Mye bra av de norske i dag - Lars Johan nærmer seg Gustav

Publiseringsdato: 05.aug.2014 16:58:11

Nok en varm og solfylt dag er i gang i Nieuwpoort. Det er fortsatt lett vind som står på programmet i dag, noe som ifølge arrangørene er veldig uvanlig for denne tiden i Belgia. Men det er meldt muligheter for litt solgangsbris på ettermiddagen. Normalt er det vist mye mer vind og en god del regn her på denne tiden. En ting er sikkert - vi savner i alle fall ikke regnet. I dag gikk ikke første start før klokken 13.30. Dvs at man startet å gå på vannet klokken 12.00. Alt går i de vanlige rutinene her i Belgia nå så det eneste som endrer seg her er når det er lavvann og starttidspunktet som følger tidevannssyklusen for det meste.

Problemet for guttene i går når de skulle starte er at de er litt ivrige på start i tillegg til at de har en ganske kraftig medstrøm over linje. I dag gikk det bedre og de kom greit avgårde først i dag, men det ble tatt mange i BFD i dag og. Vinden på banen i første race var 3-4 m/s. Lars Johan og Jacob fikk begge to bra start i første, de andre norske var det ikke så lett å se i start øyeblikket. Lars Johan rundet sammen med 3 andre ganske likt både på første kryss og lens. Kristian Præst som ble beste rookie under VM ledet klart løpet fra første runding til mål. Lars Johan endte i mål som nummer tre. Ole ble nest beste norske i mål på 28 plass og hans nest beste plassering så langt, men det kommer flere gode derfra. Jacob og Samuel seilte også et godt løp og gikk i mål på henholdsvis 32. og 36. Samuel er heldigvis begynt å bli bedre etter sykdommen som satte han litt ut i begynnelsen av mesterskapet. Erlend, Kristian og Christoffer kom sammen i mål som 50, 54 og 55. Dette er også deres beste løp så langt i mesterskapet. Også i jentefeltet var det mye dansk i toppen i dag, og det kom fire danske først til kryssmerket med Nora som nummer 5. Det var ganske tett gjennom flere deler av løpet, men danskene klarte å holde Nora bak seg til mål så hun ble nummer 5. Laila seilte også et veldig gått løp og gikk inn til mesterskapsbeste til nå med en 23. plass.

Andre race gikk også greit avgårde for guttene i 2-3 m/s. Omtrent samtidig som andre race kom igang snudde strømmen her i Nieuwpoort. Nå er vannet på vei inn igjen etter at det var på det laveste ca kl 16.00. I dag er det Kristian Præst sin dag hos guttene han ledet klart også andre race til gaten. Lars Johan rundet ca 4 på første gate. Mot mål er det fortsatt Kristian som kommer først med Lars Johan på 3 plass. Gustav Wantzin har hatt sin dårligste dag så langt dette mesterskapet og har fått en 8. og 6. plass etter å ha rundet begge førstekryssene som 15. Men han leder fortsatt med 6 poeng på Lars Johan og 11 poeng på Kristian P etter 7 gjennomførte race. Det er gode takter å se ellers i guttefeltet også fra de norske. Samuel er veldig fornøyd med dagen etter å ha kommet rundt topp ti til første kryss i begge racene i dag. Han taper litt mot mål, men han er på god vei til å stabilisere racene i øvre halvdel av feltet. Andre race ble en 26. plass som er mesterskapsbeste så langt. Ole seiler også godt og får flere plasseringer på 20-tallet nå. I andre race ble han 24. i mål samme som hans beste fra i går. Jacob fikk nok en gang med en topp 20 plassering og fikk 18. plass i mål. Erlend er og veldig fornøyd med dagen, og klarte en 52. plass i siste race også. På land viser det seg at han har en protest på seg fra juryen. Erlend fikk problemer når han skulle gå i mål og skle inn i målbåten pga lite vind og strøm rett mot målbåten. Han ble dessverre disket fra dette racet på land. Kristian har fokusert på god teknikk på vannet i dag, og følte at det gikk veldig bra. Christoffer hadde en veldig bra første kryss i siste racet og føler han har hatt en bedre dag på vannet i dag enn i går. Han har det alltid fint på vannet og gleder seg til i morgen.

I jentefeltet er det noen flere som har kommet opp i toppen nå når vinden var løyet helt. Det er veldig mye dansk å se, men Nora er med selv om hun ikke rundet helt i toppen. Laila var litt for mye på i starten og ble dessverre tatt i BFD i dagens andre race. Ved rundting på gaten kommer Nora som nummer 9 og Laila lå noen og 20 plass. Jenteracet ble forkortet pga at vinden forsvant. De ble tatt i mål på sløremerket etter å ha seilt en innerloop. Guttene kom rundt hele banen før de ble tatt i mål. Siden det er så veldig tett i jentetoppen falt Nora etter dagen til en 5. plass, men hun er fortsatt godt med i medaljekampen. Hun har fem poeng opp til gull, tre til sølv og et til bronse overall. I klassen for seilere under 17 år holder hun nå en ganske klar bronseplass.

Ole har dessverre brukket en av skruene til mastefoten, så nå foregår det reparasjon for å få båten klar. Flere er involvert som konsulenter så vi håper det ordner seg slik at han får seilt i morgen. Det er noen her fra Belgia som skal sveise det for ham til i morgen slik at det skal være klart i morgen tidlig.

Kvelden ble avsluttet med Sailors Dinner her på klubben. Arrangørene har dekket og pyntet helt siden seilerne gikk på vannet. Rapport herfra følger i morgen :-)

Sammenlagt etter 7 race:

1. Gustav Wantzin DEN (14p)

2. Lars Johan Brodtkorb NOR (20p)

3. Kristian Præst DEN (25p)

15. Jacob Lepperød NOR (112p)

32. Ole Unger Weierholt NOR (176p)

44. Samuel Dalen Selås NOR (230p)

64. Erlend Nøss Rustekaas NOR (344p)

70. Christoffer Gurvin Skaaland NOR (371p)

73. Kristian Vale NOR (381p)

1. Kristine Mauritzen DEN (18p)

2. Anna Munch DEN (20p)

3. Cille Smedgaard DEN (22p)

5. Nora Brodtkorb NOR (23p)

34. Laila Cecilie Vevstad NOR (180p)