VM dag 4

Publiseringsdato: 12.jul.2017 07:01:44

Lars Johan Brodtkorb klarte endelig å få en spiker i VM. Han vant dagens siste race suverent i VM´s andre race med vind over 5 m/s. Aleksandra Gulbrandsen likte seg og mye bedre med litt vind og var igjen oppe og rundet helt i toppen. Både Laila Vevstad og Linnea Bartho fikk sitt nest beste race i dette VM, men det var i dagens første hvor det blåste lite. Sammenlagt ligger Lars Johan fortsatt på 2. plass, og har fortsatt muligheter for seier men alt avhenger av vinden vi får siste dag. Aleksandra, Laila og Linnea ligger også sammenlagt omtrent som i går, men listene vil endre seg litt i morgen med det 9. racet fordi da får seilerne stryke de to dårligste racene sine.

I dag var det meldt ekstremt lite vind fikk ve beskjed om på trenermøtet på morgenen. Det sier litt at regattasjefen vurderte AP på land når vi har seilt i så lite vind som vi har gjort til nå. Vinden var meldt å øke til 10 knop/ 5 m/s rundt kl. 15. Det ble ingen AP på land og seilerne kunne gå på vannet litt før 12. Jentene hadde første start og alle de norske var omtrent først på vannet klare til å prøve seg igjen. Lars Johan tok det som vanlig litt mere med ro og gikk ut tdlig til ham å være, men sist i dag og. Guttene har andre start.

Jentene trengte to generelle tilbakekallinger før de kom seg avgårde på kryss i race 7 i dette VM. Det så ut som alle tre fikk relativt bra starter på høyresiden av banen. Aleksandra går helt høyre sammen med Marissa Roch fra Tyskland, og de ligger helt i toppen på høyresiden - dessverre kom de som gikk venstre først til merket og Aleksandra rundet 18, Laila 41 og Linnea 49. I den lette vinden tapte Aleksandra endel på første lens og rundet ca. 37 på gaten, men hun seilte seg opp til 30 i mål, som er hennes beste resultat i de lette vindene. Etter å ha rundet ca. 45 seilte Laila seg opp til 39 i mål som er hennes beste resultat så langt. Linnea fikk også et godt race og gikk inn til 47. plass.

Guttene trengte også 2 generelle tilbakekallinger før de kom seg avgårde kl. 14.25 ca. en time etter det de kunne ha vært. Alle de guttene som kjemper i toppen med unntak av Lars Johan gikk høyre på banen. Det viste seg at det ikke var planlagt. Lars Johan hadde feil tid på klokka, og når de andre startet hadde han enda 8 sek til hans skulle starte på sin klokke - ikke akkurat drømmestart når du er avhengig av et godt resultat. Alle konkurrentene runder topp 10, mens Lars Johan runder første kryss som 39. Det er tett mellom seilerne i midten av feltet, så Lars Johan rundet første gate 29 etter å ha vært 42 på sløremerket. Dessverre for nordmannen tok Sven tilslutt seieren i racet og øker avstanden til Lars Johan som ble 22 i mål og måtte stryke dette racet.

Før andre race tok vinden seg litt opp. På land føltes det som det burde vært O-flagg og fri pump, men på vannet strevde seilerne med å henge ned båtene uten fri pump. Jentene blir får generell tilbakekalling mens gutta passerer målstreken i sitt race. Jentene kom avgårde 15.25 for 8. race i noe vi endelig kan kalle ordentlig vind. Aleksandra fikk nok en god start, og vi vet at hun mestrer bedre disse forholdene. Første kryss runder hun nummer 6, og viser at å seile kryss i vind er noe hun kan. Laila rundet 46 og Linnea 51. Det løyet litt underveis i racet, og Aleksandra falt til 15 i mål, men veldig godt å avslutte dagen tilbake i toppen av racene. Laila og Linnea klarte seg også veldig godt til tross for mye vind og seilte inn til hennholdsvis 47 og 51 i mål.

Guttenes startprossedyre for race 8 settes igang kl. 15.35, men denne blir generell tilbakekalling. Neste startforsøk kommer godt avgårde, og Lars Johan får en knallstart og er først ut på høyre side. Han holder ledelsen oppover hele kryssen. Rundt første merkerunding er han likevel søkk borte for kikkerten. Når vi har telt til 50 og han ikke har dukket opp må det søkes forover i feltet og heldigvis var han lengre framme. Han ledet bare med så mye på kryss at han smatt forbi skult av seilere som krysset mot merket. Til gaten kom Lars Johan først 10 sek foran Emil Munch. Sven rundet 29 og Fabian 36. Emil hadde ogå et bra førsterace i dag med en 5 plass så han blander seg inn i medaljestriden etter dagens seilinger. På andre kryssmerkerunding leder Lars Johan med 16 sekunder på Emil, Albin runder 6, Sven 23 og Fabian 29. Lars Johan vinner klart i mål, men både Sven og Fabian seiler seg godt opp og går i mål på 10. og 18. plass. Dette betyr at pallen på ingen måte er avgjort på guttesiden, men både Emil og Lars Johan trenger vind for å holde seg på pallen med sikkerhet. I toppen på jentesiden er heller ingen medaljer fordelt, så morgendagen byr på litt mer spenning enn supportere kan klare.

I kveld hadde det norske teamet fellesmiddag på en deilig restaurant rett ved seilforeningen. Linnea har fått far og lillesøster på plass så nå var vi 12 til bords. Lars Johan valgte å bruke kvelden til forberedelser før den avgjørende siste dagen. Vi hadde en veldig hyggelig kveld med mye god mat.