Nora avsluttet EM flott og endte på 4. plass

Publiseringsdato: 13.jul.2015 09:40:21

Nora Johanne Brodtkorb har som eneste norske seiler representert Norge på en flott måte i Platja d'Aro. Hun hadde en super siste dag på vannet og seilte seg inn til 4. plass sammenlagt og 4. plass for EM U17. Det var ingen forskjell på de topp fire seilerne i de to klassene. De beste jentene i EM i år var alle født i 1998, bare Laura Oliva Vidal fra Spania klarte å blande seg inn mellom 98'erne med en 5. plass overall. Seilerne gikk på vannet til planlagt tid i lett vind den siste dagen. Det første racet ble spesielt for mange av de beste seilerne så langt i mesterskapet både på gutte- og jentesiden. For jentene lønte det seg å gå høyre, og det var veldig lett vind så mange andre seilte fortere enn de som hadde ligget i toppen til nå. Nora klarte seg bra og fikk en 12. plass som ble hennes strykregatta. Det var det samme for guttene, lett vind og mest lønsomt på høyresiden. Det var mange som seilte veldig bra i lett vind som ikke hadde fått vist seg fram tidligere i mesterskapet. Før de to siste racene for dagen ble banen flyttet fordi vindretningen endret seg, men vinden økte ikke veldig mye. Nora avsluttet EM med 6. plass og en suveren 3. plass i siste race bak vinneren Anna Munch og Irene Gonzales fra Spania. Hun hadde god kontroll på de nærmeste svenskene som kunne tatt fra henne 4. plassen sammenlagt.

Vinner i jenteklassen ble i år Anna Munch fra Danmark med Vilma Bobeck på andre plass og Celina Brulin på tredje plass (begge Sverige).

I gutteklassen var det Albin Johnson fra Sverige som ble Europamester overall etter å ha ligget topp tre under hele mesterskapet. Andre plassen gikk til Emil Munch og tredje plassen til Mads Frøskjær (begge Danmark). I EM U17 for gutter var det Kristian Præst fra Danmark som vant foran Albin Börjeson fra Sverige og Kenneth Fredriksen fra Danmark.