Lag NM Europajolle - Gull til Bærum Seilforening

Publiseringsdato: 05.okt.2012 12:41:14

Bærum Seilforening seilte inn til NM gull for lag og brøt dermed Christianssand seiersrekke etter tre strake. Bærum seilte godt og jevnt og vant 14 av sine 16 dueller. Kun Horten seilforening, som til slutt endte på tredje plass, greide å overliste Bærumsguttene i sine interne oppgjør.

Det ene av de to kretslagene fra Oslo og Akershus Seilkrets seilte inn til sølv, mens fjorårets vinnere fra Christianssand Seilforening endte til slutt på fjerde. Laget til Arendals Seilforening nådde ikke helt opp denne gangen.

Gull vinnerne fra Bærum Seilforening. Fra venstre: Martin Mejlender-Larsen, Torstein Fagerlund, Emil Fadler Kvamme og Endre Nordstrand. Regattasjef Ole Richard Mortensen, som loste arrangementet vel i havn, bak til høyre.

Hove Gård dannet en flott ramme rundt mesterskapet. Hele 9 lag med 4-5 seilere på hvert lag stilte til start på Revesandsfjorden lørdag formidag. Det var flotte, men krevende forhold med skiftende vind hele dagen. Banemannskapene hadde nok å gjøre med å korrigere banen etter vinden for å gi seilerne så like forhold som mulig. Søndagen var det mindre vind og banen ble kortet inn for å bli ferdige innen den fastsatte tidsfristen.

Det ble seilt til sammen 18 runder a 4 starter. Ett lag sto over for hver runde. Totalt 72 starter hvorav 44 ble gjennomført lørdag og resterende 28 søndag. Se resultatlistene for full oversikt.

NM for lag er den eneste lagkonkuransen for Europajolleseilerne på nasjonalt nivå, og seilerne setter pris på konkuranseformen. Erfarne og mer uerfarne seilere møtes og utveksler erfaringer på et helt annet nivå enn i individuelle konkuranser, og laget tar i større grad foreldrenes rolle som støtteaperat.

Tett ved fjerde og siste merke før mål. Det ble mange jevne og spennende målganger i løpet av NM helga.

Les mer på asf