Det blir fullt hus på NSF sin ungdomssamling

Publiseringsdato: 01.mai.2012 12:30:13

Det er veldig gledelig å se at hele 19 seilere er påmeldt til NSF sin treningssamling på Hvasser 10-14 mai. Se hele listen med deltakere fra ejolleklassen her.

Under samlingen vil Jacob Haug være trener. Han er ansatt i NSF med spesielt ansvar for rekrutteringslandslaget Toppseil og har i mange år vært hovedtrener i Bærum Seilforening og har mye erfaring som klasseklubbtrener for flere klasser i forbindelse med samlinger og mesterskap.

Med seg på trenersiden vil han ha årets VM trenere Hanna Klinga og Håkon Vestby. Hanna kommer i første del av treningssamlingen, mens Håkon vil være med på siste del.

Dette skriver trenerne om seg selv:

Hanna Klinga jubler for sølvmedaljen i ejolle VM 2010. FOTO: Stefan Rahm.

Jag heter Hanna Klinga, är 22 år och bor just nu i Göteborg. Där läser jag till civilingenjör på Chalmers samt seglar 29erXX.

Jag gick på Motala seglargymnasium under åren 2006- 2009, och seglade E-jolle. Här började min riktiga utveckling inom segling och året jag gick ut vann jag SM, ledde tjejrankingen i Sverige och kom 6:a på VM. Året efter, 2010, flyttade jag till Göteborg på grund av bättre seglingsmöjligheter och avslutade säsongen med en silvermedalj på VM. Jag seglade även laser radial i Australien ett halvt år under mitt sista år på Motala.

Efter VM 2010 sålde jag E-jollen och har sedan dess seglat 29er, och 29erXX i syfte att satsa på Women Skiff till OS 2016.

Jag har tränat optimister bland annat på hemmaklubben i Norrköping, och i Trosa, samt coachade Norrköpings radialer JSM 2011. Jag hoppas kunna bidra med mycket inputs dels genom stor erfarenhet från E-jollen.

Jeg heter Håkon Vestby og bor for tiden i Göteborg der jeg seiler match race ved siden av studiene i shipping & logistikk. Jeg begynte tidlig med optimist og fikk med meg mange internasjonale mesterskap, blant annet ett EM og to VM. Etter optimisten begynte jeg med e-jolle, og flyttet da til Sverige for å gå på seilgymnas. Jeg har seilt tre VM i e-jolle der Portugal, 2008, var det siste av dem. Samme året ble det NM-gull i Brevik, som også var det siste mesterskapet jeg seilte i e-jolla.

Siden jeg sluttet med e-jolleseiling på et aktivt nivå har jeg jobbet mye som trener. Litt for optimister, men primært for e-joller. Junior Nordisk i Finland, 2010, var mitt første treneroppdrag for e-joller og siden den gang har jeg vært trener på mange samlinger og regattaer. De fleste av dem på oppdrag av NEK og Team Sør.

Min ambisjon som trener er selvfølgelig å kunne overføre så mye som mulig av mine erfaringer og kunnskaper til seilerne. Jeg har opp gjennom årene hatt mange forskjellige trenere og jeg har da merket meg hvilke metoder jeg synes fungerer bra. For å hjelpe dere på beste mulige måte, tar jeg gjerne imot feed back på hva dere synes fungerer bra, og på hva som fungerer mindre bra. Vi er alle sammen individuelle, så derfor setter jeg pris på DIN feed back slik at jeg kan hjelpe DEG på beste mulige måte.