Vellykket StorNM for Europajollene

Publiseringsdato: 06.sep.2014 09:41:38

I midten av august satte de norske europajolleseilerne kursen for Stavanger. 24 seilere fra hele landet var påmeldt. Siden jentene ikke er mange nok til å få gyldig NM seiler gutter og jenter sammen. Det var satt av tre dager til seiling i Stavanger. Fredagen var det vind fra 6-11 m/s, lørdag ca 4-6 m/s og søndag fra 4-2 m/s altså jevnt dalende utover helgen. I Stavanger er det ganske langt ut til regattabanen. Dersom du seilte ut brukte du mellom 60-75 min til baneområdet i den vinden som var under NM. Arrangørene fikk avholdt 3 race fredag, 4 race lørdag og 2 race søndag.

Det var som vanlig ganske jevnt i toppen når e-jollene samles. De det sto om helt i toppen var Lars Johan Brodtkorb, Håvard Aker, Kristoffer Rosmo, Henrik Andersen og Nora Brodtkorb. Henrik Bucher gjorde "comeback" i Stavanger og viste at selv uten så mye trening er det mulig å hente fram gode resultater, men han var ikke like jevn som forrige sesong uten tid i båten i år (ble 6 sammenlagt). Etter 9 race var det Lars Johan som sto igjen på toppen med 14 poeng. Håvard A. tok sølv med 21 poeng og Kristoffer seilte inn til bronse med 25 poeng. Henrik A tok fjerdeplassen med 31 poeng. Nora ble beste jente og vinner av Lindapokalen på en 5. plass sammenlagt med 34 poeng. Kristine Gustavsen ble nummer 2 av jentene og Aleksandra Gulbrandsen ble nummer 3.

Lørdag ble det arrangert en regatta i RS Feva hvor sammenlagt lederen for hver klasse i NM tok med seg en makker og seilte mot hverandre. For e-jolle klassen stilte Kristoffer Rosmo som sammenlagt leder sammen med Henrik Andersen. Gutta seilte strålende og gikk av med seieren i konkurransen. Skikkelig moro at e-jolle seilerne vant i Feva også.