Strålende start for de norske seilerne i Open Week!

Publiseringsdato: 13.jul.2012 21:37:04

Dobbelt norsk i tet! Martin Frigstad Pedersen og Lars Johan Brodtkorb leder Open Week med 4 poeng hver etter dag 1

Det skulle dreie seg mest om spanjoler og nordmenn i første dag av Open Week. Seilerne var delt i to grupper hvor gutter og jenter seilte sammen. Gul gruppe hadde første start, og Lars Johan Brodtkorb, Horten, slo til med en tredje plass i første seilas. I blå gruppe ledet Martine Steller Mortensen, Arendal, lenge i første seilas, men måtte ved målgang se seg slått av «pensjonisten» Martin Frigstad Pedersen fra Christiansand, som knallet til med en 3 plass, foran Martine på 4. plass. Tatt i betraktning at det var Martins tredje dag på vannet i år, kan det se ut til at både fart og teknikk fortsatt ligger lagret, men det ble etter sigende oppdaget markant melkesyre i begge ben hos sørlendingen.

Første seilas ble gjennomført i ca 5-6 msek, men til andre seilas skulle det friske på opp mot 10-12 m/sek. Dette viste seg å passe mange av de norske seilerne godt, og Henrik Bucher, Nesodden, ledet den gule gruppen på første kryssmerke, med Peder Møyner Lund, Bærum, på annen plass. Lars Johan var nok en gang godt representert i toppen, og dro fra både Henrik og Peder på lensen. Peder var uheldig og røk sin kick i denne seilasen, og Lars Johan gikk først i mål. Henrik gikk i mål som fjerde båt, men siden både svensken og spanjolen som gikk inn foran han var tatt i tjuvstart, ble det dobbelt norsk i den gule gruppen.

I den blå gruppen fortsatte Martin Frigstad Pedersen med rutinert og god seiling og vant dette heatet foran Nicholas Fadler Martinsen, Son.

Det var mange i støtteapparatet som savnet bittelitt å ha en egen båt for å kunne følge seilerne på nært hold. Men de med lengst erfaring og størst iver var utstyrt med kikkerter i stjerneklassen, og seilasen ble iakttatt både fra moloen ved seilforeningen og oddene ved gamlebyen. Det meldes om kontinental servering bak et steingjerde i gamlebyen, med både baguetter, brie og naturlig tilhørende drikke.

Oppdaterte resultater, bilder og video finnes her

Vi gleder oss til morgendagen. Sol og vind virker som å være en merkevare her i L’Escala.