טל עליו השלום, ניגש עם המתכון הזה לתחרות הפויקה הטוב של קיבוץ כפר עזה, והיה מנצח בטוח... אם אח שלו, דקל, לא היה מלשין עליו שהוא רימה ולפני שהכניס את הבשר לפויקה בישל אותו במכשיר הסו-ויד בניגוד לכללי הפורמט.
במתכון שלפניכם אפשר לוותר על הסו-ויד, וגם על הפויקה, ואולי עדיין לזכות בתחרות כלשהי!
לבשר מפורק
1.5-2 ק"ג בשר בקר – יכול להתאים כאן אונטריב, כתף מס' 5, אסאדו או בשר ראש
1 בצל גדול
5 שיני שום
4 ס"מ ג'ינגר
2 מקלות סלרי עלים
1/4 כוס רוטב סויה
1 כף סילאן
מלח ופלפל
ללחמניות באן (מספיק לכ- 12 לחמניות או 15 קצת קטנות יותר)
3.5 כוסות קמח
שתי כפות סוכר
כף שמרים יבשים
כוס ורבע מים
רבע כוס שמן
חצי כפית מלח
1. מחממים סיר כבד, שמים קצת שמן וצורבים את נתח הבשר כ-3 דקות מכל צד עד שזהוב.
2. מוציאים את הנתח, מוסיפים עוד טיפה שמן לסיר ומטגנים בצל, שום, גינג'ר וסלרי.
3. מחזירים את הנתח לסיר ומוסיפים רוטב סויה, סילאן ומים לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר רך מאוד.
4. מוציאים את הבשר לקרש חיתוך ומפרקים לסיבים בעזרת מזלג או עם הידיים.
5.אפשר לסנן את הנוזלים שנשארו בסיר, ולערבב חלק מהם עם הבשר המפורק עד למרקם שרוצים.
טל נולד ב-1977 באשלים, לדב ז"ל וליאורה אילון, אח להדס. כשהיה בן שנתיים עברה המשפחה לכפר עזה, שם נולדו אחיו דקל ורון. חבריו לקבוצת שקד מספרים עליו שהיה חבר טוב, תמיד ראשון לעזור ובעל חוש הומור ייחודי ואגדי. ביחד עלו לכיתה א׳, למדו בבית הספר שער הנגב, עברו לנעורים ושטו לטיול המסורתי ביוון בסוף י"ב. מגיל הצבא ולאורך שנים רבות נפגשו חברי קבוצת שקד בסופי השבוע לבירה וקפה אצל טל במרפסת.
טל התגייס ליחידת שמשון אך היא נסגרה והוא הועבר לדובדבן. הוא יצא להכשרות רבות בניהן קורס חובשים ולאחריו המשיך לחפ"ק של ארז גרשטיין ז"ל בלבנון. לאחר שירות קרבי בצה"ל וטיול בעולם טל חזר ב 2001 לכפר עזה עם ניצני הרסטות שגידל בטיול, ועבד בסינקופה וב'חטיבון'.
בשנה זו הכיר את מזי, הם עבדו יחד בחינוך וקצת לפני אוגוסט 2003 טל החל את לימודיו במכמורת. טל למד מדעי הים ונעשה איש ים אמיתי, מכור לדיג ומורה נערץ לשייט. חבריו להפלגות מספרים עליו: "הוא אהב את החיים בים, לצלול, לשוט למקומות חדשים, להגיע למפרצים קסומים, לעשות קפיצות ראש וסלטות מרהיבות למים ולדוג. כמה שהוא אהב לדוג! הוא נהג להגיד לנו שאם הפלגנו ממקום למקום בלי לדוג, סתם בזבזנו דרך. טל היה אהוב מאוד על הסטודנטים, תמיד דאג להם, לימד אותם על הים, על שגרת ההפלגה, תיקון תקלות, בישולים ועוד ועוד. האיש המיוחד והאהוב הזה היה חלק בלתי נפרד מאנשי הים בפקולטה למדעי הים במכמורת."
באוגוסט 2012 קבעו מזי וטל את ביתם בכפר עזה יחד עם שלושת ילדיהם גלי, רועי ורותם. בשנים האחרונות טל עבד בנמל אשדוד, השלים את בניית הבית בכפר עזה וטיפח אינספור תחביבים – קרוספיט, בישול, פולו קיאק, כדורגל ועוד. טל אהב את הקיבוץ והקהילה, ונודע בתחפושות מושקעות לפורים, בתפקיד קשר אגדי בקבוצת הכדורגל 'שועלי כפר עזה' ובהובלת אירועים קהילתיים וחגים בקיבוץ. טל האמין בכוח של הקהילה, נרתם לכל משימה, היה חבר הנהלת הקיבוץ ומתוקף זה גם חבר בהנהלה העסקית. היה לו חשוב למצוא את הזמן ללמוד, להכיר, להעמיק בנושאים שהיו על סדר היום מתוך הבנת גודל האחריות.
בין כל עיסוקיו הרבים והמגוונים טל היה מפקד כיתת הכוננות של כפר עזה. בבוקר של השבעה באוקטובר הגיע בין הראשונים לנשקייה ויצא להילחם עם חבריו במחבלי חמאס. גם לאחר שנפצע המשיך לפקד על כיתת הכוננות ולהזהיר קיבוצים שכנים. במותו הציל חיים.
"גיבורה בת 15" - התוכנית גיבורים עם גלי אילון, בתו של טל.
טל במטבח הספינה - משלב בין הבישול להפלגה