VM-dag 6 i Gravedona

Publiseringsdato: 12.aug.2011 22:47:51

Fredag 12. august.

Martin hadde en god dag. Foto Y. Brodtkorb

I dag var det klart for medaljeseilaser for guttene, og fortsatt fleet for jentene. Guttene ble delt inn i “gullfinale” og “sølvfinale” basert på resultater frem til nå i mesterskapet.

I Gullfinalene hadde Norge: Magnus (som ledet etter i går), Martin og Nicholas. I Sølvfinalen hadde vi Jon Aksel, Endre, Håvard og Lars Johan.

Første start i dag var guttenes Gullfinale heat. Dette var da VMs 6. seilas. Forhåpningene til Magnus var selvsagt store etter gårsdagens seilaser og ledelse hittil i VM sammenlagt. Dessverre innfridde han ikke helt i denne seilasen og kom inn på en 28. plass. Martin ble 18 og Nicholas 21.

I Sølvfinalen kom de norske guttene veldig bra ut. Lars Johan viste seg sterk og dro inn en 3. plass i heatet. Jon Aksel fikk en super 8. plass, men fikk dessverre en OCS. Endre kom inn til en 22. plass, mens Håvard ble 37.

Jentefeltet var dermed klare til start. Martine fikk en veldig bra start og kom som nr 12 til kryssmerket. Gøy! Litt trøbbel i seilasen gav henne til slutt en plass rundt nr 30. Katrine seilte også veldig bra. Hun avanserte etter hvert til en 10. plass, noe som bringer henne opp på sammenlagt-listen. Karianne endte midt i feltet, mens Nora og Johanne slet litt mer i de etter hvert friske forholdene.

Gullfinalens andre start i dag gikk i om lag 8,5 m/s i snitt. De tre norske kom bra i gang. Martin og Magnus gjorde det best. De seilte sterkt i dette svært gode feltet (gullfinale i VM!), og Martin ble nr 7, Magnus 8 og Nicholas 32. Sterk klatring av Martin nå!

Sølvfinalens andre start for dagen for guttene gikk svært bra for de norske. De fikk en veldig bra start og fulgte opp gjennom hele seilasen. Lars Johan gikk bort og vant hele heatet like greit. Håvard fikk en sterk 3. plass, Jon Aksel ble 5 og Endre 7! Bra! I ettertid viste det seg dessverre at Jon Aksel ble disket pga merkeberøring.

Jentenes andre start i dag gikk i 8,5 m/s. Her viste Katrine styrke. Hun jobbet seg inn til en sterk 7. plass. De andre jentene kom litt lenger bak. Martine Endte midt i feltet.

Gullfinalens tredje start i dag (dvs 8. seilas) gikk i noe mindre vind. Det var nå ca 6 m/s og slutt på fri pumping. Martin fikk igjen en meget bra start. Han jobbet veldig bra igjen og klarte til slutt en meget sterk 5. plass. Dette ble Martins dag blant guttene. Magnus ble 14 og Nicholas 19, dette også veldig sterkt i gullfinalen!

Sølvfinalens 3. start i dag dro i gang. Nå var det Endre sin tur til å vise seg frem. Han kom bra i gang. Jobbet som bare det og endte til slutt på en super 3. plass! Håvard fikk en 9. plass, Lars Johan 14. plass og Jon Aksel 26.

Jentenes siste seilas i dag var nok engang en suksess for Katrine. Hun seilte seg inn til en 11. plass! Martine ble 32. Gledelig kom Nora inn ca 60, det er ganske så imponerende for en optimist-seiler som debuterer i e-jolle med deltagelse i VM.

Oppsummert ble dagen Katrines og Martins!

Katrine i godt driv. Foto Y. Brodtkorb

Sammenlagt i gullfinalen er Magnus 6 bare 4 poeng bak 4 plassen, mens Martin er 11 og Nicholas 29. I sølvfinalen leder Lars Johan med 16 poengs margin til andreplassen, mens Håvard er 5, Endre 8 og Jon Aksel er 35,

Sammenlagt for jentene er Katrine best på 12 plass, Martine 47, Karianne 54, Johanne 65 og Nora 71

(Vi gjør oppmerksom på at resultatene er foreløpige!).

Resultatliste herrer

Resultatliste damer