Dobbelt norsk på guttesiden før siste dag, men Gullet går til Danmark på jentesiden.

Publiseringsdato: 21.jul.2013 22:54:05

Trine Bentzen har ni poeng etter ni seilaser og leder med 13 poeng før en evt. siste seilas seiles for jentene. Denne kan Trine stryke uansett hva hun får, og har dermed vunnet allerede. Martine hadde ikke en god dag på vannet med tanke på medalje. Hun startet med en 7. plass som er ganske bra, men det hjelper ikke når alle konkurrentene er foran på lista. I andre race fikk Martine gult flagg i starten og måtte dermed trekke seg fra racet siden hun har et gult flagg fra tidligere i mesterskapet. Resultatet av dagen ble at hun har falt til 6. plass sammenlagt og har bare en teoretisk mulighet til å klatre til 4. plass sammenlagt igjen. Nora ligger fortsatt på 14. sammenlagt, men hun har hatt en bra dag på vannet med en 15. og en 6. plass i dag. Andrea avsluttet dagen med en BFD og ligger før siste dag på 42. plass sammenlagt.

Lars Johan leder fortsatt foran Håvard og Frederik Rask, men her er det tett etter at Lars Johan hadde en dårlig dag på sjøen. Lars Johan fikk 20 i dagens ene gutterace mens Håvard ble 10 og Frederik 4. Mathias Livbjerg seilte seg opp til en fjerde plass etter 2. plass i dagens race. Guttene var så hissige på startlinja i dag at til slutt sendte startbåten dem på land og lot jentene slippe til i isteden. Guttene trengte 5 starter, hvor 4 av dem var med Svart Flagg, før de kom av gårde på første race. Da de startet på nytt med generell tilbakekalling før race to hadde starterne nok. Det betyr at guttene bare har åtte race og en stryk nå, så potensielt kan det bli to race i morgen og da er alt åpent. Det er meldt omtrent samme vindforhold i morgen som det har vært i dag. I dag gikk ikke første start før nærmere kl. 17, og i morgen er tiden for siste start kl 16 så hva det blir av seiling får vi ikke vite før dagen er der.

Når seilerne møtte til briefing klokka 11 i dag så det mørkt ut for seiling. Vinden var svært svak, og den sto på en retning som normalt ikke gir seilbar vind her i Brest. Første beskjed var dermed at det kom ny beskjed kl 14. Mens vi ventet på vind slappet seilerne av med diverse aktiviteter – bading, tur på akvariet, Tour de France, lunsj og lignende. Da ny beskjed skulle gis var det enda ikke tatt noen avgjørelse og arrangement komiteen var på baneområdet for å vurdere forholdene. Men halv tre ble seilerne sendt på vannet og alle var raskt ute bortsett fra 5-6 båter som sto igjen på plassen uten seiler. En av båtene var Martin. Vi fikk tak i ham og ved hjelp av to mammaer og tauing til banen rakk han all moroa han også. Vel ute på banen viste det seg at det ikke akkurat var noen hast. Guttene var så ivrige på å starte at de lå laaang over linja maaange ganger. Det var ganske nervepirrende å måtte sjekke Black Flag Tavla 4 ganger etter norske seilere. Kun en ble tatt i alle omstartene – Balder  Da starten endelig ble sluppet var det ca 4-5 m/s og mange norske som fikk en dårlig start, men Lars Johan safet kanskje mest og startet med å måtte jobbe seg opp fra midt i feltet (ca 40). Simen var strålende fornøyd med sin første kryss og rundet 1. merke på mesterskapets beste runding for hans del på en 14. plass. Til første gaterunding kom Håvard på 14, Emil på 16, Lars Johan 29 og Simen og Martin et stykke etter det igjen. Det var så tett på begge bøyene ved runding at det var vanskelig å telle. Til andre gate kom Emil på 13, Håvard på 14 Lars Johan 26, Ole 49, Simen 50, Sander 51 og Christoffer 45. Martin snek seg forbi uten å bli telt og Balder var jo tatt ut i BFD. I mål ble Håvard 11, Emil 15 og Lars Johan 21. Alle fikk et poeng mindre etter at de med BFD i siste start var tatt ut av lista.

Jentene trengte en tilbakekalling før deres første start gikk av gårde. Martine rundet på 1. gate som nummer 6, Nora som 20 og Andrea nest sist. Før neste gate runding var Martine på 7. plass, Nora på 15. plass og Andrea det samme. Disse plasseringene holdt seg til mål. Nora ødela tikkeblokka i dette racet og kom for å få den fikset. Det gjorde at hun var opptatt utenfor beneområdet på le side når guttene fikk tilbakekalling nummer to på Black Flag før start på race to. Mens vi dro for å sjekke tavla tok Nora en toalettur. Da kom AP over A opp sammen med guttenes startflagg og alle vrengte rundt og dro mot land. Ja, alle unntatt Nora som var opptatt med sitt …… og dette var ikke riktig for signalet gjaldt ikke jentene. Når Nora var på vei nedover gikk plutselig 5 minutter’n til jentestart opp og Nora var alene på linja. Da ble det fart i trenerfeltet som suste nedover for å samle sammen jentene sine og få dem opp til linja. I det 4 minutters signalet kom var det 5 jenter klare til start så litt dramatikk ble det for jentene i dag. Martine rakk fram før starten gikk, men Andrea var en del båtlengder unna når starten gikk. Heldig for henne og noen flere ble det generell tilbakekalling og alle var dermed på plass før neste startsignal. Men for Andrea og 2 andre jenter var det ikke mye hjelp i å seile banen rundt fordi de ble tatt i BFD. For Martine ble andre starten ganske dramatisk. Hun ville ut i le samme sted som Nora. På lemerke var det ganske trangt og Martine og Nora kom litt for tett på hverandre. Vi har fått referert at banens strengeste dommerteam lå rett bak Martine i starten og ga henne gult flagg og dermed var racet over for hennes del. Nora kom seg ut etter en relativt dårlig start, men seilte godt på kryssleggen og kom opp helt i toppen. På gaten var hun 6, og denne plassen holdt hun til mål. Jentene var ikke på land før ca. 20 i dag, så for noen var det bare tid til litt mat og rett i seng. I morgen blir det en interessant dag.

Sjekk hjemmesiden for fullstendige resultater.

http://club.quomodo.com/srbrest-events/resultats_results/youth.html