Isroser i Danmark...

Publiseringsdato: 22.feb.2013 17:02:28

Ice Camp lever opp til navnet! Til tross for noen få minus grader var det over 20 E-joller på vannet til første økt torsdag kl 11. Det startet med moderat til lett vind torsdag og seilerne måtte jobbe godt for å holde varmen. Det virker som det ikke er noe stort problem. Alle som er her er ivrige etter å komme igang på vannet og innsatsen er høy. Da seilerne kom inn til lunsj torsdag var det med istapper etter bommen og dekket av båten kunne gjerne skrapes med isskrape dersom man ønsket det. Etter lunsj torsdag og fredag har det vært flere E-joller i aksjon for da kommer de lokale danskene som har vært på skolen først for å trene.

Michael står for matlagingen i år som i fjor og standarden er høy. Middag torsdag var svinekam med to typer poteter og rødkål. Til lunsj i dag fredag fikk vi kebab-burger alt laget fra bunnen i seilforeningens utegrill. Nå ligger kjøttet til kveldens middag allerede og god gjør seg på grillen og ryktene sier at det blir fløtegratinerte poteter til.

Til tross for stabilt minus 2 grader i dag virker det varmere fordi det er svært lite vind. Båtene kommer inn uten ny is, men seilerne er kanskje litt kjøligere siden det ikke blir like mye jobbing i 1-2 m/s. I løpet av dagen har det kommet flere svenske og danske seilere og fra i kveld er det helt fullt på alle rom på seilforeningen. Det er så mange her at 8 norske og 17 svensker er innkvartert i noen innleide sommerhus ca 5 min unna.

Når treningen starter i morgen er det også mange optimister, Zoom8, lasere og 29'ere på plass så da er det ca 70 seilere i aktivitet. Av disse er ca 35 E-joller (får ta en opptelling i morgen)