Fjerde (bade) dag i VM

Publiseringsdato: 10.aug.2011 18:39:03

Onsdag 10. august

Foto: Y Brodtkorb

Også i dag åpnet dagen med litt vind fra nord. Denne gangen valgte arrangøren å la seilerne gå ut såpass tidlig at man skulle legge en bane på nordavinden. Målet var og i alle fall få unna siste gutteheatet fra i går og jenteheatet, slik at alle stod med 2 fulle heat før en eventuell sønnavind.

Guttestarten gikk rett på blackflag. Her startet Jon Aksel, Håvard og Nicholas. Vinden var lett og løyende, med ca 3 m/s styrke. Alle våre kom ok ut. Vinden dreide en del, og den av de norske som var raskest til kryssmerket var Nicholas. Han var nr 15 på merket. Håvard og Jon Aksel rundet omtrent midt i feltet. Etterhvert gikk vinden ned til ca 2 m/s, men guttefeltet kom seg etter om lag 1 times seiling til mål. Nicholas ble best av de norske med en 16. plass.

Nicholas F. Martinsen beste gutt så langt. Foto Y. Brodtkorb

Katrine Johansen er beste jente i VM. Foto Y Brodtkorb

Jentefeltet startet også på blackflag. Det var tydelig at arrangøren fortest mulig ønsket å få av gårde heatene for å ikke tape mer tid enn man allerede hadde gjort… Johanne, Nora, Katrine, Martine og Karianne kom seg bra ut. Katrine og Karianne så best ut fra start, men de valgte litt forskjellig side av banen. Karianne gikk på babord side av banen, mens Katrine gikk på styrbord side og slo senere inn mot midtene. Laginnsatsen var bra, alle jentene rundet kryssmerket på øvre halvdelen av resultatlisten! Først på merket av de norske var Katrine. Utover i seilasen gikk vinden ned til 2 m/s, og det ble til dels ganske vanskelige forhold med opp mot 30-40 gr vinddreininger. Inn til mål kom Karianne først av de norske på en 14 plass. Katrine ble nr 16. Johanne (mesterskapsdebutant) kom i mål på ca 24 og Martine ble nr 30.Veldig gledelig var det at vår yngste mesterskapsdebutant i e-jolle, Nora Johanne fikk vist bra seiling! Hun kom inn om lag midt i feltet, veldig bra tatt erfaringen i betraktning, og hensyntatt at det her kun er de aller beste e-jolle seilerne i verden med!

Seilerne ble liggende å vente på vinddreiningen mot syd. De ble liggende lenge! Ikke bare lenge, men veldig lenge! Bading, væskeinntak, hviling, bading væskeinntak… etc. Til sutt valgte arrangøren kl 1530 å sende seilerne på land og blåse av for i dag.

Dermed har alle seilerne fått 2 race i løpet av mesterskapets 4 første dager…! Ikke imponerende, men arrangøren kan ikke klandres for at vinden uteblir.

Beste jente hittil er Katrine på en 26. plass, beste gutt er Nicholas på 22. plass.

I morgen, torsdag 11/8 er det om å gjøre å stå tidlig opp. Om morgenen har det stått ok vind fra nord. Nå gjør arrangøren det de kan for å få unna noen seilaser til. Derfor blir første start i morgen kl 0800!! Yepp, 0800! Så briefing blir på land kl 0630. Så får vi håpe at forholdene blir stabile og gode, nå trenger vi noen gode seilaser!

Good wind all!