VM dag 5 - Underlige utsettelser pga ....

Publiseringsdato: 10.aug.2018 12:38:02

I flere dager har det vært varslet mye vind i dag slik at vi regnet med en utsettelse da vi sto opp, men ikke hadde vi drømt om den utviklingen som har skjedd. Klokken er nå 14, og det blåser fra 8-10 med 11-12 m/s i kastene. Bølgehøyden vi ser fra land er under en meter. Alt dette er som varslet. Men vi holdes vist på land av noen nye tyske forsikringsregler/lover. Fordi det frivillige redningsselskapet har ute et varsel på sine nettsider om at det er fare for mye vind og høye bølger kan ikke regattaledelsen sende oss ut før det varselet blir fjernet??? Det ligger etter sigende en båt ute på havet (så langt ut at den ikke er synlig fra land) som sier at der ute er det opp til 2,5 m høye bølger, og derfor er varselet lagt ut. Problemet for oss på land er at vi ikke skjønner hvordan det kan styre VM siden banen ikke skal ut på havet, men skal legges oppunder land. Nå vet vi ikke helt hva som skjer fremover fordi varslingstjenesten blir ikke oppdatert før kl. 17, så før det slippes ingen e-joller på vannet.

På trenermøtet kl. 09.00 ble det gitt beskjed om at det ikke var lov til å gå på vannet før kl. 14.00 som betød at første mulige start skulle bli kl. 15.00. Hovedgrunnen er vind på 26 knop som var varslet kl. 11. Vinden og regnet kom som varslet og etter det har vinden gått jevnt nedover, men det blåser fortsatt bra på land. Vinden kommer fra syd-sydvest så den kommer skrått over land ut over havet. Pr. nå er det mindre bølger og omtrent samme vind som det var når de arrangerte lagseilingen den 5. august. Forskjellen er at da lå det ikke ute noe farevarsel.

Siste beskjed nå er at vi kan forvente et race kl 18.00 dersom bølgene har gått ned, men dersom tendensen viser det motsatte har de sagt at de kan avblåse før. Vi får håpe det blir seiling - for dere som har reist til Hvasser for å trene i store bølger så kan vi melde at slik bølgene er nå ville dere ha blitt skuffet.

Vi håper fortsatt på seiling i dag, men ....