.

1. Structura de import

2. Fișierul de import 

3. Import temporar 

4. Import efectiv din tabela temporară

Opțiuni import:

Înregistrările care nu au putut fi importate, vor avea Importat = Nu și vor conţine mesajul de eroare indicat în câmpul "Mesaje Eroare".

Toate previziunile de vânzăre importate cu succes se vor putea vizualiza în fereastra standard de Previziuni Vânzări.

Import Lead

Importul se realizează similar cu restul importurilor de date. Fereastra temporară: Import Lead.

Anexat regăsiți detalii privind structura fișierului de import standard "CRM Structuri import Lead"

Regulă: Se va folosi numai combinația de câmpuri Denumire Terț Potențial + Denumire Contact Potențial SAU Denumire Terț + Denumire Contact SAU Cod Terț + Cod Contact.

Informațiile trecute în câmpurile Denumire Terț Potențial + Denumire Contact Potențial se vor importa în fereastra de lead pe câmpurile de tip text (Denumire Terț/Denumire Contact), cele trecute în fișier în câmpurile Denumire Terț + Denumire Contact și Cod Terț + Cod Contact se vor importa pe câmpurile cu funcționalitate (Terț/Contact).

Reguli:

Import Sesizări

Importul se realizează similar cu restul importurilor de date. Fereastra temporară: Import Sesizări.

Reguli:  


Reguli de preluare a societății la importul de seizări/sarcini:

Prioritate 1:  Societatea specificată în fereastra procesului “Import Cerere”

Prioritate 2:  'Cod Societate' sau 'Denumire Societate', specificate în fișierul de import

Prioritate 3:  Societatea de logare, dacă nu s-a indicat societatea în niciuna din formele de mai sus.



Wizard Import Date

Se poate accesa din meniu: SysAdmin/Date/Import Date/Wizard Import Date. 

Prin acest formular utilizatorii de SocrateCloud pot face import de date din fișiere externe. Acest mecanism se poate folosi pentru orice fereastră/tab din cadrul sistemului la care utilizatorul are acces în mod uzual, cu limitarea la tab-urile a căror tabelă are cheie primară formată dintr-o singură coloană (ID).

Utilizatorul trebuie să selecteze fereastra obiectului care se importă și tab-ul unde este afișat obiectul.

Selecția ferestrei se face dintre toate ferestrele disponibile pentru titular, conform componentelor la care are acces titularul (nu doar cele la care are acces utilizatorul).

Selecția tab-ului se face dintre taburile ferestrei care nu sunt read-only și care au la bază o tabelă cu cheie primară bazată pe o singură coloană (ID).

Utilizatorul va indica:

Datele din fișierul de import se încarcă într-o tabelă de import în baza de date și se afișează utilizatorului exact așa cum apar în fișierul de import. Acesta are posibilitatea de a le edita. Editarea se face ca text pe datele așa cum sunt încărcate din fișier. Modificările se salvează în baza de date și vor suprascrie datele originale.

La acest pas se vor prezenta toate coloanele din fișierul de import pentru a se face corespondența cu câmpurile obiectului din SocrateCloud.

Efectuarea mapării se poate face de la zero sau folosind o mapare salvată de la un import precedent.

La încărcarea unei mapări salvate se vor aplica mapările pentru coloanele din fișierul de importat care se regăsesc și în maparea selectată. Coloanele din fișierul de importat care nu se regăsesc în maparea selectată vor rămâne nemapate și vor trebui mapate manual. De asemenea, coloanele din maparea încărcată care nu se regăsesc în fișierul de importat vor fi ignorate.

Nu este obligatoriu să se mapaze toate câmpurile din fișierul de import. Câmpurile care nu vor fi mapate vor fi ignorate la import.

După efectuarea mapării, utilizatorul va putea opțional să o salveze, sub forma unui fișier de tip json, pentru a o folosi la importuri viitoare. Maparea salvată va putea fi folosită doar pentru același obiect de importat pentru care a fost creată. Maparea de la un import pe o fereastră standard poate fi folosită la import și pe o fereastră custom, dacă este definită pe aceeași tabelă.

La mapare se vor aplica următoarele reguli:

La acest pas se indică modalitatea de import.

Comportamentul pentru modalitatea de import este următorul:

Pentru modalitățile de import care fac actualizare va trebui să indicați care coloană din fișierul cu date va fi folosită pentru a identifica înregistrările existente. 

La acest pas trebuie făcută validarea datelor de import. 

Opțiunile de validare sunt:

Într-un grid vor fi afișate datele din fișierul de import. Dacă la validare există erori acestea se vor putea vedea în coloana Mesaj eroare din gridul cu datele de import.

Utilizatorul va putea edita datele de import pentru a corecta erorile.

Validarea este obligatorie. Dacă nu face validarea și nu sunt toate înregistrările valide nu se poate da drumul la import.

Pornirea importului se va face cu indicarea următorilor parametri de import:

Pentru modalitățile de import care fac actualizare va fi obligatoriu să se indice câmpul/câmpurile pe baza cărora să se identifice înregistrarea existentă. Acel câmp/câmpuri trebuie să identifice în mod unic înregistrarea existentă.  

La terminarea importului, utilizatorului i se va afișa automat pasul acesta unde va putea vizualiza rezultatul importului. 

Rezultatul va afișa următoarele:

De asemenea, se va putea vedea rezultatul importului pe fiecare înregistrare din fișierul importat.


Fereastra Import date

Încă de la primul pas din definirea unui import de date se va crea o înregistrare în fereastra import date. Pe măsură ce utilizatorul configurează parametrii importului în wizard, aceștia se vor stoca pe această înregistrare. În afară de parametrii din wizard și rezultatul importului, se vor stoca și data și ora finalizării importului.

Toate importurile definite prin intermediul Wizard-ului de import date, indiferent de starea în care se află, se pot vizualiza în acestă fereastră. 

Se pot șterge importuri din această fereastră cu excepția celor care se află în starea ”În derulare”. Ștergerea se face prin intermediul butonului de ștergere din bara de instrumente.

Pentru oricare dintre importuri se poate accesa Wizard-ul de import date pentru a putea relua setarea parametrilor de import sau a vizualiza parametrii și rezultatul importului.


*Se va implementa într-o versiune viitoare:

Proces Ștergere Import Date

Acest proces va fi folosit pentru a șterge programat în calup importuri finalizate după criteriile:

Procesul va fi apelabil din meniu cât și din Scheduler.