Siste treningsdag i Brest

Publiseringsdato: 17.jul.2013 23:34:03

Dagene flyr i Frankrike og i dag har det vært siste dagen med reparasjoner og kos før det braker løs i morgen. Det er varmt om kveldene og ikke så lett å komme seg i seng så da er det deilig at det er rolige morgener. Klokken halv ett møttes trener og seilere til en kort briefing før 3 ½ times økt på vannet. Vi seilte ut til baneområdet som er rett utenfor Brest sentrum ca ½ - 1 times seiling sørvest for seilforeningen avhengig av vind og strøm. Det er store forskjeller på høyvann og lavvann her noe som gir mye strøm når tidevannet går ut og inn. På treningen i dag ble det kjørt en del fartstester over hele baneområdet, og vi avsluttet med noen korte regattaer sammen med svenskene. Tilbake på land mellom kl. 16 og 16.30 var det bare tid til en kort briefing og en dusj før åpningsseremonien som startet kl. 18.00.

Åpningsseremonien startet med at de 11 nasjonene som deltar marsjerte fra strandpromenaden utenfor hotellet hvor de fleste bor og bort til seilforeningen. Det var en relativt kort og hyggelig åpning som ble avsluttet med drinker til alle. Det var litt morsomt at de som hadde gjort i stand til seremonien hadde flyttet opp de norske E-jolle flaggene og satt rett bak der det skulle skje. Det var nok noen som ikke kunne engelsk fordi flaggene til den internasjonale E-jolle klassen sto igjen på plassen med båtene.

Vi avsluttet kvelden med et godt måltid mat på hotellet og naborestauranten. Seilerne, søsken og trener spiste på naborestauranten for å få den maten de ville ha litt raskere enn de voksne slik at de kunne komme seg i seng i rimelig tid. Den voksne delegasjonen spiste på restauranten på hotellet som skal være en ganske eksklusiv restaurant. Den står bl.a. beskrevet i en guide over Bretagne som en av de 6 stedene det er anbefalt å spise i Brest. Maten var deilig, men det tar sin tid å få førsteklasses treretters. Vi var ikke ferdige med maten før halv elleve.

Nå er de fleste seilere og foreldre i seng – mette og spente for morgendagen.