Magnus leder VM 2011

Publiseringsdato: 11.aug.2011 20:04:36

Torsdag 11. august.

Dette ble Magnus sin dag!! Foto: Y Brodtkorb

I dag var det om å gjøre å komme seg tidlig opp. Første start skulle gå kl 0800, med briefing kl 0630. Vinden fra nord som har vært bra hver morgen, var litt tammere i dag, men seilerne gikk på vannet kl 0700 klar for en tidlig økt.

Første start i dag var for jentene. De kom av gårde på ca 3 m/s fra nord. Av de norske jentene var det Johanne som var en stor positiv overraskelse med sterk seiling. Hun lå topp 15 hele veien, og endte til slutt på en super 12. plass i mål! Katrine seilte også veldig bra i den lette vinden, og ble nr 14 i denne seilasen. Karianne ble 22, mens Martine og Nora endte omtrent midt i feltet.

Den første guttestarten gikk kl 0815 i 3 m/s. Her startet Martin, Endre og Jon Aksel. Vinden løyet, og arrangøren valgte å avkorte løpet med målgang i gate. Best av de norske ble her Martin! Endre og Jon Aksel kom lenger bak i denne lette vinden og svært vanskelige forholdene.

I gutteklassens andre start seilte Magnus meget sterkt i 2-3 m/s. Etter at vinden løyet, ble det valgt å avkorte også dette løpet. Magnus gikk i mål som nr 5, veldig bra! De andre norske endte her mellom 25 og 40.

Etter at en seilas var gjennomført for alle ble seilerne sent på land. Da var det å vente på sønnavinden.

Kl 1230 lå det ok vind fra syd på vannet og seilerne ble igjen sendt ut.

Jentestarten gikk, som for alle dagens seilaser, på blackflag. Nå fikk seilerne ca 6 m/s. Katrine seilte best av jentene i dette løpet. Hun endte på om lag 14. plass. De andre norske jentene ble litt lenger bak, med Martine best om lag i midten av feltet.

Guttene kom i gang med sitt første heat med Martin, Jon Aksel og Endre. Martin viste at han trives bedre når det kommer litt mer skikkelige forhold. Han seilte sterkt og kom inn til en fin 4 plass. Her ble Jon Aksel nr 20 og Endre nr 40.

I andre gutteheat kom igjen Magnus svært bra ut. Han lå 4 i store deler av seilasen, men klarte å seile seg opp til en meget sterk 2. plass! Veldig bra!

Tredje start for jentene kom i gang på ca 7-8 m/s. Dette ble ikke de norske jentenes store race. Men Katrine seilte igjen best av de norske.

Første guttestart, siste seilas i dag Martin kom igjen godt i gang og seilte seg hele tiden oppover og endte på en sterk 5 plass. Her fulgte Jon Aksel godt opp med en 13 plass. Endre ble nr 26.

Andre guttestart, siste seilas. Magnus var igjen tidlig ute i starten og lå lenge på tredje plass og seilte sterkt. Han knakk til med en spiker til slutt! Håvard ble 11, Nicholas ble 14 og Lars Johan endte midt i feltet.

Oppsummert har dagen vært varierende, men slik det ser ut nå er Katrine beste norske jente på 17. plass, mens MAGNUS ANDERSEN LEDER VM 2011!!!