Andre (hvile)dag i VM

Publiseringsdato: 08.aug.2011 20:14:00

Magnus på 4 plass rett før avblåsning. Foto Y. Brodtkorb

Mandag 8. august.

Dagen startet med sol og lovende forhold. Lite vind, men ifølge oppskriften skulle da vinden komme rundt kl 1200. Det var ikke mye vind til lunsj, men seilerne ble sendt på sjøen. Dessverre er arrangørene litt sene med å la seilerne gå på vannet i forhold til første start. Konsekvensen er at man har dårlig tid til forberedelser før første varsel.

Start for det første gutte heatet gikk med en litt skjev bane. Det ble en kanonstart for Martin!! Magnus, Lars Johan og Endre hadde også denne starten og kom bra av sted. På kryssmerket var Martin 3, Magnus 5, Lars Johan ca 11 og Endre ca 16. Et skikkelig uvær kom sigende over fjelltoppen ca 15 minutter etter start. Dette gav en vinddreining på 120 grader. Etter ca 30 minutter ble første seilas avblåst. På det tidspunktet lå Magnus som nr 4 og Lars Johan ca 15.

Uværet minnet mye om det vi hadde for 3 dager siden. Derfor valgte arrangøren å sende samtlige seilere på land. Dette var en rett avgjørelse ettersom vi for 3 dager siden fikk 25-30 m/s og kraftig regn. Da har man plutselige utfordringer med sikkerheten.

Alle seilerne kom seg våte, men trygt inn på land igjen. Deretter ble det ca 2 timers venting på at forholdene skulle bli bedre. Vinden døde ut igjen og skyene forsvant. Så kl 1630 bestemte man seg for å sette AP over A og dermed var det bare å pakke sammen igjen og dra tilbake til bosted.

Alle holder motet oppe og er klare for ny innsats i morgen. Da ser værmeldingen lovende ut igjen og vi håper på 3 bra race. Nå ligger man litt etter skjema, så det ser vel ut som om hviledagen onsdag blir en regattadag.

P. Martinsen

Foto Y. Brodtkorb