Vellykket Ice camp og Ice cup i Århus

Publiseringsdato: 09.mar.2014 18:21:45

Det var i år som tidligere deilig å starte årets seilsesongen i Danmark. Torsdag og fredag i uke 8 trente Lars Johan, Håvard A, Kristoffer, Christian B. og Nora sammen med 6 andre svenske og danske E-jolle seilere. Jørgen Holm var engasjert trener, og Ylva+PA laget enkel lunsj til de som ville ha dette. Seilerne hadde to økter hver dag med lunsj på land og avsluttet når mørket kom klokka 17.30. Fredag kveld kom Kristine, Samuel, Erlend og Laila fra Arendal. Lørdag og søndag var det 27 E-jolleseilere som koste seg på fjorden utenfor Kaløvig. Alle de 9 norske seilerne var fornøyd med opplegget og dagene. Det var mye varmere i år enn i fjor, og heldigvis for seilerne hang ikke istappene tjukt på bom og tauverk i år. Håvard, Kristoffer og Christian måtte gi seg etter en økt søndag fordi fergen til Larvik går litt for tidlig på vinteren for en helgesamling når det også skal pakkes båt.

Ice cup ble gjennomført med 39 E-jolle seilere og en haug med Zoom8, optimister og 29'ere. I tillegg var det noen lasere, OKjoller og 49'ere.

Lars Johan, Nora og Kristine seilte helt i toppen lørdagen. Og her var det ikke noe "hvilefelt" - det var flere verdensmestere og europamestere i tillegg til alle de beste danske seilerne. Etter første dag med veldig lite vind ledet Lars Johan med Nora på 5. plass og Kristine på 6. plass. Søndagen rev det litt mer i seilene og var oppi 7-8 m/s. Lars Johan ledet klart når vi gikk til lunsj søndagen med Nora på en 6. plass. Kristine strevde litt mer når vinden tok seg opp og gikk til lunsj på 21. plass. Samuel, Erlend og Laila lå blant de 10 siste, men de hadde en fin første regatta for sesongen og lærte mye fikk vi inntrykk av. Det var en sosialt veldig flott sesongstart, og vi gleder oss til fortsettelsen. Denne helgen hadde Lars Johan og Nora samme utfordringer med tidsplanen som de andre gutta hadde forrige helg. Dersom det bare hadde blitt 1 race etter lunsj ville Lars Johan ha tatt seieren til tross for at han pakket båt, men de tok 2 race og Lars Johan endte på 5 plass med to DNC. Nora ble tilslutt 15 to DNC. Kristine seilte inn til jevne 20+ plasser når vinden økte og endte tilslutt på 22. plass. Resten av Arendalsgjengen ble 33, 34 og 35 med Samuel, Erlend og Laila. Alle tre fikk bedre resultater når vinden økte på.

Nytt av året var at det ble arrangert nattseilas for de som ville lørdag kveld. Til startlinje hadde de bundet mange lys til en line som ble sunket to meter ned i vannet. Merkene var Rib'er med lyskastere og det var satt opp store lyskastere på land slik at det skulle være mulig å se litt for foreldre på land. Alle deltakere måtte ha "knekk-lys" i masten som laterner. Det var ingen norske e-jolleseilere som deltok på moroa, de hadde behov for å hvile litt og være sosiale etter en allerede lang dag på sjøen. Kaløvig har et fantastisk seilanlegg med overnattingshytter med plass til nesten alle som deltok i helgen. Alle måltidene blir inntatt i en stor sal som er knyttet til en restaurant som drives på stedet. Det er derfor et sosialt sted å starte seilsesongen for både store og små.

Vi sees på Seilsørsamlinger, Frostbite og på Garda i påsken.